Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach, cz.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Sty 12, 2013 8:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosiu nie kłopocz sie Smile
wierze na słowo Smile
skoro Ty dałas rade wniesc to i ja wniose.
jak wybierzemy sie na polowanie po sklepach to zapytam o ten model.. chciałabym go na zywo zobaczyc..
naprawde fajny Smile
zeby jeszcze miał raczki regulowane.. to wogole cud miod.
ost w gazecie znalazłam maclarena Xt .. jak zobaczyłam cene to myslałam ze mam zwidy.
1100 zł za spacerowke?
a co ona ma takiego !!!
szoooooooooooook.
ale dla bogatych ludzi 1200 zł to pryszcz.

---
mamy juz 5 zabkow!

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sty 12, 2013 10:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No troszke roboty jest,ale dajemy rade,chociaz N wraca do pracy w pon i nie wiem jak ja dam rade,on daje sam,ale wiecie to facet facetowi w koncu robi:P lepiej sie na tym zna,hihi:))) mial isc do pracy jutro,ale zadzwonil i poprosil o jescze dzien wolnego:)

WInd 5 zabkow juz,wow:))) rosna jak grzybki po deszczu Smile)

U mnie w wozku jest regulacja raczki i powiem Wam,ze jak mi ktos ja przestawia,to szlag mnie trafia:D haha Very Happy
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Sty 12, 2013 10:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ceny są kosmiczne niestety. I tak naprawdę wózek nie służy długo. My już nie używamy.

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Sty 13, 2013 11:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć mamuśki!

Trochę mnie nie było, bo miałam urwanie doopy w pracy, ale teraz już będę miała dużo luzu!

U nas wreszcie cudowna zima: śnieg i lekki mróz.
Adaś znów może mnóstwo czasu spędzać na dworze (przy tych wstrętnych chlapach nie było to możliwe i spacery były dość krótkie).

Codziennie odśnieża ze mną bądź z mężem, jeździ na saneczkach (uwielbia to!), chodzimy na taką górkę w naszym parku, po której zjeżdżają dzieciaki i ma frajdę. Oczywiście turla się i tarza, koziołkuje i nurkuje w śniegu.
A po takich szaleństwach ma spokojny, mocny sen - zarówno w dzień, jak i nocą.

lala przeczytałam o zabiegu Jamiego! Jak się cieszę, że wszystko poszło ok! Zuch chłopczyk, a takie "drobne usterki" u chłopców warto naprawiać rzeczywiście w tym wieku, bo potem znosi się to zupełnie inaczej. Super, że już po wszystkim!

Piszecie o wózkach - my kupiliśmy bugaboo.
Jeden stelarz, do niego gondolka i spacerówka.
Prawie rok korzystaliśmy z gondolki.
Ze spacerówki korzystamy wciąż.
Wózeczek lekki - około 9 kg.
Składa się tak, że zmieści się do każdego bagażnika w aucie i jest jeszcze kupa miejsca.
Najważniejsze, że składa i rozkłada się lekko, nie trzeba się przy tym mocno wysilać.
Można nim zasuwać nawet po plaży nad morzem! (już wypróbowaliśmy tę funkcję!) Mr. Green

lizelotko no pewnie, że z Adasiem wszystko ok, nie ma się czym matrwić, już kiedyś pisałam! Nasz zaczął siadać dopiero w 9 m-cu życia i wcale mnie to nie martwiło.

anetko widzę, że u Was ruszyło mówienie. U nas wciąż tylko bełkot 1,5-roczniaka. Nie chce powtarzać i już. Ooooo, ostatnio nauczył się mówić "ul" i robi "bzzz". Wierzę że przyjdzie czas na wszystko.

Wind gratuluję ząbków - jakie tempo! Shocked

tosia co u Zuni? Zdrowa? Jak w przedszkolu? No i jak Wasze staranka???????? My już nasze zaczęliśmy, za około tydzień spodziewam się albo @, albo jej braku... Laughing

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Nie Sty 13, 2013 12:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No Łobuz ciekawe jak tam z okresem?Smile)
Koniecznie daj znac:)
Tosiu,no wlasnie,a jak u Was?

Kurcze jak ja Wam zazdroszcze tego mrozu! Ja wielbiam zime gdy jest mroz,puszek i slonce:) a u mnie brzydka jesien,ale hej ho,welcome to scotland:D haha

Tak Łobuz,takie rzeczy robic najlepiej jak chlopczyk maly,moj brat mial 2 latka,jak mial cos tam robionego i tego nie pamieta,ale jak mial operacje na przepukline,mial z 5-6 lat,to pamieta wszystko i mowi,ze masakra!
Ja to w ogole mam wrazenie,ze dla Jamiego to byl napawde jakis wypad w odwiedziny gdzies:D
Teraz tylko ten opatrunek i cewnik i podawanie lekow,a Jamie nienawidzi,Boze co my sie nie narobimy,zeby mu podac p/bolowy na przyklad,masakra:D
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 13, 2013 8:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heya..

wiecie jakis wysyp mamy zebow.. bo wczoraj nic nie bylo a dzis pojawiła sie gorna dwojka.. w przeciagu tyg wyszły 3 zeby!
wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww Neutral Mr. Green
dobrze ze goraczki nie ma..

łobuz zycze braku Wink

lala jak Jamie?

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Sty 14, 2013 4:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No Wind wysyp niezly:)
U nas na razie tyle zabkow ile bylo chociaz sliny potok i dalej wszystko gryzie,wiec nie wiem jak to jest,u nas pojawilo sie 6 w bardzo szybkim tempie,a teraz cisza:) oby nie przed burza:)

Jamie ok,dziekuje za troske. Juz sie nie moge doczekac czwartku jak zdejma opatrunek i cewnik:)
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 14, 2013 8:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala szybko minie, jeszcze pare dni.

Dodano po 18 sekundach:

a wiadomo czy zabieg sie udał i nie bedzie trzeba ponawiac?

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Sty 14, 2013 8:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tam nie ma nic do poprawiania.
Czasem trzeba zrobic to w dwoch etapach,u Jamiego nie. Lekarz zrobil to na raz w jego przypadku:)
Teraz to kwestia wygojenia po prostu:)

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Sty 14, 2013 9:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala wszelkie ranki na siusiaczku goją się niesamowicie szybko - sama się niedługo przekonasz, jak to będzie u Jamiego! Wink
A tak w ogóle to planujesz jakąś imprezkę roczkową???

Wind czasem tak jest, że wiele ząbków wychodzi na raz. U nas też tak było. Mnie to cieszyło, bo Adaś nie musiał przechodzić tego wiele razy, tylko rach-ciach-pach za jednym zamachem wyprodukował wszystkie czwórki i trójki.

Oj, przy czwóreczkach było kiepsko, mały mi się namęczył, aż się boję myśleć o piątkach...

Dziewczynki, ja się nie spodziewam za wiele po tym cyklu, wydaje mi się, że @ przylezie, jak powinna. Ja nie z tych, co zachodzą po pierwszym miesiącu starań! Laughing

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 31 z 41