FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2013 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Jestem jestem
Najlepszego Laseczki w Nowym Roku:)
Czasu brak. Mały mi choruje, pierwszy raz w życiu dostał antybiotyk- chociaż nie wiem czy słusznie
Michał zaczął w końcu gadać, tzn codziennie jakieś nowe słówko ufff poza tym to jak ja jestem w domu to marudzi, stęka , jęczy i chce tylko ze mną być i już. Można oszaleć. Mnie choróbsko też rozłożyło ale powoli mija.
Sylwester spędziłam w pracy ale było bardzo miło _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2013 8:45 pm Temat postu: |
|
|
anetka a coz z tymi chorobskami?
mnie wzieło w sylwka i niedawno wyzdrowiałam..
o matko... myslałam ze te jęczące dzieci to tylko u mnie
dobrze ze nie jestem sama!
anetko a jak z mezem? jakies zmiany na lepsze?
łobuz zdrowko ok. juz wygoniłam zarazy. oby wiecej nie wrociły !
ja za kawke dziekuje nie pije .
lala fajnie tak posiedziec i poczytac co?
ja to od wtorku znow sama bede z Zu.
mąż wraca do pracy. ciezko bedzie sie odzwyczaic
fajnie było razem spedzac całe 2 tyg!
ehh
ale jeszcze ma tacierzynski do wykorzystania wiec nic straconego!
oby tylko go wykorzystał bo juz 7mcy Zuzia skonczyła a tatus jakos nie pedzi po urlopik... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 8:45 pm Temat postu: |
|
|
hello musze sie pochwalic..
mamy 3ci ząbek.
szukałam na gorze a wylazł na dole
heh.
tak poza tym to rozgladamy sie pomału za spacerowka i fotelik samochodowym.
mozecie cos polecic ze spacerowek parasolek?
warte sa zachodu czy nie?
moze ktoras z Was ma fotelik maxi cosi Tobi lub mobi?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 10:39 pm Temat postu: |
|
|
to zależy do czego ma ci służyć parasolka.jesli ma być to twój podstawowy wózek to zdecydowanie lepsze są spacerówki te od kompletów pompowanych czyli duże pompowane koła. Jeśli chodzi o wózek na później bo w takim od kompletu nie pojezdzi za długo to polecam coneco Juppi ( nie pamietam jak się pisze) jest obszerny,wygodny,stabilny i budka opada mocno co ważne podczas wożenia jesienią czy zima. Typowa parasolka czyli te małe wozeczki jak dla mnie to strata kasy. Nie wiem czy wiesz o jakich typach pisze...
Co do fotelika to pamiętaj ze teraz dziecko jest najbezpieczniejsze -jeździ tyłem i tak powinno być jak najdłużej. Nie przesadzaj póki nie musisz a na pewno masz jeszcze czas.
O fotelikach mogę napisać jutro bo dziś juz nie mam siły ale to dobre typy .oczywiscie zdecydowanie polecić można jeszcze Romera Kung plus. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 10:51 pm Temat postu: |
|
|
Wind gratuluję kolejnego ząbka
Ja młodemu kupiłam na krótkie przejażdzki i do samochodu bby design travel i jestem bardzo zaowolona _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 9:09 pm Temat postu: |
|
|
anetko własnie baby design miałam na oku ale inny model..
tylko komenty mnie zraziły..
aha i szukam wozka ktory ma blokade przed samoistnym składaniem sie..
travel chyba nie ma co?
no i budka chciałabym aby była duza,czy dluga.zeby w razie czego osłoniła od słonka czy wiatru.
jakies typy mam ale wole was podpytac.
Tosiu spacerowka głownie bedzie uzywana na osiedlu, zadnych lasow nie biore pod uwage. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Szczeze,uwazam,ze parasolka to nagorszy typ wozka,niecierpie,uwazam,ze to strasznie niewygodne dla dziecka,ale to moje zdanie:)))
Tosiu co masz na mysli mowiac,ze wozkiem od kompletu nie pojezdzi dlugo? chodzi Ci o spacerowce,co ''powstaje'' po gondolce?
Jesli tak,to ja nie wyobrazam sobie lepszej spacerowki,jest cudowna,dziecko czuje sie w niej jak w jakims najlepszym aucie swiata,haha,obszerna,wygodna:)) my mamy emmaljunge,to tak dla przypomnienia. Bede wprawdzie na lato szukala czegos ciutke mniejszego i lzejszego,bo bedziemy wyjezdzac,a juz dwa razy linie lotnicze nam zszrgaly niezle:(( ale do lata jeszcze troche:)
CO do fotelikow,u nas Jamie w pewnym momencie tak zaczal histeryzowac i nie dalo rady jezdzic z nim do tylu.a jak widzi wszystko przoem,to jest happy,chociaz nie przepada byc w foteliku,wolalby bez,no ale coz. musi:) jak mus to mus:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 10:27 pm Temat postu: |
|
|
O rany, ale mam do nadrobienia, chyba napiszę elaborat
Dodano po 10 minutach:
No dobra, to po kolei...była mowa o pojeniu malucha. Adaś pije tylko wodę, od czasu do czasu dostaje zwykłą, z torebki herbatkę rumiankową lub z melisy, niesłodzoną Pije dużo, wodę lubi najbardziej. Żadnych soków ani słodkich napoi, dopóki się nie upomni, uważam, że to najzdrowiej
---
Teraz temat Świat. Byliśmy u teściów, których lubię bardzo, więc było fajnie Adaś zakochał się w dziadkach z wzajemnością I dwie ciocie i wujka też polubił. Szedł na rączki do każdego, cały wieczór wigilijny śmiał się i uśmiechał!
