FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Justyna88
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 23, 2011 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Fajnie masz mi Kuba tylko raz przespał całą noc ale budzi się raz góra dwa razy tak że nie jest źle. A Zuzia tak jak Twój mały przestała się budzić jak miała niecałe 4 mies.
a propo karmienia piersią Kuba je 1 - 3 razy dziennie i zastanawiam się pomału nad przejściem na butelkę wnet będzie miał 9 mies i to chyba odpowiedni moment
Dodano po 52 sekundach:
Fajnie masz mi Kuba tylko raz przespał całą noc ale budzi się raz góra dwa razy tak że nie jest źle. A Zuzia tak jak Twój mały przestała się budzić jak miała niecałe 4 mies.
a propo karmienia piersią Kuba je 1 - 3 razy dziennie i zastanawiam się pomału nad przejściem na butelkę wnet będzie miał 9 mies i to chyba odpowiedni moment |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 11:35 am Temat postu: |
|
|
Witam!
Ja ciągle na diecie - bez nabiału, kurczaków, jajek, owoców, warzyw, soków, chleba razowego, sztucznych barwników i konserwantów.
Co sama upoluję i ugotuję - to mi wolno na chleb położyć.
Ale już za 2 dni wprowadzam gotowane warzywa i owoce. Potem dźem morelowy. To już coś!
Nie będę musiała na śniadanie zjadać tylko chleba ze smalcem i mięsem ze słoika.
Wczoraj znowu zrobił mi się guz w piersi. Mały jadł niewiele, a ja się położyłam i chyba zgniotłam peirś i zatkały mi się kanaliki...
Wspomnę tylko, że noc do bani:
o 22 masaż, o północy pobudka na masaż, o 2:30 pobudka na karmienie, potem masaż, trwało to aż do 4:30, a że nie mogłam potem zasnąć, a mały obudził mi się o 5: 30, to - żeby było wesoło - nie śpię dziś od 2:30...
tosia, nie odbieraj tego osobiście, co napisałam o preparacie mlekozastępczym z puszki. Ja nigdy nie krytykowałam kobiet, które karmiły mlekiem modyfikowanym, po prostu ja lubię karmić piersią, staram się, jak mogę od samego początku, by to robić (choć ostatnio już mam wrażenie, że wszystkosię sprzysięgło przeciwko) i mam wrażenie, że robię to, co dla małego najlepsze dając mu cycusia.
zanetka, niezły klocuszek z Twojego Filipka!No i gratuluję tych przespanych nocy!
anetko, ja wysypki na buzi Adasia nie traktuję sterydem, tylko samą maścią witaminową. Najbardziej martwią mnie te plamy pod bródką, na szyjce i w zgięciach nóżek i rączek.
Rozumiem, że najpierw musimy się dowiedzieć, od czego mały to ma - TO PODSTAWA LECZENIA. Dlatego - choć beznadziejnie wyczerpana się czuję na tej diecie i schudłam w niecałe 2 tygodnie 2 kg - nadal chcę się starać. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Zazdroszczę wam tych całych przesypianych nocek ...
Ale i tak moje dziecko chce spać w łóżeczku, nie ręce , nie cycek tylko go kładę i on śpi samo mu przyszło , bez uczenia . Oczywiście ma chwile, tak jak teraz , że potrzebuje cycka ostatnio w ciągu dnia woli coś konkretnego niż pierś, no muszę się z tym pogodzić.
Rano dostaje kaszkę ale taka bezmleczną na wodzie, koło 12 obiadek , o 16 deserek, na noc butla z mlekiem w miedzyczasie cyc ale zazwyczaj od godz 15 bo wcześniej nie chce oczywiście w nocy dalej cyca i to często
Łobuz znam kobietę ktora ma dziecko też z czerwca. Policzki czerwone, szorstkie itp. Pytam od czego a ona że ma skazę ale ona w diecie nic nie zmienia bo dziecko wyrośnie. My chyba za bardzo się przejmujemy.
Jestem ciekawa jak wyglada wysypka Adasia, czy podobna do nAszej. O dziwo dzisiaj Michaś nie ma śladu na policzkach a traktowałam ke tylko linomagem i maścia z wit A, wczoraj jeszcze miał mega czerwone.
Ja nie mam ochoty na zmiany w mojej diecie bo i tak niedlugo nasze dzieci będą odstawiane od cyca ... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
|
Wysłany: Wto Gru 06, 2011 6:50 pm Temat postu: |
|
|
anetko, u nas to wyglądało zbyt brzydko, abym sobie mogła nadal wszystko jeść i twierdzić, że wyrośnie...
