Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
claudia4you

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Wrz 13, 2011 9:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

my używamy sylikonowego, gumowy to masakra

powodzenia na szczepieniu Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Justyna88

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Wto Wrz 13, 2011 5:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A my mieliśmy mieć szczepienie dziś ale się odwlecze bo w sierpniu Kubuś gorączkował coś ze dwa razy bez powodu - lekarz mówi że zdrowe dziecko w końcu kazali zrobić badanie moczu wynik wyszedł taki że dostał antybiotyk a teraz jeszcze przyplątał się katar. Ale muszę się pochwalić byliśmy dziś z Krzysiem do kontroli echo wyszło w miarę dobrze następna wycieczka dopiero w kwietniu
Powrót do góry
claudia4you

PostWysłany: Wto Wrz 13, 2011 8:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justynka to i złe i dobre wieści, a szczepionka nie zając nie ucieknie
mój synuś jest nieszczepiony i jest zdrowy Smile
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Wrz 14, 2011 10:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aneta, u nas też była masakra ze smoczkiem, zdecydowane protesty itp. Dopiero kauczukowy załapał. Właśnie leży tu w swoim bujaczku i dynda sobie udając, że śpi. Oszukaniec mały... Laughing Lada chwila skończy się ta drzemka. A następna - kiedy?.. Aż strach pomyśleć, że za parę godzin. Laughing Oby Twoja dzidzia była dzielna na szczepieniu!

Justyna, super, że echo wyszło dobrze, ale właściwie NA CO Twój mały dostał ten antybiotyk?? Powiedział Ci ktoś?

claudia, Twój Michałek ma już 8 m-cy i przespał dopiero 2 noce?? Shocked O matko, współczuję Ci, kobieto... U nas ze spaniem w nocy nie ma problemu. Nieważne, czy Adaś prześpi caluśki dzień, czy cały dzień dokazuje.

A my jutro też powinniśmy jechać na szczepienie, ale naszemu Gzubkowi wrócił wczoraj katar i się odwlecze.
Kurcze, a tak już było ładnie, a tu wczoraj o 4 rano słyszę, że dzidzia się męczy w łóżeczku, oddychać nie może... Sad
Więc kropelki, aspirator (a przy nim straszna awantura), uspokajanie...
Wyciągnęłam mu mnóstwo glutów, dziś z rana powtórka z rozrywki, ale glutów w aspiratorze już mniej. Jest szansa. Wink

Ale szkoda takiej pogody na siedzenie w domu, słońce cudne, ciepełko, a my się leczymy... Crying or Very sad Crying or Very sad

Powrót do góry
claudia4you

PostWysłany: Sro Wrz 14, 2011 10:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz my od początku mamy problemy ze spaniem
idzie się przyzwyczaić
Michał to straszny cycoch i mój błąd , że nauczyłam go że za każdym razem jak się budzi w nocy dostaje cyca
teraz przez to budzi się nawet 7 razy i kombinuję jak go uspać,
nie martwię się tym aż tak, bo to nie najważniejsze aby dziecko się w nocy nie budziło, ważne aby było zdrowe

powodzenia w leczeniu katarku, u nas już jest lepiej Razz

Ostatnio zmieniony przez claudia4you dnia Sro Wrz 14, 2011 11:50 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Wrz 14, 2011 11:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mały wczoraj na szczepieniu był bardzo dzielny. Rota wypil bez problemu a przy zastrzyku tylko przy ukluciu zaplakal i potem spokoj. Doktor dzielnie taka wielka grzechotka mu machala Wink
Wieczorem troche cyrkow, bo zaczal co chwile plakac wiec na dobre to go dopiero o 22 uspalam ...
Dzisiaj tez troche marudny, ale dalam mu Viburcol wiec moze troche sie wyciszy Wink

Łobuz dzisiaj bede probowac z kauczukowym bo wlasnie przyszedl Wink
Ja zaraz na poczatku dnia nastawiam sie ze nie bedzie spal i tak jest lepiej Wink
Jak go poloze na macie czy do lezaczka i jestem przy nim to duzo moge zrobic. Obiad, poprasowac czy posprzatac Wink nie ma co narzekac Wink
Z katarkiem jak nie ma goraczki to powinnas wychodzic na spacerki. W domu jest calkiem inna wilgotnosc niz na dworze. Tam lepiej bedzie mu sie oddychac. A co do szczepienia to katar tez chyba w niczym nie przeszkadza Wink ogolnie to polecam inhalacje z soli fizj.

Claudia u nas ten sam problem bo tylko cyc i cyc. No ale ja sie przyzwyczailam i lapie kazda chwile bo za rok czy dwa juz nie bedzie takim pieszczochem i cycolem Wink

Powrót do góry
claudia4you

PostWysłany: Sro Wrz 14, 2011 11:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie powinno się szczepić przy katarze
a te zachowania Michałka to pewnie odczyn poszczepienny anetka
zgadzam się pomimo katarku powinno się wychodzić na dwór
jeżeli nie towarzyszą temu inne objawy
my codziennie wychodzimy i Michał zdrowy jak rybka
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Wrz 14, 2011 11:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli nie ma ostrej choroby wirusowej czy bakteryjnej z temp. Powyzej 38 stopni to mozna szczepic nawet jak jest katar Wink

Powrót do góry
claudia4you

PostWysłany: Sro Wrz 14, 2011 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetka, ja jestem przeciwna szczepieniu z katarem...
mój Michałek jest nie szczepiony i wszystko gra Smile

ostatnio było w tv coś na temat szczepień, heheh i się okazało że nawet pediatrzy nie szczepią swoich dzieci (o czym ja już wiem od dawna0

mam dwie koleżanki których córki ciężko chorowały przez szczepionki , więc lepiej dmuchać na zimne
mój leżał 2 miesiące w klinice ze stanem zagrożenia życia - nikomu tego nie życzę
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Wrz 14, 2011 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Claudia my wszyscy kiedys bylismy szczepieni i jakos nikt o zadnych powiklaniach nie mowil. Nie bylo to naglasniane i kazdy szczepil i nic nam nie bylo. Na szczepienia jest straszna nagonka, powiklania zdarzaja sie wszedzie nawet jak bierzesz antybiotyk.
A wyrzuty sumienia straszne jak sie dziecka nie zaszczepi a potem przyplata sie chorobsko i dziecko cierpi ba nawet umiera a znam takie przypadki bo pracuje na intensywnej terapii dla dzieci.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 7 z 41