FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 10:23 am Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | jak usypiacie dzieci? |
Co prawda pytanie nie było skierowane do mnie, ale co tam!
Ja Adasia nie usypiam, odkładam do łóżeczka po karmieniu, daję buziaka, gaszę światło i wychodzę
Tak jest wieczorem i w nocy, a w dzień albo przy piersi zasypia wtedy go odkładam do łóżeczka, albo na rączkach, ale trwa to 3-5 minut max, więc jakoś mi szczególnie nie przeszkadza Zwłaszcza, że to jedna drzemka dziennie, druga jest już na dworze, więc zasypia sobie w wózku
A u nas uczulenie na białko mleka krowiego Co prawda bardzo niewielkie, zmiany na skórce nie są ostre, w zasadzie ich nie widać, a bardziej czuć pod dłonią, ale coś tam wyskakuje. Od kilku dni jestem na diecie beznabiałowej i jest lepiej, ale nie wiem co dalej robić. Adaś za 3 dni skończy 6 miesięcy, chciałam go karmić do roczku, a teraz się zastanawiam czy jest sens się męczyć dietą skoro po 6 miesiącu mleko mamy już nie jest dla dziecka aż takie super, hiper dobre....
Co poza tym? Rozszerzamy dietę od jakiegoś czasu Adaś jadł już marchewkę, ziemniaka, kurczaka, indyka, chlebek, pomidora, avocado, zupkę soczewicową, płatki owsiane z bananem i jabłuszko _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 5:13 pm Temat postu: |
|
|
MAło mnie tutaj bo niewyrabiam z czasem. Zu chora więc jestem w domku . Jutro ide do lekarza i zobaczymy co tam się przyplatało. Zaczeło się od zapalenia spojówek ).
Co do usypiania to ja nie miałam, nigdy problemu. JA Zu była mała to karmiłam na noc mleczkiem i ona zawsze zasypiała przy butelce. Jak dokończyła juz na spiochu jeść to bez problemu było odkładanie do łóżeczka. Zawsze karmiłam po ciemku. Było mycie, tulenie i wejście do ciemnego pokoju. Wtedy najłatwiej wyciszyć i przyzwyczaic dziecko do nocnego snu . To trwało bardzo długo. Później jak juz zaczełam myć ząbki po nocnym karmieniu było inaczej. NAjpierw jedzenie , póxniej mycie ząbków i kładłam ja do łóżeczka . Oczywiście ciemno w pokoiju. Śpiewałam piosenki stojąć obok łóżeczka. Głaskałam ją po główce i zasypiała szybko.
Teraz jest jeszcze inaczej .
Po kolacji myjemy ząbki i kładziemy się razem do łózka. CZytam jej bajkę i gaszę światło. lezymy razem jakieś 10 minut i zasypia. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2012 12:51 pm Temat postu: |
|
|
dzieki za dop/
lizelotko a macie zabki??? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2012 9:23 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | lizelotko a macie zabki??? |
ani jednego! _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 28, 2012 12:06 am Temat postu: |
|
|
Dziekuje za zyczenia dziewczyny!!
Ja jestem zalatana,bo jestem w Polsce i nie mam czasu aby wejsc do kompa! U nas wszystko ok,zalatani jestesmy,imprezy rodzinne i co chwile goscie,goscie,goscie:D
6 zebow jest i ida nastepne...wstawanie,chodzenia prawie,trzymanie sie wszystkiego co mozliwe.
szok jak to dziecko rosnie:)
3majcie sie!
Aha,jak usypiam dziecko,jedzonko i zostawiam w lozeczku )) i zasypia:) jesli nie chce zasnac,to sie bawi,wejde pare razy i alb nie jest gotowy do spania ,albo po ktoryms razie mojego wjazdu do pokoju SPI:))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Gru 03, 2012 10:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam się i ja
U nas od tygodnia choróbsko, katar i kaszel ale jakoś dajemy radę
Zima się zbliża a kombinezonu brak, muszę pooglądać na allegro ... [/b] _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Wto Gru 04, 2012 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Lala, Ty w Polsce nadal?
Anetko, współczuję choróbska
----------
Dziewczynki co u Was?
Wind, jak Zu?
U nas nocne pobudki i płacze, chyba te nieszczęsne ząbki wyjść próbują, bo jak żelem posmaruję to jest lepiej.... na chwilę....
Jutro szczepienie i wizyta u neurologa... Dowiedziałam się od koleżanki - rehabilitantki niemowlęcej, że Adaś nie robi tego co z końcem 6 miesiąca powinien, więc zapewne czeka nas rehabilitacja.... _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2012 11:00 am Temat postu: |
|
|
lizelotko dzis zu konczy 6mcy, ma dwa ząbki, przekreca sie z z brzucha na plecy i na odwrot, proboje sama pic z butelki, mowi dada,tata,beba, smieje sie jak z reklam bebika, proboje pelzac .
od 4 dni tez mamy w nocy pobudki,a bylo tak dobrze...
Cytat: | Adaś nie robi tego co z końcem 6 miesiąca powinien, więc zapewne czeka nas rehabilitacja |
niekoniecznie.
nie mysl od razu na zapas.
lekarz wam powie co i jak a nie kolezanka.
moze wszystko jest ok.
a czego takiego nie robi???? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2012 12:38 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | dzis zu konczy 6mcy, ma dwa ząbki, przekreca sie z z brzucha na plecy i na odwrot, proboje sama pic z butelki, mowi dada,tata,beba, smieje sie jak z reklam bebika, proboje pelzac . |
Gratulacje dla Zuzi!!!
wind_of_hope napisał: | lekarz wam powie co i jak a nie kolezanka.
moze wszystko jest ok. |
Wind, ale moja koleżanka pracuje jako rehabilitantka niemowlęca, ona doskonale wie co dziecko na tym etapie powinno robić. Poza tym nawet moja pediatra miesiąc temu pytała o różne umiejętności Adasia i powiedziała, że jak do 6 miesiąca nie będzie tego robił to rehabilitacja...
Cytat: | a czego takiego nie robi???? |
Nie obraca się z brzuszka na plecy, leżąc na brzuszku opiera się tylko na łokciach, a nie na wyprostowanych rączkach, leżąc na brzuszku nie obraca się ( pełzaniem ) wokół własnej osi. _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2012 12:41 pm Temat postu: |
|
|
Spokojnie dziecko moze troszeczke odbiegać od wytycznych. To co inne dzieci robia szybciej - innne mogą duzo później i nie zawsze oznacza to cos złego. Oczywiscie decyzje podejmie lekarz.
Moja Zu wczoraj skończyła 3 latka _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|