Pod szyjką robiło mu się czerwono-buraczkowe i zaczęła się sączyć z tego limfa. Jak zaschło, robiła się twarda skorupka, złuszczała się i od nowa Polska ludowa...
Małego to swędziało i wyglądało jak RANA, a nie jak zwykła wysypka. Pod bródka skórka taka, jak wygląda opryszczka na ustach, tylko całe czerwone.
Sama widzisz, że po prostu MUSIAŁAM przejść na dietę chcąc nadal karmić piersią, nie mogłabym z własnej wygody nadal wsuwać tego, na co mam ochotę.
Chociaż dieta przychodzi mi ciężko, bo zawsze byłam smakoszką, to jak patrzę na to moje małe wtulone w cycusia wieczorami, jak słodko zasypia, to mi wszystko wynagradza.
No i mam jeszcze dodatkowy efekt mojej diety - chudnę 1 kg w 1 tydzień, w tej chwili jestem już -4kg.
U nas dziś cudowna nocka - mały usnął mi wczoraj jakoś po 20:00, a obudził się tylko 1 raz - po 5 nad ranem, potem znów spał prawie do 7:30. Tak więc jestem dziś wyspana, jak już dawno nie byłam.
Jak tam u Was mikołajki, dziewczyny?
U nas Mikołaj przyniósł misia. Oczywiście miś zaraz przeszedł chrzest bojowy między dziąsłami Adasia... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 11:41 pm Temat postu: |
|
|
U nas mikołaj to chyba za dwa lata do przodu prezenty przyniósł
Łobuz i jest jakąś poprawa u Adaśia a od kiedy można robić jakieś testy alergiczne?
U nas dużo zmian Kubuś przestawił się na butelkę, nauczył się sam chodzić tak 3- 4 metry coraz częściej zdarza mu się przespać całą noc i mamy 3 ząbka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 5:11 pm Temat postu: |
|
|
Justyna, no to może na Nowy Rok już Ci Kubuś pójdzie!
Nie wiem, od kiedy można zrobić konkretne testy, na co jest mały uczulony, ale tak małym dzieciom jeszcze nie.
U nas różnie - plam na razie nie ma, ale niedawno wyskoczyły nam placki na rączkach, a jak poznikały, to w okolicach pieluszkowych. Podejrzewam, że sprawcą było jednak jabłuszko... Odstawiliśmy i czekamy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 9:11 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz a co wprowadziłaś już Adasiowi?
Michaś już je obiadki, deserki i rano kaszka ale bezmleczna na wodzie
Mój też miał właśnie takie plamy , w jednym miejscu zaczęlo mu się sączyć . Po masci sterydowe zniknęło i już nie ma czasem jakies kropki ma na twarzy czy szyi .
Justyna gratuluję ząbka u nas z tym cisza chociaż coś tam już z dołu widać _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
|
Wysłany: Wto Gru 13, 2011 9:57 pm Temat postu: |
|
|
anetko, mamy wprowadzone już ziemniaczki, marchewkę, morele ze słoiczka i kaszkę sinlac - też robi się ją na wodzie, ale zawsze wlewam do niej miarkę mojego odciągniętego pokarmu.
No i było jabłuszko, ale teraz odstawiliśmy, bo jest naszym sprawcą.
W przyszłym m-cu chcę wprowadzić dynię, kalafior i myślę o gruszce. Oczywiście stopniowo, nie ra raz.
My jutro ostatni raz smarujemy naszą maścią i boję się, jak cholera, co będzie po odstawieniu... Jak mu znowu zacznie dziadostwo wyłazić, to się normalnie pochlastam... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
|
Wysłany: Sro Gru 14, 2011 10:26 am Temat postu: |
|
|
Same problemy z tymi alergiami. U Kubusia na razie nic nie znaleźlismy i mam nadzieję że tak zostanie. Ale nie o tym miałam pisać Łobuz a czego używaćie do kąpieli i jaki balsam. Bo Krzyś ma alergie na roztocza i kaloryfery w zimie podrażniaja mu skórę i ja używam emolium świetny dla takich alergików |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Gru 14, 2011 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Testy alergiczne ponoć najbardziej prawdopodobne wychodzą dopiero po 4 roku zycia.
Co do specyfików kosmetycznych;). Jednych uczula innych nie. Niestety próbować trzeba na dziecku. Ja na początku myłam w ziajce . Super była. Kiedy położna przyszła powiedziała,że na początku lepiej myć w emolientach. No jako niedoświadczona mamusia kupiłam więc emolium....no i się zaczęło . Szorstka skóra na nóżkach, łokciach...zmiana znowu na ziajkę i wróciło wszystko do normy _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|