Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 12:12 pm Temat postu: |
|
|
Justynko a skąd takie cholerstwo u małego dzieciaczka pod kolanem mogło się wziąć???
anetka mój się chyba powolutku też sam odstawia od cyca.
Już drugi tydzień regularnie odmawia, co najwyżej raz dziennie pocycujemy, a wczoraj to pierwszy raz ani razu nie cycował!
tosia spróbuj dać małej suszone śliwki z gerbera na zaparcia.Ostatnio mój po nich w zlewie wylądował, bo nie sposób było go przewinąć inaczej... I dużo do picia.
Przy okazji życzę cudnych, przede wszystkim zdrowych Świąt Wielkiej Nocy! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 10:59 am Temat postu: |
|
|
dziewczyny sorki ze sie wtrace ale robiłyscie w trakcie ciazy badanie na paciorkowca GBS?
ja nie mam go zleconego, jedynie biocenoze pochwy i tak mysle czy robic na własny koszt czy tez nie
prosze o pomoc
niedlugo do Was dołaczymy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2012 10:51 am Temat postu: |
|
|
Wind ja miałam robione, teraz to jest konieczne. Ja miaam dodatni i przed samym porodem dostałam antybiotyk. Jeśli ktoś nie ma zrobiony to też dostaje antybiotyk jako potencjalnie zarażony.
Co tam u was dziewczyny ? U nas ok. Michał super się rozwija , stawia już pierwsze samodzielne kroki. Mówi mama, dada, baba, eba ( na mojego brata sebastiana), ama na moją mamę, opa na mijego tatę. Waga 10 kg 650 g. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2012 7:41 pm Temat postu: |
|
|
anetko własnie nie kazdy dostaje. mi w szpitalu powiedzieli ze jesli kazdemu profilaktycznie by podawali to by zbankrutowali.
skierowania na gbs nie dostałam ale bede miała biocenoze pochwy i gin powiedziala ze tam jesliby wyszly jakies bakterie to wtedy kieruja na dalsze badanie..wiec sama nie wiem co mam zrobic dlatego chcialam tutaj sie podpytac ale patrze ze puchy.... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 5:27 pm Temat postu: |
|
|
Dostalam ochrzan od Lobuza,ze tu nie zagladam:D Kurcze jakos nie moge sie przyzwyczaic:PP i ja caly czas przy ciazy:PP
No to teraz pytanie...kazdy lekarz mowi co innego,ja juz zglupialam po prostu. Wiec tak ja slyszalam taka wersje,ze jesli dziecko jest na piersi,to dostaje jedzonko ( zupki,deserki itp itd) wczesniej,a dziecko na modyfikowanym pozniej ok 5-6 mca! Czy to prawda?! Jak mam zrobic,bo juz nie wiem?!
Czytalam tez,ze jak dziecko prosi sie o mleko czesciej i patrzy jak jedza rodzice,to jest juz jakis znak.
Jamie tak robi...
Ma dopiero 3miesiace a juz zeby ida...zele,gryzaczki,ale to pomaga na sekunde. Uwielnia ''jesc'' tetrowa pieluche,ale lapki sa najsmaczniejsze:)
W nocy ok,ale w ciagu dnia strasznie marudzi...co robic? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 9:20 pm Temat postu: |
|
|
Wind u nas antybiotyk podają jak nie ma badania
Lalunia mój był na piersi, sporadycznie dokarmiałam mm, zaczęłam mu wprowadzać jedzenie po skończonym 4 miesiącu bo po prostu mleko mu ni wystarczało. dziecko na piersi piwinno dostawać inne pokarmy po skończonym 6 miesiącu a na mm po 4 miesiącu...
Co do zębów to u nas było podobnie , marudził, dokor mówiła że zęby idą zanim miał 4 miesiące a pierwszy pojawił się dopiero w 8 miesiącu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 10:17 pm Temat postu: |
|
|
No to podam mu juz po 4 miesiacu w takim razie:))) on to juz by chcial:D
Ja to sie domyslam,ze tak od razu mu te zeby nie wyjda,ale to co sie dzieje w ciagu dnia,to jest masakra,tak sie meczy biedak moj. Jutro ide na poszukiwania idealnego specyfiku:P mam zel,ale kupie jakis inny,a moze bedzie lepszy:)) zobaczymy:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 2:43 pm Temat postu: |
|
|
lala nie wiem, jak to jest po mm, ale ja wprowadziłam mojemu soczki marchewkowy i z jabłuszka po 3 m-cu i wtedy zaczęły się nasze problemy z atopowym zapaleniem skóry. Masakra. Przy drugim dziecku nie popełnię tego błędu i będę karmiła piersią 6 m-cy.
Jak chcesz wprowadzać po 4 m-cu, to pojedyncze składniki, żebyś wiedziała w razie czego, czy coś małego uczula.
Co do ząbków, jak już było naprawdę kiepsko, to podawałam nurofen w syropie przeciwbólowy, bo żele gó....no pomagały.
anetko brawa za postępy Michasia!
Nasz raczkuje po domu, jak perszing, gaworzy, mówi MAMA, BABA i NIE, a dzisiaj pierwszy raz sam stanął na nóżki w łóżeczku, więc teraz tylko patrzeć, kiedy zacznie brykać. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 11:02 pm Temat postu: |
|
|
Lobuz-ja nie bede wprowadzala jeszcze,poczekam:)))
No z tymi zelami to tak jak mowisz:P Postaram sie wyprobowac inne,ale nie mieli,takze kupie przy nastepnej okazji.
Syropek dostal dwa razy,bo juz bylo bardzo zle,ale odpukac od 3dni jest lepiej:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 11:48 am Temat postu: |
|
|
Lalalunia u nas sprawdziła się Camilia na ząbkowanie , polecam. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|