Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach, cz.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Paź 28, 2012 5:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz cykl co 21 to normalka?
to kiedy on sie unormuje?
poczekam z tym ginem do nast okresu.
zobacze jak wypadnie.

własnie co do butkow:
to jak spr. rozmiar?
mam normalnie zmierzyc dlugosc stopki?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Paź 29, 2012 11:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cykle mogą byc troszkę pokickane przez kilka dobrych miesięcy. W razie gdyby się mocno skróciły lub wydłuzyły - idz do gina. Póki co nie widzę potrzeby.
Ja mam kosmos bo cykle znowu się wydłuzają. Ponad 50 dni ten juz trwa.
----
Jak mierzysz stópke .....mierzysz długośc stópki + 7,5cm i ten wynik da Ci rozmiar bucika. Jednak trzeba pamietac ,że rozmiary mają różne wkładki więc i tak pre\zed kupieniem zmierz wkładke a rozmiar wkładki to wymiar stópki dziecka + 0,5 cm

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Paź 29, 2012 9:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o dzieki tosiu Smile
jak zwykle niesiesz pomoc Wink

tosia81 napisał:
Cykle mogą byc troszkę pokickane przez kilka dobrych miesięcy. W razie gdyby się mocno skróciły lub wydłuzyły - idz do gina. Póki co nie widzę potrzeby.

hmm tego nie wiedziałam. myslałam ze jak wypadaja mi co 31,30 dni to tak juz bedzie..a tu niespodzianka 21dniowa.
teraz nie wiem kiedy mam sie spodziewac.
Tosiu a kiedy powinno sie unormowac???

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Paź 30, 2012 12:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz to zalezy od Twoich hormonów. Moga normalizowac sie kilka dobrych miesięcy albo rozregulowac na całego.

Powrót do góry
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Paź 31, 2012 3:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Was dziewczynki, trochę mnie nie było. Mam problem. Adaś od 4 dni wydaje taki dźwięki jakby miał okropny katar i nie mógł oddychać, a nic z noska nie leci ani wyciągnąć się nie da. Lekarz był osłuchał i nic nie ma, dziecię jakby zdrowe. Robiłam inhalacje, psikam solą fizjologiczną, maść majerankową pod nosek stosuje, olbas na noc zakrapiam na ubranko, ale to nic nie daje.
Aha, no i aspiratorem nic się wyciągnąć nie daje Sad
Co ja jeszcze mogę zrobić? Wydaje mi się, że Adaś ma katar, ale, że ma obrzęknięte śluzówki i wydzielina zamiast do nosa spływa do gardła. Co można na to poradzić?

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 31, 2012 9:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

my tez tak mielismy i robilam to wszystko co opisałas.nam pomoglo.
moze oklepuj go?

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Czw Lis 01, 2012 10:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, próbowałam wczoraj, ale też nic nie daje. Zaczęłam przed ściąganiem aspiratorem kłaść go na brzuszku na tyle ile wytrzyma, trochę to daje, bo coś tam ściągnęłam z noska, ale idealnie nie jest Confused

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Lis 01, 2012 6:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko a czym inhalujesz?
my miałysmy mucosolvan ten do inhalacji.
sol fizjologiczna była dodatkowo ale głowny nacisk własnie na mucosolvana.
moze sprobojcie?

a jak z jedzeniem? daje rade?

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Czw Lis 01, 2012 7:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie solą fizjologiczną... kurcze, ale on nie ma takiego "gilowatego" kataru, tylko taki śluz przeźroczysty... myślisz, że spróbować czegoś mocniejszego?
Z jedzeniem jest różnie, bo on nie cały czas ma taki zatkany nosek i jak ma zatkany to nie bardzo chce jeść, wścieka się, a jak są momenty, że może oddychać to wcina ładnie.
-----
A tak poza tym, to Adaś 3 noc z rzędu nie może zasnąć wieczorem Rolling Eyes
Odkrył z tydzień temu stopy, całe dnie się za nie łapie, niestety wieczorem też Rolling Eyes
I leży tak... łapki w górze i trzyma te stopy Shocked
No jak on ma zasnąć w takiej pozycji?! Laughing Rolling Eyes
Najgorzej, że w nocy tak samo... bosszze, co to będzie jak nauczy się siadać? Twisted Evil Będzie mi siadał całą noc? Shocked

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Lis 01, 2012 9:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko u nas tez były wodniste gile, takie przezroczyste, nawet nie mogłam ich wyciagnac bo rozrywały sie.
mysle ze sama sola nic nie zdziałasz,ja bym poszła po mucosolvan, moze rozrzedzi i pomoze? z reszta nie wiem, zrob jak uwazasz. a dlugo juz tą sola inhalujesz?
u nas Zu tez nie mogła jesc bo spływalo do gardla ale jakos wsuwała, z trudem ale udawało sie.
no i odciagaj jak najwiecej, napewno mu ulzysz.
co do stop: wiem o czym mowisz.
Zuzia tez odkryła stopy i wsuwa je jak opetana Razz
grzebie tem duzym paluchem po dziasłach Razz niezly ubaw mamy.
co do spania to polecam zakup spiworka.
ja juz nie dawałam rady jej wiecznie zakrywac bo odkopywała sie,nogi do gory i macha nimi.
teraz mamy spiworek,nozki sa zakryte i nie ma jak machac bo ciezko podniesc kawał materiału... Razz
moze pomyslcie o tym?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 18 z 41