Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Cze 14, 2012 7:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WInd-no to ok,jesli jestes pewna,to spoko:)))))

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Cze 14, 2012 12:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

He he, w takim razie to typowa dla maleństwa potrzeba pieszczot i bliskości mamusi... Laughing

Wind trzymam kciuki!

Ja z kolei niedługo kończę przygodę z karmieniem piersią. Na razie jeszcze podaję cycusia raz dziennie, bo mały załapał katarek i jakoś tak mam w głowie, że moje mleczko pomoże mu szybciej się z niego wykurować.

A jak tylko odstawię małego, to...
...walnę sobie całe 2 drinki i padnę pod stół! Laughing

Przy okazji chciałam poinformować, że ze staranek w ostatnich 2 cyklach nici.
Tak więc na razie się wstrzymujemy z działaniami przynajmniej na parę miesięcy i od września wracam do pracy.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Cze 15, 2012 10:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny ratujcie Sad
od 2ch dni Zuzia ulewa BEbilonem Sad
nie wiem co sie z nia dzieje.
cyckami nei jestem w stanie jej wykarmic wiec podajemy MM, tyle ze zwraca to co dostała Sad
jak mam jej pomoc? Sad
tak mi szkoda ze sie meczy a ja nie potrafie temu zaaradzic.
nie wspomne juz o nocy, dzisiejsza to koszmar Sad

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Cze 15, 2012 11:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
Dziewczynki,a jestescie pewne,ze maluchy jedza,a nie bawia sie tylko sutkiem?!

Lala, jestem pewna, bo słyszę jak Adaś przełyka, a czasami jak na śpiocha zapomni przełknąć ostatni łyk, to jak wyjmuję mu cyca z buzi, to ten ostatni łyk wycieka mu na bródkę Laughing Poza tym robi mnóstwo ładnych kupek dziennie i rośnie, więc musi się najadać Smile) Najczęściej zresztą sam wypuszcza cyca jak już się naje, co nie przeszkadza mu jednak dość często po 10 czy 15 minutach znów chcieć Smile

Łobuz napisał:
Dzieciaczki - zwłaszcza te najmniejsze - uwielbiają się tulić do mamusi, chociaż wcale ale to wcale nie są głodne! Widocznie na razie tak bardzo potrzebują Waszej bliskości, że w ten sposób chcą ją uzyskiwać.

Łobuz, masz rację Smile Sprawdziłam to. Teraz jak widzę że Adaś się wybudza, chociaż zasnął 15 minut temu po zjedzeniu dwóch piersi, to nie czekam aż mi zacznie płakać, tylko go biorę na ręce i siadam z nim na chwilkę na kanapie, trzymając go na kolanach blisko siebie. Wtedy wcale nie chce cyca Smile Gapi się na mnie i gapi, aż w końcu oczka mu się zamykają i usypia, a jak go odkładam to najczęściej już ładnie śpi, jupi! Smile

Łobuz napisał:
lizelotko Adaś nie oddychał po porodzie???
Ło matko, ale się musiałaś stresu najeść o maleństwo...

No nie oddychał Sad Ale ja dowiedziałam się o tym później dopiero. Miałam cesarkę, więc Adasia zabrali od razu, tylko mi go pokazali na chwilkę. Martwiłam się bo długo nie płakał, ale w końcu usłyszałam taki krzyk, że myslałam, że mi uszy odpadną Wink Do tej pory tak ma Laughing

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Pią Cze 15, 2012 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind mocno ulewa?
Z reguły dzidzia ulewa około łyżki stołowej płynu (która potrafi zrobić naprawdę sporą plamę, można wykonać doświadczenie i wylać łyżkę wody na stół, wtedy widać, jak dużo to się wydaje).

Ile razy ulewa po jednym karmieniu?

Próbowałaś nie podawać jej mm i zostać tylko na samym cycusiu?

Na koniec - niektóre dzieci mają refluks. Powinno się to skonsultować z lekarzem. Istnieją zagęszczacze, sama stosowałam u Adasia przez parę miesięcy, bo mi wymiotował na odległość, jak kot.

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Cze 15, 2012 11:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz napisał:
A jak tylko odstawię małego, to...
...walnę sobie całe 2 drinki i padnę pod stół!