Zjadł karpia w galarecie i kilka łyżek czerwonego barszczyku , ledwo go powstrzymałam od spróbowania śledzi, ale to byłaby już przesada
---
Baaaardzo spóźnione życzenia, co prawda już nie wesołych świąt, ale dobrego, spokojnego, szczęśliwego 2013 roku!
---
Lala, wyrósł Ci mały przystojniak! Jak był malutki, to był słodkim ślicznym niemowlaczkiem A teraz?! Kurczę, jak on wyrósł!
---
Dodano po 4 minutach:
Łobuz napisał: | Przy okazji życzę udanego, szczęśliwego Nowego Roku 2013, spełnienia marzeń i zrealizowania planów i postanowień noworocznych!
Apropos - macie jakieś? |
Tak! Ja postanowiłam wreszcie wytrwać na mojej diecie Montignaca!
---
Teraz co u nas...
Adaś skończył 7 miesięcy i 9 dni Very Happy Nie śpieszy mu się z umiejętnościami. Dopiero tydzień temu zaczął obracać się na plecki z brzuszka, a tak, to ani nie pełza, ani się na prostych ramionkach nie podnosi, ani nie siedzi, ani nie próbuje raczkować Rolling Eyes Byliśmy na kontroli u neurologa i podobno jest wsio ok Rolling Eyes Po prostu ma chłopak swoje tempo.
---
Udało się nam też nie pochorować, choć wokół grypa szaleje! Tylko ja zaliczyłam katar, ale na szczęście Adaś się nie zaraził.
---
Co by tu jeszcze? Aha, już nie cycujemy Po 6 miesiącu chciałam żeby Adaś pił trochę mleka z butli, choćby mm ( mojego w ogóle nie chciał z butli, od razu uderzał w płacz, pewnie czuł się oszukany Rolling Eyes ) bo ja przez 6 miesięcy w domu uziemiona byłam dlatego, że on nie tolerował NICZEGO poza cycem. No i w końcu któregoś dnia załapał mm z butli. Moja radość nie miała granic dopóki po około 3 miesiącach Adaś absolutnie, całkowicie odmówił cyca! Z dnia na dzień nie i koniec! Crying or Very sad To był taki kochany mały cycozwis i cycoholik, cycuś był nie tylko do jedzenia, ale na pocieszenie, do pociumkania, przytulania się i co? I nagle stał się zbędny! Syn mi dorośleje Wink Ale ja nie byłam w ogóle na to przygotowana! Embarassed Crying or Very sad Uwielbiałam karmić go piersią...
---
Co jeszcze? Nie mamy ani jednego zęba! _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Ostatnio zmieniony przez lizelotka dnia Pon Sty 07, 2013 10:42 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 10:34 pm Temat postu: |
|
|
Wind to coneco powinien ci się spodobać. W fajne koła, blokada i dużą budka na której właśnie mi zależało. U nas sprawdził się znakomicie. Jest nie do zdarcia , łatwo się składa i spokojnie mieści się w aucie zarówno moim mniejszym jak i w męża kombiaku. Bebe design nie polecam ale tylko dlatego ze mam coneco i porównanie z tym akurat to niebo a ziemia. Przede wszystkim wykonanie i materiały. Nie odradzam bo nie użytkowalam ale sąsiadka ma i narzeka okropnie. W no ale to pewnie j że wszystkim..... Jednym pasuje innym nie;).
Tylko pamiętajmy że to nie są typowe parasolki. Parasolki to coś jak spaceroweczki dla lalek, miękkie siedzisko tandetne koła... Dla mnie masakra tak jak dla Laluni. I o takich wózkach nawet nie piszemy.
Lalunia ja właśnie o tym piszę. Ta spacerówka od głębokiego była cudna i tez za nią tęsknilam ogromnie. Koła pompowane duże, buda super... No w ogóle same pozytywy tylko przychodzi taki moment że zmienisz wózek, zobaczysz bi bedesz musiała. Tak jest zawsze. Narazie Jamie jest malutki ale poczekaj troszke;). Ja miał dużą sperowke ale gdy zu miała koło dwóch latka było już jej za ciasno w kurtce zimowej. Wtedy kupiliśmy coneco i to wielkościowo była karoca. Siedziała w niej wygodnie miała dużo miejsca. Mimo to wózek był zdecydowanie mniejszy po złożeniu bo składał e zupełnie inaczej niż te od kompletu. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 11:43 am Temat postu: |
|
|
Lizelotko - dziękuję za miłe słowa:)))
Tobie rówież wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku ,wytrwałości na diecie:)
Kiedys malenstwo( juz nie takie malenstwo) trzeba od cyca odstawic,dobrze,ze obeszlo sie bez wiekszych tragedii,tyou krzyki,piski:) pije mm,jest dobrze:)
Adas ma swoje tempo,jesli lekarz mowi,ze jest ok,to ok,nic na sile:)n ajgorsze to zmuszanie dziecka do np siadania,czy wstawania.
A ja sie pochwale,ze moj Jamie od 2 dni robi samodzielne kroki:) potrafi przejsc caly pokoj:)) a jaka duma go rozpiera:)) slodkie to jest bardzo:)) jak przejdzie juz ten pokoj,to po prostu usmiecha sie od ucha do ucha:) no i ja tez dumna chodze:)
Co do wozka,to moja emmaljunga jest taka ogromna,ze mialam wrazenie,ze posluzy nam na troche:) no ale wszystko wyjdzie w praniu:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|