Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach, cz.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Nie Wrz 16, 2012 3:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ano dwa....
Adaś ma 3 miesiące i 3 tygodnie.
Używam eferalganu w czopkach. Czopki są lepsze, bo szybciej działają i nie przechodzą prze układ pokarmowy, więc nie mogą podrażnić.
Viburcol ma też działania uspokajające i lekko usypiające, nie stpsuję tego, bo unas nie ma takiej potrzeby.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2012 11:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczny!
Wrocilam!!
Boze juz tesknie za tym wszystkim co bylo!
Piekna pogoda,duzo rzeczy do robienia z dzieckiem,spacery od rana,gole stopy:) krotkie spodenki,kapanie w basenie,w morzu,Jamie uwielbial!!!A na fale patrzyl jak zafascynowany! Lgnie do dzieci,jak widzial,to buzia mu sie cieszyla!

Mamy 5 zebow!Smile umiemy powiedziec mama,tata/dada Smile i robic ''papa''
Podroz samolotem znow zniosl swietnie,problemow jedzeniowo-spaniowych tez nie bylo:))

A widze,ze u Was sie dzieje...
Lobuz,ciesze sie,ze jakos dajecie rade:) dobrze,ze Maly jest z babcia,zawsze to dla Ciebie spokojniejsza sytuacja!!

Tosiu- biedna...mam nadzieje,ze dajecie rade!!!! oby wszystko sie ulozylo i zebys i Ty i Zu nie przezywala tak bardzo!!! wierze,ze bedzie dobrze!!

Lizelotko-dwa zeby na raz! niezle! wiem cos o tym,nie jest to najlepszy okresw zyciu dziecka i matki,chociaz z tego co wiem i ja i moj brat przeszlismy zabkowanie bezbolsenie,ale moja mama miala szczescie!!!

Ja tez uzwazam,ze czopki sa najlepsze,o ile dziecko id razu ich nie wypycha:DVery HappyVery Happy jak Jamie:D

Wind- jesli chodzi o pielegnacje,to po prawie 8 miesiacach moge CI powiedziec,ze Ziajka the best dla mnie:) z kremow to bepanthen,llinomag i hipp Smile
oliwka fioletowa z j&j na noc,po kapieli:)

a ja j&j niecierpie ,te wszystkie plyny do kapieli i szampony smierdza dla mnie:D

wrzuce zdjecia pozniej,bo teraz moj zuk chyba potrzebuje drzemki Smile
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2012 12:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind Siatki centylowe mówia ile procentowo dzieci posiada daną wagę czy dany wzrost. Niepokojące są wymiary zarówno ponizej 10 centyla jak i powyżej 90 centyla. Reszta jest ok. Nie ma co tuczyć albo odchudzać dziecka jesli jest dobrze Wink
Co do mleka to juz pisałam ,że bebiko jest chyba najdelikatniejszym mleczkiem i to polecam ( 12,49zł za op). Nie wiem czemu tego nie wypróbowałaś. Naprawde jest bardzo rozbite pod kontem łańcuchów białkowych
.Suche placki nie muszą świadczyc o alergii. Moja Zu miała na udkach i ramionkach...jak się okazało po emolium Wink. Zmieniłam płyn i wróciło wszystko do normy.
Na ząbkowanie podawałam żele łagodzące a już w ciężkich przypadkach ibum w syropku lub paracetamol w czopku- dla mnie super .
Kaszkę takiemu maleństwu o ile nie zaczełaś niczego podawać łyżeczką to oczywiście w butelce tylko smoczkiem do kaszki.
Lizelotko możliwe jak najbardziej,ze to już ząbki ale od pierwszych objawów to pojawienia się ząbka moze jezszce minąc kuuuupe czasu Wink
DZiewczynki przepraszam,że mnie tak mało ale oczywiście moja Zu chora...a ja depresyjna nadal.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2012 6:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu rozumiem ale jak odczytac ktory to cenyl?
biore wage w kg i rownam do wzrostu w cm? i patrze na ktorym centylu sie zatrzymuje???