O rany Łobuz, nie masz pojęcia jak tęsknię za kieliszkiem winka Smile Ja jestem winkowym smakoszem i nie wiem jak wytrzymam jeszcze ten czas karmienia Rolling Eyes Wink
Szkoda, że staranki nie wyszły, ale chyba nie mieliście wielkiego ciśnienia, co?
A ja chciałam też jakoś z roczek po porodzie starać się o drugiego malucha, ale skoro miałam cięcia, to nie wiem jak będzie Sad
No cóż, zobaczymy, na razie cieszę się Adasiem Smile

wind_of_hope napisał:
cyckami nei jestem w stanie jej wykarmic

Wind, a jesteś pewna, że Zuzia się nie najada z cyca? Czasami dzieci tak mają, że ulewają, ale czasami to może być z przejedzenia. Mój Adaś generalnie nie ulewa, ale czasami, jak się przeje (a już jestem w stanie ocenić kiedy tak się zdarza) to zdarza mu się ulać. A w trakcie podawania butelki bierzesz ją do odbicia? Pamiętam, że w szpitalu jedna dziewczyna miała taki problem i położna laktacyjna kazała jej w trakcie jednego karmienia z butli odbijać małą nawet ze 3 razy. Robić przerwę w karmieniu, mała na ramię i czekać aż jej się odbije, potem znów karmienie. Tej dziewczynie chyba to pomogło, bo mała już tak nie ulewała.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Pią Cze 15, 2012 12:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A właśnie Wind! lizelotka mi o czymś przypomniała!

Swego czasu, jak Adaś miał już parę m-cy, zaczęło mi się wydawać, że zmniejsza mi się ilość pokarmu w piersiach. Zaczęłam więc małego przystawiać co 2 godziny (wcześniej jadł rzadziej). I zaczęło się ulewanie... Może też tak być, że dzidzia je za dużo.

lizelotko u nas ciśnienia wielkiego nie było, a nawet w ostatnim cyklu zmieniłam zdanie, co do drugiej ciąży i na razie nie chciałam. Ale potem porypało mi się w obliczeniach dni płodnych, zaszaleliśmy z mężem, a potem zerknęłam w kalendarz - sam środeczek cyklu!!! Shocked
No i się zestresowałam...

W środę powinnam dostać @.
Dlatego wczoraj zrobiłam teścik - 1 kreseczka. Ulżyło mi niezmiernie.
Ale dzisiaj, kiedy @ nadal nie ma (a zaznaczam, że zawsze miałam bardzo regularne), znowu zaczynam się denerwować...

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pią Cze 15, 2012 1:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

My wczoraj po pierwszych urodzinkach Smile tylko kawka bo imprezę robimy 24 bo wtedy mamy mszę w kościele Smile zleciał ten rok Wink

Wind może mała się przejada, może to wina mleka a może tak po prostu ma. Michał mi ulewał do 11 miesiaca. Przeszło samo , chociaż wczoraj też mu się zdarzyło.

Łobuz ja już moge sobie pozwolić na alkohol al zwyczajnie nie mam ochoty a tak o tym marzyłam Laughing

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Cze 15, 2012 4:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind kilka opcji
- przejada się
- złe mleczko
- złe odbijanie
- refluks
To kilka opcji które moga powodować ulewanie. Moja w ogóle nie ulewała ale było kilka przypadków ,że za szybko wzięłam ją do odbicia i ulała okropnie . Cała ściana w wielkiej plamie Wink.

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Sob Cze 16, 2012 11:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetko jeszcze raz wszystkiego naj- naj- naj- dla Michasia!
My robimy obiad w najbliższą środę.
Będzie zupa krem kalafiorowo-serowa z grzankami, a na drugie ziemniaczki, schabowe i pieczony kurczak. Jakieś suróweczki, może buraczki no i oczywiście tort.

lizelotko co do tych %, to też mi się tęskni do dobrego winka, najlepiej z serem pleśniowym! Very Happy
A dlaczego nie możesz się starać o kolejną dzidzię po roku od cc? To naprawdę długi okres czasu, rana zdąży się zrosnąć i zabliźnić. Jak dla mnie - nie ma powodu do strachu (dlatego my popróbowaliśmy Wink ), ale rozumiem, że to indywidualna decyzja. Wink

tosiu a jak tam u Was staranka?..

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41