FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 8:56 pm Temat postu: |
|
|
lala no i chłodne gryzaczki, ale to też tylko delikatna ulga dla maluszka. Ech, niewdzięczne to ząbkowanie...
A jak mały noce przesypia? U nas w nocy najbardziej ząbki dawały do wiwatu.
anetka, w przyszłym miesiącu nam się roczki szykują (kiedy to minęło??? )
Robisz jakąś imprezkę?
tosiu jak to u Was było z ząbkowaniem?
wiadomo - najpierw jedynki i dwójki, a potem? Gdzieś czytałam, że czwórki. No i kiedy idą następne ząbki? Jeszcze przed roczkiem, czy po? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 11:26 am Temat postu: |
|
|
Lobuz- Jamie spi miedzy 10-12 h w nocy,szok! Ale wtedy w dzien jest marudny. Pakuje wszystko do tej buzi,olewa gryzaczki,woli tetrowa pieluche,albo kocyk.
Pewnie przyjdzie jeszcze taki czas,ze w nocy bedzie sie meczyl,ale na razie odpukac jest ok:)
Biedny,wlasnie sie drze,bo go cholerstwo swedzi!:/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 4:34 pm Temat postu: |
|
|
My też przechodzimy ząbkowanie z marudzeniem, idzie nam 6 ząbek
Łobuz no własnie kiedy to minęlo
My roczek robimy bo mamy zamówioną mszę no potrm robimy imprezkę w domu ale taką skromną _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny,Jamie mial dzis zaczerwienione policzki,pod wieczor....i teraz sie zastanawiam,czy to od tych zebow,czy moze zaczynaja sie jakies skorne problemy? TFU TFU TFU?! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 6:10 pm Temat postu: |
|
|
lala skórne problemy możesz stwierdzić po jakimś czasie, nie tak od razu, gdy coś wyskoczy.
Maluszkom często-gęsto coś wyskakuje na buzi/ ciałku, nie zadręczaj się tak od razu.
Wiesz co, lala? Tak sobie myślę, że to jeszcze troszkę za wcześnie na ząbki u Jamiego. Chociaż pamiętam, że Adaś się ślinił też już o 3 m-ca, pomimo, że pierwszy ząbek wyszedł mu, jak miał pół roczku.
anetko my już mamy 8 zęboli, ale szły prawie wszystkie na raz. Oj, było trochę marudzenia w nocy...
Zastanawiam się teraz nad kolejnymi ząbkami - to by tłumaczyło nasze problemy ze spaniem...
My też robimy roczek w domu. Będzie obiad 2-daniowy i tort.
Do tego balony, serpentynki, baner na drzwiach wejściowych "roczek Adasia" - takie popierdółki, które dodadzą imprezce animuszu. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 11:36 pm Temat postu: |
|
|
Mam nadzieje,ze to nic ze skora:) dzis juz czerwone nie bylo. lekko suche,ale tak naprawde lekko.
Ja wiem,ze zeby mu nie wyjda zaraz:) ale widac kropki biale i ogolnie takie bolace te dziasla. Swedza go strasznie,bo trzyma w buzi tylko rzeczy ktore sa bardziej szorstkie badz paluchy:P _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 3:14 pm Temat postu: |
|
|
lala no to czekamy na zębusie!
A co do wyrzynania się ząbków na raz - u nas był najpierw jeden. Przez miesiąc. A potem jak poszłyyyy - to 7 na raz! Ale była jazda...
Nas niedługo pewnie czekają kolejne ząbki. Czwórki, o ile się nie mylę, a dopiero potem trójki.
A jak tam skóra Jamiego? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Witam się tutaj po raz pierwszy jako młoda mama, tygodniowego Adasia
Nareszcie
I od razu mam pytanie.... czy kupki tygodniowego niemowlaka powinny być takie "ziarenkowe" ? Nie wiem czy to normalne, wydaje mi się dziwne, ale Adaś nie płacze, więc raczej nic go nie boli, kupek jest około 5-6 dziennie, więc też raczej normalnie. Podpowiedzcie _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
|
Wysłany: Sro Cze 06, 2012 3:15 pm Temat postu: |
|
|
lizelotko, standardowe pytanie młodej mamy!
Kupki maluszka karmionego piersią powinny być koloru musztardowego, raczej "luźne", ale z niewielką ilością małych grudek podobnych do jajecznicy. Wybacz opis - starałam się jak najdokładniej.
Niepokoić powinien śluz w kupce. Żeby to sprawdzić, składasz pieluszkę z kupką w środku, a gdy ją ponownie "otwierasz", ciągną się długie nici śluzu.
Jak zjesz jakieś surowe warzywko, czy owoc, kupki mogą zabarwić się zielonkawo. Nie ma co wpadać w panikę, trzeba kierować się instynktem i obserwować maluszka, ale z tego, co piszesz, Adaśko ma się dobrze.
Gdyby coś mu dolegało - wiedziałabyś. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Cze 06, 2012 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz napisał: | lala
tosiu jak to u Was było z ząbkowaniem?
wiadomo - najpierw jedynki i dwójki, a potem? Gdzieś czytałam, że czwórki. No i kiedy idą następne ząbki? Jeszcze przed roczkiem, czy po? |
To wszystko zalezy od dziecka. Mojej koleżanki synek nie ma roczku a ma już prawie wszystkie ząbki. według mnie lepiej później niż wcześniej. Późniejsze ząbki sa mocniejsze niby;).
U nas były najpierw jedynki na dole i na górze, później dwójki, czwórki, trójki i teraz piątki. Wszystko stosunkowo późno. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|