Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Justyna88
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu jakbyś mogła napisać coś więcej o tej wysypce to była bym wdzięczna pisałam że we środę Zuzia miała gorączkę - w czwartek jej przeszło ale w sobotę chłopaki to samo a wczoraj wieczorem zaczęły im jakieś plamy się pokazywac byłam dziś u lekarza u diagnoza jakiś rumień zakazny czy coś takiego. Z Twojego opisu wynika że to jest to samo jak długo Zuzia miała te bable gdzie dokładnie i co jej dawałas? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz i co powiedział lekarz??
Justynko u mojej Zuni to było tak;). Najpierw koleżanka pokazała mi bąbelki u swojego synka a na drugi dzień takie same bąbelki były u Zuni. To były dosłownie bąbelki jakby po oparzeniu. Tylko na paluszkach u rączek, na paluszkach u stópek i z tyłu nad pietami. Dosłownie bąbelki jak oparzeniowe, wypełnione płynem. To nie swędziało, nie bolało ale było coraz więcej. Jednak nie rozszerzało się poza paluszki. Kiedy zaczęła skarżyć się na ból w buzi to już zaczęłam się martwić . Miała takie bąbelki na języku i na policzkach wewnątrz. Lekarz powiedział ,że to wirusowa wysypka. A w buzi opryszczkowe zapalenie jamy ustnej ... mąż miał zimno i jak Zunia była osłabiona tą wirusówką- uczuleniówką złapała odrazu to w buzi pewnie od buziaków. Tak czy inaczej lekarka powiedziała,że to nic takiego. Dała tabletki na 6 dni i aphtin do buzi . Po dwóch dniach duża poprawa a po 3 dniach babel pierwszy pękł i zalał krwią. NA kolejny dzień po bąbelkach zostały tylko czerwone ślady...takie kreseczki śmieszne. Nie było gorączki .
Nie wiem ale może u Ciebie to trzydniówka. Czyli gorączka, wysypka a później koniec choroby. Przychodzi szybko i gwałtownie ale tak samo szybko się kończy _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 9:16 am Temat postu: |
|
|
Trzydniowke już mieli a to podobno raz się przechodzi. I wtedy wysypka była na buzi i brzuchu głównie a teraz a teraz właśnie tak jak piszesz głównie stopy i dłonie sporadycznie na twarzy i Kubuś ma na pupie pod pielucha na brzuchu zero. Oni dostali ibum i clemastinum. To mówisz że to koło tygodnia wszystko trwało czyli pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać. Może na wszystkich świętych będziemy mogli już wyjść z domu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Za namową teściowej umówiłam wizytę u lekarza specjalisty, zamiast jechać do rodzinnego. Teściowa stwierdziła, że on tylko sterydy nam da i nic więcej...
Pani doktor podobno najlepsza w naszym rejonie, ale wizyta dopiero 4.listopada. Na razie Adasia obserwuję i nawilżam plamki, bo się takie suche zrobiły.
Myślałam i myślałam i wymyśliłam. Jak na mój rozum to od Cebionu, bo mały ostatnio dostawał codziennie. Zgadałam się wczoraj z kumpelą - jej mały miał identycznie!
Oczywiście to tylko moja diagnoza, a na lekarską poczekamy.
anetko, gratuluję usypiania, ładny sukces! Ja postanowiłam nauczyć mojego zasypiać w łóżeczku, ale on mi najszybciej zasypia przy cycusiu, potem odkładam do łóżeczka - jak chce, to śpi nawet 3 godziny, jak nie - to się budzi i idzie spać później.
Justyna, współczuję choróbska i oby jak najszybciej minęło!
Dziewczyny, a jakie objawy ma trzydniówka? Na co zwrócić uwagę? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
|
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 1:47 pm Temat postu: |
|
|
My się pomału kurujemy bable już się zmniejszyły te mniejsze plamy pomału znikają Łobuz nagle wyskakuje temp nawet powyżej 39 stopni nie ma kataru ani kaszlu. Gorączka jest 2.5 - 3 dni i nagle znika po kilku godz pojawia się wysypka małe czerwone kropki jakby uczulenie i najczęściej dopiero wtedy można stwierdzić że to na pewno było to. A jak tam wasze plamki? A to są takie małe czy raczej "plackowate " |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia844 Spamer
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 2:54 pm Temat postu: |
|
|
asia29 napisał: | Anetka a viburcol miałaś przepisany na recepcie, bo ja już zgłupiałam wydawało mi się, że on jest na receptę a tu zewsząd dochodzą mnie głosy że i bez recepty można go dostać. |
Prawda taka, że oficjalnie wprowadzili viburcol na receptę, ale i tak w większości aptek można go kupić bez recepty. Dlaczego? Nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny!! Mam pytanko..jak myślicie czy mogę zmienić FILIPKOWI mleczko na to następne2??Kurcze on cały czas głodnu i głodny je je a potem mu się ulewa..i tak w kółko i potem znowu głodny..juz sama niewiem co zrobić,,i dodaje mu do mleczka kleiki i nic ..mniej mu sie ulewa ale głodny nadal...do naszej pediatry nie mam co isc bo pewnie powie ze nie mozna i ze za wczesnie kleikow tez nie pozwalala mu dodawac..bo bedzie go bolal brzuszek itd. ale jest wszystko w porzadku..teraz maly jest na bebilonie1 i zastanawiam sie nad zmiana na 2..moze wy albo ktos z waszych znajomych tak robil?/czekam na wasze opinie dzieki z góry:) Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 5:27 pm Temat postu: |
|
|
mleko pewnie nie ma nic do rzeczy tylko ulewanie. JAk mu się ulewa to nic dziwnego,że jest głodny bardzo szybko.
Przyczyna ulewania jest znana? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 5:52 pm Temat postu: |
|
|
Mi też się wydaje że zmiana mleka niewiele pomoże bo te następne ma po prostu trochę inne proporcje witamin itp ale chyba nie jest bardziej sycace - od tego są właśnie kasze kleiki i obiadki owoce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 10:20 am Temat postu: |
|
|
No właśnie przyczyna nie znana gdyż pani doktor stwierdzila ze tk sie dzieje i tak bedzie bo nie jest karmiony piersią tylko butelką..więc ulewanie jest na porządku dziennym...dziwne ale..chyba najwyzsza pora zmienic lekarza.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|