Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Postinor- zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Sie 19, 2007 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oczywiscie moge sie mylic ale wydaje mi sie ze tylko ginekolog moze wypisac recepte Confused yyy a nie mozesz isc prywatnie? to tylko 50złw porownaniu do urodzenia i wychowania dziecka..panstwowo to nigdy nie doczekasz sie na wizyte ehh Confused mam nadzieje ze zdazysz ,ale byl na forum i taki przypadek ze dziewczyna wziela postinor w 16h po stosunku i była juz w ciazy.. Rolling Eyes 3mam kciuki Exclamation

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Nie Sie 19, 2007 9:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo sie boje i najgorsze ze wkrecam sobie ze moze wlasnie teraz juz dochodzi do zaplodnienia SadSadSad to czyli postinor nie zapobiega w 100% ciazy ?? czy jak to jest..najpierw pojde do rodzinnego bo mam fajna lekarke..prosze o odp

---edit by Wind_of_hope---
prosze pisac max. 3 emotikony obok siebie
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Sie 19, 2007 10:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

każdy lekarz może przepisać tabletkę "po". nawet weterynarz, a tym bardziej i lekarz rodzinny. pogotowie i izba przyjęć również. koszt aktualny to ok. 70-75zł. są dwa takie preparaty: escapelle (jedna tabletka) i postinor duo (dwie tabletki). im szybciej się weźmie tym lepiej. w pierwszej dobie skuteczność escapelle to 99% natomiast postinoru 95%. zmniejsza się w miarę upływu czasu. powdzenia!
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Nie Sie 19, 2007 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewela pedz jutro do lekarza rodzinnego po recepte i to jak najszybciej Exclamation to byly twoje dni plodne i do tego okolice owulacji wiec im szybciej tym lepiej... powodzenia Smile
Powrót do góry
skidoo

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sie 19, 2007 11:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

proponuje dzisiaj podskoczyc na byle ktory oddzial pogotowia ratunkowego.. chlopaki dyzuruja 24h i zawsze jest jakis lekarz!! nie wazne jaka specjalizacja..
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Sie 20, 2007 9:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o to jednak sie myliłam... Confused mimo wszystko mam nadzieje ze zdazysz Very Happy
Ewela ile juz godzin mineło?? Rolling Eyes

Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Sie 20, 2007 1:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzis poszlam z rana po ginekologa. przepisal mi escapelle. czekalam bardzo dlugo w kolejce i u ginekologa i u lekarza Crying or Very sad przepisal mi escapelle. Przyjelam tabletke o 13 ( to byla ok 22 godzina od stosunku ) myslicie ze zadziala Question Question mam pytanie : jak to jest z tymi tabletkami. jesli np zalozmy ( mam nadzieje ze jeszcze nie ) zaczelo sie u mnie zapladnianie to ta tabletka co powoduje ?? jak ona wtedy dziala..jesli wszystkie procesy zapladniajace komorke juz sie rozpoczely w moim organizmie..prosze o odp pozdrawiam :*:* boje sie ze tabletka nie zadziala. Przyjelam tylko jedna bo tyle bylo w opakowaniu..
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Sie 20, 2007 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobrze przyjęłaś, bo escapelle to jedna tabletka. spokojnie, została przyjęta w pierwszej dobie, więc myślę, że będzie wszystko w porządku. głowa do góry!
a co do mechanizmu działania, to w momencie, gdy do zapłodnienia już doszło, to hormony zawarte w tabletce powodują zmiany w błonie śluzowej tak aby zmniejszyć możliwość zagnieżdżenia jajeczka w macicy. pamiętaj, że możesz się po niej dziwnie czuć i mogą wystąpić plamienia (ale nie muszą) i to nie będzie nic niepokojącego Smile
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Sie 20, 2007 1:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szczerze to ja juz sie dziwnie zaczynam czuc Sad ale to moze przez stres. Wczoraj dlugo nie moglam zasnac bo wkrecalam sobie ze moze juz cos tam sie dzieje rozumiecie o co mi chodzi Question na ulotce czytalam ze moga wystapoc plamienia zawroty glowy a i nudnosci Crying or Very sad czyli moge zwymiotowac. A co do tych lekarzy rodzinnych to oni nie za bardzo chca przepisywac ten lek niestety..dlatego wbilam sie na tzw "chama" do gina. A czy escaelle to to samo co postinor ?? bo czytalam ze w postinorze sa 2 tabletki..jak tojest Question Question
Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Pon Sie 20, 2007 1:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszystkie tabletki antykoncepcyjne po mają takie działanie:
jeśli zmieściłaś się z czasie (pisane jest, że są to 3 doby) to one zmniejszają ryzyko zajścia w ciążę do procent zerowych, ale jeśli weźmiesz po czasie to ich działanie jest "okropne", iż zaszkadzają ciąży.. ale był przypadek tak jak mówi Wind, że dziewczyna wzięła po 16h i zaszła... nie ma 100% pewności.. musisz po prostu uwierzyc, że będzie dobrze, że tabletka escapelle zadziała pozytywnie i nie dopuści do zapłodnienia czego Ci bardzo życzę...
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Następny
Strona 7 z 13