Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach, cz.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Gru 14, 2012 11:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adaś jeszcze nie siedzi i nie siada. Tzn. w foteliku do karmienia czy w leżaczku, na kolanach u mnie to siedzi, ale sam nie. I nawet jak będzie umiał to go sadzać nie będę. Poczekam aż sam usiądzie Smile
A Zu? Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Gru 15, 2012 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm nie pamiętam dokładnie ale jak miała 7 miesięcy to już na pewno siedziała sama

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Gru 15, 2012 9:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko Zu tez sama nie siedzi.
oparta o cos - tak ale sama z siebie jeszcze nie.

Tosiu ok, tak chciałam wiedziec Smile

Dodano po 44 sekundach:

lizelotko a masz kontakt z dziewczynami z działu niepłodnosci?
czesto mysle o u nich, zadna sie nie odzywa.
kornik, pychotka...
ehh wogole forum ledwo zipie.. Rolling Eyes

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Gru 16, 2012 8:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tez bardzo często myślę, co tam u nadziejki, Kornika, Pychotki... Szkoda, że się już nie odzywają.

Wind, lizelotko mój Adaś zaczął sam siadać i siedzieć w wieku 9 m-cy, więc nie przejmujcie się, może Wasze maluszki jeszcze nie sa na to gotowe.

My wczoraj wystroiliśmy nasze drzewko. Adaś mega-zaciekawiony, ciągle podchodzi i puka paluszkami w bombki.

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Gru 16, 2012 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczynki!!
Ja nadal w Polsce,dlatego sie nie odzywam! brak czasu,masakra!
Dodatkowo Jamie chory Sad jakis wirus wstretny. Na pocatku wymiotowal,ale tylko dwa razy,goraczka...wymioty preszly,to kupka,ale nie strasznabiedunka,troszke luzniejsza. jak to sie skonczylo,to katar sie pojawil. u lekarza bylam,takze wszystko pod kontrola,ale nie ukrywam,ze stres mialam nieziemski!
A tak to czekamy na mojego N,w niedziele do nas dolatuje,juz sie nie moge doczekac:)
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Gru 17, 2012 9:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala boze znowu chory?
niedawno wyzdrowiał..
biedactwo.
cos osłabiony jest ost bo jak tylko wyzdrowieje to znow choroba sie przyczepia..
moze jakis rotawirus???

do niedzieli niedlugo wiec szybko zleci.

łobuz ja nie martwie sie Wink tak tylko podpytuje.
a propo:
kiedy obniza sie dziecku szczebelki w lozeczku?
jak zacznie siadac czy wczesniej?
u nas Zu obracac sie wokoł własnej osi, chwyta za barierki i zaglada do nas ale niegdy nie "wisiała" (tfu tfu tfu) wiec pytam sie o obnizanie.
myslicie ze juz pora??
jeszcze nie daj boze ktoregos dnia wezmie i sie przechyli... Neutral

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Gru 17, 2012 9:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teraz jest super czas na choroby:). Niestety
U nas w przedszkolu ospa,oskrzela,jelitowka....masakra.póki nie przymrozi porządnie to tak bedzie.moze mróz troszkę wytępi te zarazki.
Wind jeśli chodzi o łóżeczko to jak widzisz,ze mala zaczyna"kombinować" to obnizaj co by nieszczęścia nie było. Juz najwyższy czas....

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Wto Gru 18, 2012 2:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind,ostatnio to on chory byl we wrzesniu,a juz mamy koniec grudnia:)) takze troszke czasu minelo,ale wydaje sie jakby to bylo wczoraj,wiem:))
Tosia ma racje,chorbska panuja straszne teraz,kazdy prawie chory,masakra! Ale mam nadzieje,ze wyzdrowieje mi zaraz,bo biedaczysko meczy sie z katarem,ale odciagam katarkiem i jest super:)))

Co do obnizenia,to ja juz bym na Twoim miejscu Wind obnizyla:)))
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Gru 18, 2012 11:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Jak przygotowania do świąt ? U mnie pełną parą ale za to nastroju brak.
Nie wiem po co ta cała bieganina...

Mój w tamtym roku na wigilię siedział już w krzesełku sam, miał skończone 6 miesięcy Wink

Zdrówka dla chorowitek Wink

Powrót do góry
tatianna1

PostWysłany: Sob Gru 22, 2012 6:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich zaangażowanych w wątek bardzo serdecznie!
Mam do Was pytanie odnośnie Waszych maluchów. Co dajecie do picia swoim dzieciom? Dyskutowałam o tym niedawno z przyjaciółką. Przyznam się, że trochę wyprowadziła mnie z równowagi... Nie była w stanie przyjąć do siebie argumentu, że najzdrowsza dla małego dziecka jest zwykła woda. Dodatkowo w Warszawie mamy na tyle dobrą wodę kranową, że jak się ją przegotuje to można ją spokojnie podawać dziecku. Wystarczy przejrzeć dane z MPWiK i tam są podane wszystkie normy warszawskiej wody. Paula nazwała mnie nawet w pewnym momencie w uniesieniu trucicielką dziecka. Ale ja się nie przejmuję w sumie, bo wiem, że racja leży po mojej stronie! Ona mówi, że woda z butelki już jest lepsza, a wcale nie jest to jednoznaczne.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 25 z 41