Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Justyna88

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 24, 2011 2:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu jakbyś mogła napisać coś więcej o tej wysypce to była bym wdzięczna pisałam że we środę Zuzia miała gorączkę - w czwartek jej przeszło ale w sobotę chłopaki to samo a wczoraj wieczorem zaczęły im jakieś plamy się pokazywac byłam dziś u lekarza u diagnoza jakiś rumień zakazny czy coś takiego. Z Twojego opisu wynika że to jest to samo jak długo Zuzia miała te bable gdzie dokładnie i co jej dawałas?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Paź 24, 2011 8:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz i co powiedział lekarz??

Justynko u mojej Zuni to było tak;). Najpierw koleżanka pokazała mi bąbelki u swojego synka a na drugi dzień takie same bąbelki były u Zuni. To były dosłownie bąbelki jakby po oparzeniu. Tylko na paluszkach u rączek, na paluszkach u stópek i z tyłu nad pietami. Dosłownie bąbelki jak oparzeniowe, wypełnione płynem. To nie swędziało, nie bolało ale było coraz więcej. Jednak nie rozszerzało się poza paluszki. Kiedy zaczęła skarżyć się na ból w buzi to już zaczęłam się martwić . Miała takie bąbelki na języku i na policzkach wewnątrz. Lekarz powiedział ,że to wirusowa wysypka. A w buzi opryszczkowe zapalenie jamy ustnej ... mąż miał zimno i jak Zunia była osłabiona tą wirusówką- uczuleniówką Wink złapała odrazu to w buzi pewnie od buziaków. Tak czy inaczej lekarka powiedziała,że to nic takiego. Dała tabletki na 6 dni i aphtin do buzi . Po dwóch dniach duża poprawa a po 3 dniach babel pierwszy pękł i zalał krwią. NA kolejny dzień po bąbelkach zostały tylko czerwone ślady...takie kreseczki śmieszne. Nie było gorączki .
Nie wiem ale może u Ciebie to trzydniówka. Czyli gorączka, wysypka a później koniec choroby. Przychodzi szybko i gwałtownie ale tak samo szybko się kończy

Powrót do góry
Justyna88

PostWysłany: Wto Paź 25, 2011 9:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trzydniowke już mieli a to podobno raz się przechodzi. I wtedy wysypka była na buzi i brzuchu głównie a teraz a teraz właśnie tak jak piszesz głównie stopy i dłonie sporadycznie na twarzy i Kubuś ma na pupie pod pielucha na brzuchu zero. Oni dostali ibum i clemastinum. To mówisz że to koło tygodnia wszystko trwało czyli pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać. Może na wszystkich świętych będziemy mogli już wyjść z domu Smile
Powrót do góry
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Paź 25, 2011 9:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Za namową teściowej umówiłam wizytę u lekarza specjalisty, zamiast jechać do rodzinnego. Teściowa stwierdziła, że on tylko sterydy nam da i nic więcej...

Pani doktor podobno najlepsza w naszym rejonie, ale wizyta dopiero 4.listopada. Na razie Adasia obserwuję i nawilżam plamki, bo się takie suche zrobiły.

Myślałam i myślałam i wymyśliłam. Jak na mój rozum to od Cebionu, bo mały ostatnio dostawał codziennie. Zgadałam się wczoraj z kumpelą - jej mały miał identycznie!

Oczywiście to tylko moja diagnoza, a na lekarską poczekamy.

anetko, gratuluję usypiania, ładny sukces! Ja postanowiłam nauczyć mojego zasypiać w łóżeczku, ale on mi najszybciej zasypia przy cycusiu, potem odkładam do łóżeczka - jak chce, to śpi nawet 3 godziny, jak nie - to się budzi i idzie spać później.

Justyna, współczuję choróbska i oby jak najszybciej minęło!

Dziewczyny, a jakie objawy ma trzydniówka? Na co zwrócić uwagę?

Powrót do góry
Justyna88

PostWysłany: Czw Paź 27, 2011 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

My się pomału kurujemy bable już się zmniejszyły te mniejsze plamy pomału znikają Smile Łobuz nagle wyskakuje temp nawet powyżej 39 stopni nie ma kataru ani kaszlu. Gorączka jest 2.5 - 3 dni i nagle znika po kilku godz pojawia się wysypka małe czerwone kropki jakby uczulenie i najczęściej dopiero wtedy można stwierdzić że to na pewno było to. A jak tam wasze plamki? A to są takie małe czy raczej "plackowate "
Powrót do góry
klaudia844
Spamer

PostWysłany: Czw Paź 27, 2011 2:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

asia29 napisał:
Anetka a viburcol miałaś przepisany na recepcie, bo ja już zgłupiałam wydawało mi się, że on jest na receptę a tu zewsząd dochodzą mnie głosy że i bez recepty można go dostać.

Prawda taka, że oficjalnie wprowadzili viburcol na receptę, ale i tak w większości aptek można go kupić bez recepty. Dlaczego? Nie wiem.
Powrót do góry
zanetka1910

PostWysłany: Pią Paź 28, 2011 1:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!! Mam pytanko..jak myślicie czy mogę zmienić FILIPKOWI mleczko na to następne2??Kurcze on cały czas głodnu i głodny je je a potem mu się ulewa..i tak w kółko i potem znowu głodny..juz sama niewiem co zrobić,,i dodaje mu do mleczka kleiki i nic ..mniej mu sie ulewa ale głodny nadal...do naszej pediatry nie mam co isc bo pewnie powie ze nie mozna i ze za wczesnie kleikow tez nie pozwalala mu dodawac..bo bedzie go bolal brzuszek itd. ale jest wszystko w porzadku..teraz maly jest na bebilonie1 i zastanawiam sie nad zmiana na 2..moze wy albo ktos z waszych znajomych tak robil?/czekam na wasze opinie dzieki z góry:) Pozdrawiam
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Paź 28, 2011 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mleko pewnie nie ma nic do rzeczy tylko ulewanie. JAk mu się ulewa to nic dziwnego,że jest głodny bardzo szybko.
Przyczyna ulewania jest znana?

Powrót do góry
Justyna88

PostWysłany: Pią Paź 28, 2011 5:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi też się wydaje że zmiana mleka niewiele pomoże bo te następne ma po prostu trochę inne proporcje witamin itp ale chyba nie jest bardziej sycace - od tego są właśnie kasze kleiki i obiadki owoce
Powrót do góry
zanetka1910

PostWysłany: Nie Paź 30, 2011 10:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie przyczyna nie znana gdyż pani doktor stwierdzila ze tk sie dzieje i tak bedzie bo nie jest karmiony piersią tylko butelką..więc ulewanie jest na porządku dziennym...dziwne ale..chyba najwyzsza pora zmienic lekarza..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 15 z 41