Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 9:45 pm Temat postu: |
|
|
oczywiscie moge sie mylic ale wydaje mi sie ze tylko ginekolog moze wypisac recepte yyy a nie mozesz isc prywatnie? to tylko 50złw porownaniu do urodzenia i wychowania dziecka..panstwowo to nigdy nie doczekasz sie na wizyte ehh mam nadzieje ze zdazysz ,ale byl na forum i taki przypadek ze dziewczyna wziela postinor w 16h po stosunku i była juz w ciazy.. 3mam kciuki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 9:57 pm Temat postu: |
|
|
bardzo sie boje i najgorsze ze wkrecam sobie ze moze wlasnie teraz juz dochodzi do zaplodnienia to czyli postinor nie zapobiega w 100% ciazy ?? czy jak to jest..najpierw pojde do rodzinnego bo mam fajna lekarke..prosze o odp
---edit by Wind_of_hope---
prosze pisac max. 3 emotikony obok siebie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 10:07 pm Temat postu: |
|
|
każdy lekarz może przepisać tabletkę "po". nawet weterynarz, a tym bardziej i lekarz rodzinny. pogotowie i izba przyjęć również. koszt aktualny to ok. 70-75zł. są dwa takie preparaty: escapelle (jedna tabletka) i postinor duo (dwie tabletki). im szybciej się weźmie tym lepiej. w pierwszej dobie skuteczność escapelle to 99% natomiast postinoru 95%. zmniejsza się w miarę upływu czasu. powdzenia! _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 10:20 pm Temat postu: |
|
|
ewela pedz jutro do lekarza rodzinnego po recepte i to jak najszybciej to byly twoje dni plodne i do tego okolice owulacji wiec im szybciej tym lepiej... powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
skidoo
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 11:00 pm Temat postu: |
|
|
proponuje dzisiaj podskoczyc na byle ktory oddzial pogotowia ratunkowego.. chlopaki dyzuruja 24h i zawsze jest jakis lekarz!! nie wazne jaka specjalizacja.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 9:56 am Temat postu: |
|
|
o to jednak sie myliłam... mimo wszystko mam nadzieje ze zdazysz
Ewela ile juz godzin mineło?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 1:38 pm Temat postu: |
|
|
dzis poszlam z rana po ginekologa. przepisal mi escapelle. czekalam bardzo dlugo w kolejce i u ginekologa i u lekarza przepisal mi escapelle. Przyjelam tabletke o 13 ( to byla ok 22 godzina od stosunku ) myslicie ze zadziala mam pytanie : jak to jest z tymi tabletkami. jesli np zalozmy ( mam nadzieje ze jeszcze nie ) zaczelo sie u mnie zapladnianie to ta tabletka co powoduje ?? jak ona wtedy dziala..jesli wszystkie procesy zapladniajace komorke juz sie rozpoczely w moim organizmie..prosze o odp pozdrawiam :*:* boje sie ze tabletka nie zadziala. Przyjelam tylko jedna bo tyle bylo w opakowaniu.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 1:47 pm Temat postu: |
|
|
dobrze przyjęłaś, bo escapelle to jedna tabletka. spokojnie, została przyjęta w pierwszej dobie, więc myślę, że będzie wszystko w porządku. głowa do góry!
a co do mechanizmu działania, to w momencie, gdy do zapłodnienia już doszło, to hormony zawarte w tabletce powodują zmiany w błonie śluzowej tak aby zmniejszyć możliwość zagnieżdżenia jajeczka w macicy. pamiętaj, że możesz się po niej dziwnie czuć i mogą wystąpić plamienia (ale nie muszą) i to nie będzie nic niepokojącego _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 1:51 pm Temat postu: |
|
|
szczerze to ja juz sie dziwnie zaczynam czuc ale to moze przez stres. Wczoraj dlugo nie moglam zasnac bo wkrecalam sobie ze moze juz cos tam sie dzieje rozumiecie o co mi chodzi na ulotce czytalam ze moga wystapoc plamienia zawroty glowy a i nudnosci czyli moge zwymiotowac. A co do tych lekarzy rodzinnych to oni nie za bardzo chca przepisywac ten lek niestety..dlatego wbilam sie na tzw "chama" do gina. A czy escaelle to to samo co postinor ?? bo czytalam ze w postinorze sa 2 tabletki..jak tojest |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 1:53 pm Temat postu: |
|
|
wszystkie tabletki antykoncepcyjne po mają takie działanie:
jeśli zmieściłaś się z czasie (pisane jest, że są to 3 doby) to one zmniejszają ryzyko zajścia w ciążę do procent zerowych, ale jeśli weźmiesz po czasie to ich działanie jest "okropne", iż zaszkadzają ciąży.. ale był przypadek tak jak mówi Wind, że dziewczyna wzięła po 16h i zaszła... nie ma 100% pewności.. musisz po prostu uwierzyc, że będzie dobrze, że tabletka escapelle zadziała pozytywnie i nie dopuści do zapłodnienia czego Ci bardzo życzę... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|