Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Paź 04, 2011 7:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dla mnie infacol zdziałał cuda. Cudowny i delikatny.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Paź 04, 2011 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justyna, przy zaawansowanych kolkach sab simplex działa po około tygodniu regularnego, stosowania.

zanetko, nie pamiętam, ile Adaś ważył w II m-cu życia, a teraz to już mały klocek - z 6,500 będzie.
A więc gotować mleczka nie muszę. Bo chciałabym na początku podać trszkę kleiku na moim mleku.

My już jemy po łyżeczce miałkiego jabłuszka, mały jest cudowny - krzywi się przy tym i robi takie miny, że padam ze śmiechu, ale buźkę otwiera i chce jeszcze.

Ostatnia noc - powrót do normy - pobudki o 1, o 4 i o 6. Confused Ale za to w dzień lepiej mi śpi.

tosia, jak tam Twoja Zu? Dużo już mówi?

Powrót do góry
zanetka1910

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 9:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Infacolu nie próbowałam ale dzisiaj kupie to sie przetestuje:) Łobuz 6.500 oj to dużo..trzeba sie nadzwigaćSmile Nie nie trzeba gotować,,wystarczy dodać do mleczka:) Ja dzisiaj miałam na szczęście pół nocki przespanej bo mały się obudził przed 4 ale za to do tej pory nie mogłam go uspać przez te cholerne kolki,,masakra.,Powiem że na początku Filipek dostawał sab simplex ok 2 tygodni i po tym mu nie przeszło..także chyba nie ma jakiegoś złotego środka na tą dolegliwość..żeby wszystkim pomógł..Sad
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 12:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj moja waży 10,400;) drobna jest ale je za dwoje albo i za troje Wink).
Powtarza wszystko co tylko usłyszy . Ubaw po pachy a jak trzeba uważać Wink.

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 1:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No, kawał chłopa z Adasia... Jak będzie w wieku Zuzieńki ,to pewnie niezły z niego będzie klocek... Rolling Eyes Ale przecież najważniejsze, że zdrowy! Zresztą - nie robi się tłusty, tylko długi, a to też dobrze. Wink

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 1:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Moj 3 tyg temu mial 6800 g wiec teraz pewnie juz ponad 7 kg .
U nas niestety chyba znowu alergia skorna. Ma wysypke pod szyja i na karku, strasznie czerwona. W poniedzialek bylismy u lekarza, jak sie okazalo nie byla to pediatra i nie wiedziala co to ale przepisala Zyrtec. Na szczesvie nie podalam tylko dzisiaj poszlismy do naszej doktor a ona przerazona tum lekiem.. Dostalismy masci i mam nadzieje ze pomoze bo maly stradznie sie drapie i jest marudny. Rolling Eyes

Lobuz moj w nocy sie budzi co 1,5-2 godz i to jest dopiero horror Laughing

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 2:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetko a w czym kąpiesz Michałka?

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 3:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu w oillan i wszystkie kosmetyki ( kremy, szampon) mam z tej serii. Doktor tez o to zawsze pyta ale od poczatku w tym kapię Wink

Powrót do góry
Justyna88

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 4:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fajnie masz Tosiu jak Ci Zuzia tak ładnie mówi. A jeszcze dwóch latek nie ma mi Krzysiek dopiero teraz zaczyna powtarzać Smile a na 2 lata to nie mówił prawie nic nie wiem czy taka jego uroda czy jakiś wpływ miały te wszystkie narkozy mam nadzieję że to pierwsze Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 6:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetko pytam dlatego,że właśnie te wszystkie specyfiki potrafią ładnie namieszać. Na początku kupiłam do kąpieli ziajkę . Położna stwierdziła,że lepiej na początek kąpać w oilatum lub emolium. I kąpałam. Po tym Zunia miała wysypki i inne badziewia. Lekarka już chciała mleko zmieniać bo stwierdziła,że to alergiczne. Ja zrobiłam inaczej i zaczęłam znowu kąpać w normalnym płynie a nie emolientach . Zadziałało i Zunia miała cudną skórkę. Może spróbuj przejść na emolium. Jeśli nie będzie poprawy po tygodniu- dwóch to przejdz na nivea . Jesli to nie pomoże to już trzeba kombinować .
Justynko niby mówią,że dziewczynki wszystko zaczynają szybciej. Nie wiem czy to prawda bo porównania nie mam;). Zunia już zaczyna mówić, chodzi od 10 miesiąca i co najfajniejsze - siusia i robi kupkę na nocnik Wink)

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 12 z 41