Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach, cz.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 9:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko dzieki za wsparcie Razz

moze ida kolejne zabki?
ponoc tak to sie objawia .. biegunka, brakiem apetytu..
a moze odezwało sie uszko? zapalenie?

co mu podajesz na zabki?
ile juz macie kropeczek???

co do bakterii - ja nie słyszałam o tym płynie zeby był trefny..

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 9:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, nam jeszcze jedne nie wyszły Smile
Cały czas dolne jedynki w drodze. Wciąż jest gryzienie, wściekanie się, a jak mama pomasuje to od razu uśmiech na buziaku Smile
Smaruje mu czasami Dentinoxem, ale to jak już widzę, że ma dosyć.
Wiesz może to i od zębów, a może po antybiotyku. Byliśmy u lekarza, powiedziała pani, że uszka zdrowe, płuca, gardło też ok.
Dziś lepiej Smile Chyba zaczął działaś Enterol i smecta, które dostaliśmy od pediatry Smile Na razie żadnej kupy i ładnie zjedzone "śniadanko" Smile Oby tak dalej Smile
Co do babydreama, to skażone były tylko dwie serie. Ale ja i tak już go więcej nie kupię. Przerzuciłam się na HIPP.

wind_of_hope napisał:
lizelotko dzieki za wsparcie

Proszę bardzo Smile Jestem zawsze gotowa wspierać Smile

Dodano po 8 minutach:

Dlaczego ja wciąż nie mogę wstawić nowego suwaczka? Sad
Wind, Tobie się udało, jak?
Mi się wciąż zacina ta strona... Sad

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 1:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotko w moczu nie ma to super ale możliwości sa rózne bo w kupce tez moze byc co nieco. Myslę jednak ,ze nie były to tak znaczące ilości aby cokolwiek mogło sie dziać niepokojącego. Poza tym dziecko musiałoby sie napic sporo wody z tym płynem....Spokojnie wiec.
Na biegunke smecta dobra ale warto mieć w apteczce hipp orss . Juz o nim pisałam kiedyś. Jak cos sie dzieje to podajemy i działa super.

U mnie z suwaczkiem problemu nie ma

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 3:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie, kupka.... Po południu poszła tak wielka, że pielucha nie dała rady, ale ( sorki za opis ), to prawie sam śluz był. Tu akurat nie mam wątpliwości co do "za dużej" i "normalnej" ilości śluzu Sad
Może to po tym enterolu i smekcie tak? Zebrałam próbki, bo akurat mamy też skierowanie na badanie kału, jutro M zawiezie i zobaczymy.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko ja tez nie daje rady z suwakiem.napisałam do admina - czekałam chyba z 3tyg jak nie dluzej i wkleił mi to co chcialam.

tez napisz mu pw Smile

no ja wlasnie mysle nad tym zelem na zabkowanie..

co warto kupic?
detinox,calgel?
czy to warte kasy?

a co z czopkami viburcol?
ponoc sa na recepte??

podajesz juz synkowi cos innego niz mleko?
my startujemy w pon z kleikiem-oby jej posmakował..
Mr. Green

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 3:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
tez napisz mu pw

Tak zrobię Smile

wind_of_hope napisał:
co warto kupic?
detinox,calgel?
czy to warte kasy?

Ja się nie znam, ale Dentinox nam pomaga, tylko że u nas, że tak powiem, nie ma tragedii na razie Smile

wind_of_hope napisał:
a co z czopkami viburcol?
ponoc sa na recepte??

Podobno tak, ale ja bym podawała tylko w ostateczności i ewentualnie na noc, na lepszy sen.

Nic jeszcze Adasiowi nie podaję, do 6 miesiąca zamierzamy być wyłącznie na cycu Smile

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotko,mam nadzieje,ze wynii wyjda w porzadku. Calkiem mozliwe,ze ta kupka to od lekow.
Kurcze,a jak Adas zniosl smecte? Ja jako osoba dorosla nie moge tego przelknac...

Ja mam detinox,bonjele,ale srednio dawaly rade.
Fajny byl puder,takie saszetki i sie je wspuje do buzki,nie pamietam nazwy.

Viburcol u nas dziala cuda,uspokaja niesamowicie:)
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 03, 2012 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

za tydz mamy szczepienie wiec poprosze o recepte.warto to miec w pogotowiu Smile

lizelotko w takim razie wytrwalosci w karmieniu cycem Smile

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Sro Paź 03, 2012 7:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
Kurcze,a jak Adas zniosl smecte? Ja jako osoba dorosla nie moge tego przelknac...

A wiesz, że całkiem nienajgorzej?? Pierwszego dnia musiałam mu na siłę dawać, a drugiego już sam otwierał dzioba, żeby mu dać Shocked
Inna sprawa, że chyba ma ochotę na nowe smaki Laughing
Dałam mu polizać bułkę i jabłko i zachowywał się tak, że jakby mógł, to by mi zeżarł wszystko Shocked Twisted Evil
No, ale to za wcześnie jeszcze dla niego Wink

wind_of_hope napisał:
lizelotko w takim razie wytrwalosci w karmieniu cycem

Aaaa dziękuję Very Happy Póki co - odpukać - żadnych, najmniejszych problemów z tym nie było, więc mam nadzieję, że jeszcze dwa miesiące damy radę, a potem rozpocznę stopniowe odstawianie, jak tylko nauczymy się jeść pokarmy stałe Mr. Green

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Paź 04, 2012 8:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko a nie chcesz dluzej karmic? np do roku czy dluzej?

Tosiu, lala, łobuz - jak czesto podaje sie np jabluszko dla dziecka?
raz w tyg czy co pare dni?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 14 z 41