Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 11:57 am Temat postu: |
|
|
Łobuz mojego zdenerwowalo inne dziecko ktore plakalo. Natomiast placz mojego spowodowal placz nastepnego itd
Ja za jakies 2 tyg tez chce juz cos wprowadzac bo moj sie garnie do jedzenia. Wiem ze powinno sie teraz do 6 mz karmic wylacznie piersia, ale mojemu piers juz nie wystarcza, je co godzine Poza tym nie wiem kiedy do pracy wroce... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 12:18 pm Temat postu: |
|
|
DZiewczyny generalnie powinno się trzymac schematu - po 6 miesiącu wprowadzamy nowe dania jeśli dziecko jest na piersi. Po 4 miesiącu jeśli dziecko jest na modyfikowanym mleku. Tak powinno być . Malutki żołądeczek nie powinien być obciążony zbyt szybko. Jednak myślę,że te dwa tygodnie w tę czy w tę nie powinno być problemem.
U mnie wprowadzanie posiłków zaczęłam po skończeniu 4 miesiąca. Najpierw marcheweczka . MOja Zu na szczęście jadała wszystko co jej zaserwowałam z wielkim apetytem . Tak ma do dzisiaj _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 5:18 pm Temat postu: |
|
|
My też nie mieliśmy problemów z nowościami-zaczynałam po 4 mies bo Zuzia wtedy się zbuntowala i cyca nie chciała a przy chłopakach się bałam że będzie to samo. Nie jestem zwolennikiem słoiczków choć czasem je daje- i dość szybko zaczynali jeść normalne posiłki oczywiście zachowując zdrowy rozsądek. 7 mies dziecko może zjeść pomidorowa z ryżem czy kanapkę z dżemem, ale niekoniecznie placki ziemniaczane czy uszka z barszczem przyprawione na ostro. Na szczęście nie mieliśmy nigdy problemów z alergią więc można było trochę po swojemu wprowadzać nowości. I nie pamiętam żeby kogoś bolał kiedyś brzuch z tego powodu:-) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 8:37 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny od ponad miesiaca mały mi sie strasznie slini, teraz to juz cale fontanny. Raczki w buzi to najlepiej po lokcie, niespokojny, w nocy budzi sie co 2 godz i co...? Wyszedl nam pierwszy zabek
Sprawdzialam mu popoludniu buzke a tam na dole biala plamka. Myslalam ze to od mleka i probowalam to zmyc ale to twarde i troche ostrawe. Czyli raczej zabek . W tym wieku ? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 9:07 pm Temat postu: |
|
|
anetko, niektóre dzieci rodzą się z ząbkami! Wcale nie jest za wcześnie! Cycujecie co godzinę?.. O rety, to Ty na nic pewnie czasu nie masz. Ja z reguły daję małemu cyca co 2 godz, ale to zazwyczaj rano - jakby potrzebował obszerniejszego śniadanka. Potem już rzadziej.
Dziś mi się mały wystraszył żyrandola i zrobił taką jazdę, ze szok! Łzy jak grochy leciały! Potem znowu zaczął przy kąpaniu - a ja się upociłam, jak szczur ze stresu... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 9:31 am Temat postu: |
|
|
Łobuz no niestety jak jestem z nim caly czas sama to cycujemy co godz Dzisiaj w nocy tez
Wydaje mi sie ze on juz potrzebuje czegoś więcej do jedzenia, wczoraj mu dawalam troche jabluszka i jadl tak ze uszy mu sie trzesly
Po butelce tez dlugo ńie wytrzymuje bo np wczoraj dalam mu po 18 , potem o 19 kapiel i o 19.30 poszlismy spac a on juz cyca szukał... I tak juz od 3 tyg ...
Moj zazwyszaj robi taka jazde jak niespodziewanie głośno kichne ... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 12:50 pm Temat postu: |
|
|
A dajesz mu coś do picia?? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Tosia nie chce wody ani zadnej herbatki ... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 1:18 pm Temat postu: |
|
|
Anetko ...jeśli wprowadzasz stałe posiłki musisz dawać coś do picia. Wiem,że jeszcze karmisz piersią ale przy posiłkach "zbitych " potrzebne jest nawadnianie. Oczywiście nie jest powiedziane,że ma wypijać butle wody ale musisz już powoli zacząć próbować. Choćby wypił łyżeczkę . A w nocy nie daje się oszukać wodą czy herbatką? Może spróbuj rozcieńczonym soczkiem.
Albo jest spragniony i wisi na piersi albo głodny ...no albo cwany i chce przytulania i tyle;) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Może spróbujcie owocowej one są co prawda po 4 mies ale dwa tygodnie różnicy to nie jest tak dużo a Kuba też nie chciał ani rumianku ani koperku a te owocowe mu smakują my właśnie wróciliśmy z zakupów masakra jak ciężko znaleść buty w rozm 18 wszędzie mają albo od 20 albo 21. A potem zawadzilismy o ośrodek i mamy już spokoj ze szczepieniami do marca. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|