Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 12:23 pm Temat postu: |
|
|
DZiwne stwierdzenie lekarki,. Jak dla mnie wręcz bezsensowne....moja była od początku na butli i w ogóle nie ulewała. Koleżanki synek na piersi i ulewał non stop. Okazało się ,ze ma refluks żołądkowy. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 2:12 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie ,,musze szukać lepszego pediatry..bo tak do niczego sie nie dojdzie a dziecko sie meczy przez takie ciągłe ulewanie..no i przebieranie w kółko.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Zanetko masz jeszcze za małe dziecko by wprowadzić mu pokarmy i mleko nastepne ...
Ja bym zmieniła mleko na inne bo może to ktore mu podajesz mu nie słuzy... Bebilon jest dobry ale moze inne bedzie lepsze
Kleikiem nie zageszczaj bo wydaje mi się ze moze byc gorzej z ulewaniem. Mojemu zrobilam przez 3 wieczory mleko z kleikiem bo chcialam zeby lepiej spał ale on po nim tak ulewał ze noc z glowy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Paź 31, 2011 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Są specjalne mleczka dla ulewających dzieci. Pediatra powinien Ci powiedzieć _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Lis 02, 2011 10:09 pm Temat postu: |
|
|
zanetka1910 napisał: | pani doktor stwierdzila ze tk sie dzieje i tak bedzie bo nie jest karmiony piersią tylko butelką..więc ulewanie jest na porządku dziennym... |
eeee ściema.
Mój od początku tylko na samym cycusiu i od jakiegoś tygodnia też mi ulewa, jak wściekły...
Też mi się wydaje, że watro spróbować ze zmianą mleka - nie wszystkie dzieci tolerują Bebilon, choć niby dobry jest...
A dopajasz dzidzię, skoro podajesz już kleiki?..
tosiu, a ten refluks może się ujawnić np. w 4 miesiącu, jak u nas teraz??? Bo do tej pory był spokój, ale od niedawna Adaś ulewa nawet parę razy po karmieniu.
Justyna dzięki za odpowiedź!
U nas coraz gorzej...
Plamy się powiększyły i pojawiają się tylko w zgięciach: na szyjce, pod bródką, pod kolankiem, a dziś dodatkowo w zgięciach rączek wyskoczyły...
Zdołowałam się, jak zobaczyłam...
Wydaje mi się, że to jakiś cholerny liszaj.
Dobrze, że już pojutrze wizyta u pani doktor... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Może ujawnić się później i często tak bywa . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 10:10 am Temat postu: |
|
|
Hej my już prawie po kolejnej epidemii katarowej myślę że obejdzie się bez lekarza. A jak tam u Was po zmianie czasu bo u nas katastrofa co prawda wieczorem o 8 cała trójka już najczęściej śpi ale za to 5 - 5.30 to dla nich środek dnia a mama nie ukrywa że przespala by się chociaż do 7. A jak tam Adaś dziś wielki dzień, daj znać co powiedziała lekarka może to zwykły grzybek i clotrimazol wystarczy fajnie by było jakby się udało bez antybiotyku a nie próbowałaś tych plam smarowac fioletem na wodzie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 1:12 pm Temat postu: |
|
|
U nas też niestety katar. Teściowa nas zaprosiła w niedzielę na obiad ale nie wspomniała że jest chora A mieliśmy w tym tygodniu mieć szczepienie ale mały nie bardzo na nie się nadaje
Łobuz mnie to wygląda na skazę... daj znać co lekarz powiedział
Justyna a u nas michałek chodzi później spać i kąpac a powinno byc odwrotnie o 5 dzisiaj zrobil sobie przerwe na zabawę ale potem pospaliśmy jeszcze do 9 _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Oj u mnie zmiana czasu nie wywołała jakiejś szczególnej reakcji . Zuzia poszła spać o 18 wstała o 6.
łobuz tylko nie daj się zbyć tak odrazu. Lekarze często wyprysk łuszczący traktują jak skazę co wcale nią nie jest. Mam nadzieję,że trafisz na dobrego lekarza bo szkoda maluszka od początku odstawiać od wielu pokarmów a tak będzie niestety . Wielu rzeczy nie będzie mógł jeść a jak się później okaże ,że to jednak nie to? To bedzie problem bo brzuszek nie nauczony wielu składników pokarmowych. wiem coś o tym bo sama miałam skazę białkową _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 8:06 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz dajemy małemu herbatki..i nawet chętnie je pije..także wszystko robimy tak jak nalezy niewiem 10 ide do innego pediatry moze on cos poradzi:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|