Lala napewno Jamie jest juz mega pocieszny. Smile

u nas jest skok.
chyba zwariuje.
wiecznie marudzi i płacze.
najgorsze jest to ze uspokaja sie tylko u mnie na rekach.
tata jest be i bacia tez!
a no i wesele mamy 29, wiec nie mam pojecia jak to zrobic zeby było dobrze.
juz sobie wyobrazam jej wrzask Neutral

dzizassssssssssssssssssss ależ mnie dzis wszystko wkurza! Sad

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Wto Wrz 18, 2012 12:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byliśmy u neurologa. Adaś ma trochę napięte nóżki, ale malutko. I asymetrii już niewiele zostało, na tyle, że pani doktor kazała się nie przejmować. Powiedziała też, że ogólnie jest bardzo dobrze wszystko, ale jeżeli chcemy możemy pójść na 3-4 spotkania z rehabilitacji, żeby pomóc Adasiowi „wyluzować” nóżki Smile Sam by sobie z tym poradził, ale tak będzie szybciej więc pójdziemy Smile
Byliśmy też u pediatry – udało mi się upolować wizytę w ostatniej chwili. Niestety Adaś ma zapalenie ucha Sad
Stąd aż taka wysoka temperatura ( 39 stopni w nocy ) i marudzenie – bo go bolało uszko Sad
Dostał niestety antybiotyk.
Mam nadzieję, że za parę dni będzie mu lepiej, bo tak biedniutko wygląda, oczka czerwone, podkrążone, gorący cały Sad
To tyle u nas…

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Wrz 18, 2012 8:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind na priva wysle ci fają stronke . Tam wpisujesz dane i wykres sam Ci sie generuje . Po ty ładnie bedziesz wiedziała jaki to centyl.
Lizelotko oj zapalenia uszka współczuje. Zuzia nie miała jak do tej pory ale teraz tez jest na antybiotyku bo ma infekcje gardła dosyc solidną z gorączką .

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Wto Wrz 18, 2012 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ojjj wspolczuje Adaskowi zapalenia ucha,to boli niesamowicie doroslego,a co dopiero takiego maluszka... oby mu szybk przeszlo!
Dobrze,ze ogolnie wszystko w porzadku,a rehabilitacja jak ma przyspieszyc,to warto isc.

Wind-no biedna jestes z tymi skokami Zu. Mam nadzieje,ze to sie zmieni i nie bedziesz juz musiala sie stresowac:)

Tosiu- jak tam wasz stan depresyjny? Cos lepiej?

JA sie troszke martwie,czy Jamiego nie lapie przeziebienie przez zmiane klimatu,oby nie,twu,twu!!!
Moderator

PostWysłany: Sro Wrz 19, 2012 8:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Depresja troszkę odpuściła bo Zu od piatku jest w domu Wink. Rozchorowała mi się tak,że pierwszy raz w zyciu antybiotyki podałam

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Wrz 19, 2012 9:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i wykrakalam Jamie chory Sad((
Boze biedak moj...plakalal i plakal bo mu woda z nosa zplywala do gardla,spal z nami,budzil sie i plakal,ale usypial ze zmeczenie.
Czopek,spray do nosa,olejek,masc majerankkowa poszly w ruch. no i odciagani Frida,ktorej nienawidzi.
Dzis sie juz usmiecha,ale nochal dalej zapchany.
Cholerna zmiana klimatu.
Zdrowka wszystkim dzieciaczkom zycze.

Wrzucam foty z naszego wyjazdu,ogladajcie i skasuje;)

PostWysłany: Sro Wrz 19, 2012 9:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala współczuje choroby malucha... ja pierwszy raz to przechodzę ze swoim dzieckiem Sad
Ciężko jest...
Fotki super Smile Ale Ci synek rośnie Smile
Tosia, no patrz, wszystkie nasze maluchy chore Sad Współczuje Sad
No, ale tak to jest, dziecko do przedszkola, choroby nieuniknione Sad

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 11 z 41