Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 9:17 pm Temat postu: |
|
|
Ja mojemu daję herbatkę koperkową codziennie, choć niby jak dziecko na piersi, to nie trzeba. Jak chce, to wydudni nawet 80 ml, jak nie - to pocmokta sobie troszeczkę i wypluje.
A jutro daję pierwszy raz soczku z jabłuszka. Pewnie obejrzę całą paletę min, tak się będzie krzywił... Już mi się chce śmiać...
U nas skok rozwojowy w pełni (pierwszy z tych długich...) - mały bardziej marudny, potrafi wybudzić się ze snu z piskiem, albo zrobić w dzień niezłą jazdę... Jak np dziś na zakupach, kiedy to musiałam czym prędzej w sklepie dawać cyca w przebieralni, taki był wrzask niesamowity... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Paź 02, 2011 3:40 pm Temat postu: |
|
|
I jak po pierwszych eksperymentach z sokiem smakowało Adasiowi? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 10:15 am Temat postu: |
|
|
Hej dziewczynki:) Postanowiłam i ja coś napisać..niewiem czy to dobrze ale nasz Filipek potrafi w dzień przespać może jakby pozbierać do kupy to z dwie godzinki wyjdzie ale raczej nic go nie boli bo cieszy się i coś tak jakby rozmawiał sam ze sobą w nocy troszke lepiej budzi się dwa razy..zaczęłam m do butelki dodawać po troszeczkę kleiku ryżowego bo potrafił co 2 godzinki jeść po 120ml to była masakra:) wrzaski bo głodny:)a mówią że jak matki karmią butelką to idą na łatwizne:) Tak sobie myślałam że gdybym miała pokarm to 24h wisiał by na cycu i pewnie byłby głodny..U nas pierwsze szczepienie nie było aż takie tragiczne troszeczkę popłakał ale raczej był spokojny:) a byliśmy w zeszłym tygodniu na bilansie i waży 5400 to myślę że dobrze przybiera już ciężki klocek a tylko by chciał żeby nosić go na rekach:) teraz jeszcze jeszcze a później co to będzie:)i szybko rośnie..ma już 60cm i połowę ciuszków już musieliśmy poodkładać bo nie mógł wyprostować nóżek:) Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 10:39 am Temat postu: |
|
|
zanetka1910 napisał: | waży 5400 to myślę że dobrze przybiera już ciężki klocek |
zanetko, Twój Niuń to jeszcze Okruszek!
A do tego kleiku ryżeowego trzeba zagotować mleko, czy można go rozpuścić w tylko ciepłym mleczku? Pytam, bo ja niedługo (za jakiś miesiąc) też chcę wprowadzać.
Justyna, mój dzieć to prawdziwy smakosz - pewnie po mamie! Chętnie poznaje nowe smaki, do tej pory zero problemów brzuszkowych. Ja już powoli wprowadzam do mojej diety kapustę, kalafior, brokuła - na razie wszystko ok.
Nasz Cwaniak już drugą noc z kolei przespał ciągiem powyżej 7 godzin. Oby tylko tak dalej! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 10:50 am Temat postu: |
|
|
Łobuz Co do kleików to wystarczy dodać do mleczka są gotowe już z różnych firm od 4miesiąca kleik ryżowy, kukurydziany itd także łatwe w przygotowaniu:) na szybko..okruszek:)? to ile Adaś waży??albo ile ważył jak miał 2miesiące:)??heh: |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 2:24 pm Temat postu: |
|
|
Pamiętajcie ,że kleik ryżowy zatwardza a kukurydziany rozrzedza kupki. Najlepiej dawać na zmianę _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 9:22 pm Temat postu: |
|
|
To Łobuz masz fajnie nam idą zęby tzn dwa mu wyszły przed niedziela i chyba to nie jest koniec bo ze spaniem to marniutko w nocy to się ze trzy razy czasem obudzi a przed 6 wstaje już na stałe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 1:26 pm Temat postu: |
|
|
tosia ja na dzień dodaje mu kleiku kukurydzianego a na wieczór ryżowy..jak narazie nie ma problemów z oddawaniem stolców Dziewczyny wiecie może co dobre na kolkę??? od jakiegoś czasu z nią walczymy i nic,,próbowaliśmy już chyba wszystkiego..i nawet te kropelki sab simplex i nic..też nie pomogły..była też woda koperkowa,espumisan,delicol, jedynie suszarka lekko go uspokaja..ale to też tylko na chwilę,,nawet zaczęłam karmić go na zmiane z bebilonem pepti(jak radziła pani doktor) ale to też nie działa,, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 1:53 pm Temat postu: |
|
|
a infacol?? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Ja szczerze mówiąc jestem dość sceptycznie nastawiona do tych medykamentów przetestowaliśmy i herbatki na wzdęcia i kropelki i nic nie pomagało a Kubuś wcale nie miał dużych kolek przeszło samo jak miał 2.5 mies tak że chyba nie pomogę tu za wiele |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|