Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Cze 07, 2012 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
Mojej koleżanki synek nie ma roczku a ma już prawie wszystkie ząbki

Shocked Shocked Nieźle się kolega pospieszył...

A u nas roczek wielkimi krokami się zbliża. Zostało jeszcze tylko 13 dni - niecałe 2 tygodnie! Shocked Chyba pora najwyższa wręczyć kolorowe zaproszenia, które sama zrobiłam. Very Happy

Ciekawe, gdzie poznikały inne mamuśki, bo już od dawna ich nie ma?..

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Cze 07, 2012 6:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A może dzieciaczki nie dają im usiąść przy kompie Wink

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Pią Cze 08, 2012 10:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie z mamuśkami to jest dwojako - albo mają czas dość często coś skrobnąć nawet, jak się dzidzia pojawi, albo znikają całkowicie i na dobre...

Nie chciałabym, żeby i tu tak się stało. Sad

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Cze 09, 2012 10:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki,
polecacie pudrowac paszki i np pod kolankami jak sa upaly?? czy nie ma sensu? plecki? zeby sie potowki nie porobily?jak to jest,bo mam dylemat?

Jamie tak sie slini,ze od tej sliny wychodza mu male krosteczki na buzce,a zebow dalej nie widac,a mimo to rozdraznioiny,swedzi go,bo nawet koc wklada do buzi. Ide dzis po granulki sepcjalne,slyszalam,ze sa super,zobaczymy:)

PostWysłany: Sob Cze 09, 2012 5:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala jak jest upał, to ja zasypuję małemu mączką paszki i pachwinki. Ale reszty ciała nie.

Krosteczki i czerwona buźka to normalka od śliny - zawiera ona przecież enzymy trawienne, nic dziwnego, że nieco podrażnia skórę. Co do ząbków - nadal uważam, że macie jeszcze czas. Wink Poczekamy - zobaczymy, kiedy zjawi się pierwszy zębolek.

U nas przygotowania do odcycowania.
Adaś dostaje pierś już tylko raz dziennie, nawet o 5 rano wprowadziłam butlę z mm - zaakceptował bez żadnych problemów - i tak też przebiegnie proces całkowitego odcycowania u nas. Cieszę się, bo niektóre dzieciaczki robią cyrki przy odstawianiu i mamom jest w takich wypadkach ciężej.

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 09, 2012 7:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie pudrowałam nigdy.

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Cze 09, 2012 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz, dzięki Smile
No ja tutaj pewnie nie raz będę jeszcze standardowe pytania zadawać Smile
Ja czytałam gdzieś, że puder ( tudzież mączka ) zatyka pory maluszka, ale sama nie wiem. Za chwilę będą upały i pewnie też będę miała podobny dylemat...

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 09, 2012 8:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale DZiewczyny dzieci nie pocą się tak strasznie. Owszem zdarzają się przypadki ale bez przesady.
Puder jest na pewno nie wskazany dla dziewczynek. Nie pudruję się pupy/ siusi w ogóle. Ja nie miałam i nie uzywałam. Problemu nie było żadnego

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Cze 09, 2012 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja poobserwuje. Zreszta upalow nie ma,wiec moze dylematu teraz nie bede miala,ale jak pojedziemy do Wloch to sie pewnie zaczna. Zobaczymy co i jak Smile

Nie no co do zebow to pewnie jeszcze daleko,ale ja widze,ze tam sie COS dzieje...moze nalezy do tych co go swedzi,denerwuje,podraznione ma,a zab wyjdzie hoho pozno...Razz

PostWysłany: Nie Cze 10, 2012 11:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala u nas było tak samo - najpierw kilka miesięcy ślinotoku, gryzienia wszystkiego, co popadnie, swędzących dziąsełek. A pierwszy ząbek wyszedł, jak mały skończył 6,5 m-ca.
Fakt, troszkę ciężkich nocy przed Wami - ale każda mama to przechodzi - i Wy dacie radę.

tosiu, masz rację, że dzieciaczki się aż tak strasznie nie pocą, ale przy upałach zauważyłam u Adaśka na przykład, że ma czerwone paszki. Mączka ziemniaczana ma właściwości kojące i ściąga wszelkie zaczerwienienia, a już na odparzenia na pupci to nie znam lepszego, bardziej naturalnego sposobu. Żaden sudocrem, żaden bepanthen, żaden Tormentiol i inne cuda niewidy nie działa tak rewelacyjnie, jak ona. No i co dla mnie najważniejsze - nie stosuję chemii na delikatną skórkę maluszka. Wink

tosia ile miała Zu, jak zaczęła sama chodzić?

lizelotko, pytaj, oczywiście!
Po to są fora! Ja też pytałam dużo i dużo się od dziewczyn dowiadywałam.
Owszem, jeśli zasypiesz malucha zbyt dużą ilością pudru, to zatka pory. Dlatego ja używam malutkiej ilości mączki do pachwinek i na pupcię.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 27 z 41