Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 1:56 pm Temat postu: |
|
|
praktycznie to samo: tzn w obu preparatach jest ten sam hormon, tyle, że w escapelle jest dwa razy więcej (1500 mikrogramów lewonorgestrelu) a w postinorze po 750 (dlatego dwie tabletki: kolejną się przyjmuje po 12stu godzinach). escapelle jest o tyle lepsze, że nowocześniejsza i ma trochę większą skuteczność podobno. ale zasada działania i skutki uboczne mają takie same. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 1:58 pm Temat postu: |
|
|
rozumiem. Pisalam juz ze moa cykle mieszcza sie w granicahc 29-32 dni. Ale wiem ze owulacja z roznych przyczyn moze sie przesunac i to normalne..postaram sie nie denerwowac..gdzies na necie czytalam ze ktos przyjal 2 tabletki escapelle na raz..ale wydaje mi sie ze tak nie mozna. Mam nadzieje tylko ze wymiotow nie bede miala pozdrawiam serdecznie i cieplo :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 1:58 pm Temat postu: |
|
|
nastja napisał: | ale jeśli weźmiesz po czasie to ich działanie jest "okropne", iż zaszkadzają ciąży.. |
co Ty mówisz?!
jeżeli dojdzie już do ciąży, to tabletka "po" staje się jej sprzymierzeńcem! podtrzymuje ją. ja nie wiem, gdzie to wyczytałaś, ze szkodzi _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 2:00 pm Temat postu: |
|
|
kurcze a myslicie ze w moim wypadku moglo juz dojsc do ciazy - czyli zaplodnienia.. i wtedy ona nie zadziala/.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 2:01 pm Temat postu: |
|
|
ewela_01, moim zdaniem szanse na ciążę są minimalne. nie moge powiedzieć, ze 0% bo nic Ci takiej gwarancji nie daje, ale wg mnie możesz spać spokojnie _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 2:06 pm Temat postu: |
|
|
eh to postaram sie uspokoic. i bede obserwowac te moje objay po tej tabletce. pewnie jakies wystapia. ale mam nadzieje ze malo ich bedzie. dobrze ze ginekolog mni przyjal..ale potraktowal mnie niezbyt milo. Mialam isc do rodzinnego ale stwirdzilam ze nie mam pewnosci ze mi wypisze wiec wolalam zyskac na czasie i isc do gina. pozdrowki :*:* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
skidoo
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 3:15 pm Temat postu: |
|
|
badz dobrej mysli i stosuj sie do zalecen w ulotce.. naprzyklad jezeli bys zwymiotowalo w jakims tam czasie po przyjeciu ( czytaj ulotka) to nalezy zażyć specyfik jeszcze raz... bedzie dobrze powo!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 3:19 pm Temat postu: |
|
|
jak to zazyc jeszcze raz ?? lekarz powiedzial mi ze escapelle mozna zazyc tylko raz w czasie cyklu...wiec o co chodzi bo nie rozumiem na ulotce pisze ze nudnosci sa czestym objawem po tej tabsie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 5:37 pm Temat postu: |
|
|
skidoo, nie wprowadzaj zamętu. jak wymioty nastąpią w przeciągu 3 godzin od połknięcia escapelle, trzeba przyjąć kolejną, bo wtedy tamta nie została wchłonięta. a maksymalnie można zażyć dwie w ciągu cyklu, ale trzeba pamiętać, że może się to odbić na zdrowiu, więc lepiej nie ryzykować. a dwóch na raz niech ręka boska broni!
a nudności to częsty objaw po tej tabletce, więc don't worry bejbe. idź się gdzieś zrelaksować! _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 5:43 pm Temat postu: |
|
|
no własnie nie strasz dziewczyny i tak bedzie miała duzo szczescia jak zdazy! Skidoo a Ty jestes K czy M? ze tak dobrze sie znasz na tabsach _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|