Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Serce...

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kardiologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Balbinkar

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 4:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zapomniałam dodac, że jak wstaję to robi mi sie słabo, kreci w glowie i robi sie ciemno...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Tomek29
Gość

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 9:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze sugerowałbym pomiar ciśnienia tętniczego codziennie przez ok 2 - 3 tygodnie 2-3 razy dziennie i notowania wyników. Dopiero z takimi notkami iść do lekarza. Jednorazowy pomiar w przychodni szczerze mówiąc nie jest dużo wart, gdyż możesz być zdenerwowana lub osłabiona i za każdym razem lekarz stwierdzi coć innego.

Co do zawrotów głowy: Nie wiem ila masz lat,, ale jeżeli naście to z powodu wzrostu występują często takie objawy łącznie z chwilowyą utratą widoczności na ok. 2 3 sekundy. Sam takie miałem i wiele moich znajomych. Jednak żeby to było to co mówię, to efekt ten powiniem występować w momencie kiedy po przebudzeniu przechodzisz do pozycji stojącej.

Jeżeli niezbyt pomogłem, przykro mi.
Pozdrawiam
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 10:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

popieram poprzednika.
Jesli czujesz sie slabo po wstaniu to mozliwe ze jest to hipotonia ortostatyczna.
A co do tej kawy, to lekarz troche przesadzil zeby ja pic!!!!!

Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pon Cze 19, 2006 9:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam 24 lata, a te słabości nie pojawiają się ciągle, tzn nie przy wstawaniu. Czasami towarzyszą temu mocnemu biciu serca, zdaza sie to sporadycznie (tak jak wczoraj). Wlasnie chodzi o to, ze z kazdej wizyty u lekarza wynika cos innego, jeden mowi zeby brac leki, inny ze nie. Chodzilam do specjalistow kardiologów, miałam robione echo serca, wiec niby powinni wiedziec co mowia..Mimo wszystko dziekuje wszystkim za odpowiedz Smile
Powrót do góry
malinka 34

PostWysłany: Czw Wrz 21, 2006 7:47 am    Temat postu: Bóle w klatce piersiowej Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich gorąco Smile

Pozwoliłam sobie rozpocząć nowy temat ponieważ jestem tutaj pierwszy raz i byłoby miło gdyby ktoś zechciał mi pomóc w mojej sprawie. Mianowicie:
od dłuższego czasu mam bóle w górnej części klatki piersiowej tuż nad lewą piersią, promieniujący na lewą stronę tj. pod pachę i w okolicę lewej łopatki. W zależności od tego jak się ruszę to boli. Czasem jest to ból piekący, sciągający.
Rok temu robiłam rtg klatki piersiowej i wyszło ok. piersi ok, serce też.
Czy to może być nerwoból, problem z kręgosłupem lub coś poważniejszego?
Dodam, że od dwóch lat leczę się na nerwicę lękową , a ponieważ jestem nerwicowcem to wyobrażam sobie " Bóg wie co?"
Kochani proszę Was o odpowiedź. Może Wy coś doradzicie.
Pozdrawiam.

----edited by Yalissea
Proszę nazywać tematy tak, by po przeczytaniu jego nazwy było wiadomo o czym będzie dyskusja.
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Wrz 21, 2006 9:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja uważam, że to jakaś nerwica. Mam to samo, identyczne dolegliwości, jakie opisałaś. Byłam u lekarza, przepisała mi kropelki (Mentowal), jak narazie to pomaga.

Ostatnio zmieniony przez Yalissea dnia Czw Wrz 21, 2006 3:53 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Karolina86

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Wrz 21, 2006 10:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Też tak sądzę.. moja mama ma identyczne dolegliwości, lekarz powiedział jej, że są to nerwobóle.. też ma jakieś krople, nie znam nazwy tabletek..
Powrót do góry
malinka 34

PostWysłany: Czw Wrz 21, 2006 11:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wielkie dzięki za odpowiedzi.

Ale czy nerwoból może być aż tak dokuczliwy?
Czy bóle z nim związane są piekące, kłujące ...
Nasila się wieczorem tak bardzo, że czasem trudno jest mi się obrócić na bok leżąc w łóżku? Mam wrażenie jakby w tym bolącym miejscu, pod tymi zebrami coś było ( jakiś skrzep, wrzód lub coś podobnego) z tąd też ten ból ściągający?
Z góry przepraszam, że tak wypytuję.
Powrót do góry
babi
Gość

PostWysłany: Czw Wrz 21, 2006 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja jestem ciekawa w jakim stanie jest twoj kregoslup a szczegolnie odcinek szyjny? bo mi to wszystko wyglada jakbys miala ucisk na nerw wychodzacy z odcinka szyjnego.Jesli cierpisz na nerwice lekowa to prawdopodobnie jestes bardzo spieta i Twoj kregoslup nie jest w najlepszym stanie i prawdopodobnie ktorys z kregow cisnie na galazke nerwowa(stad bole w zaleznosci od pozycji)Poza tym taki ucisk moze na poczatku nie dawac wiekszych dolegliwosci ale za to pozniej dochodzi do stanu zapalnego w wyniku dlugotrwalego podrazniania i bol jest dosc spory.Nie chce sie wymadrzac ale tak cos mi sie wydaje,sprawdz kregoslup :)Albo zafunduj sobie serie masazy,szczegolnie na gorna czesc. Ja tez mam takie akcje(rowniez nerwica lekowa)ale u mnie to wyglada troche inaczej,mam bole w srodkowej czesci klatki,czasem piekace ,czasem klujace,rowniez bylam u mnostwa lekarzy i wszyscy twierdza ze to na tle nerwowym,co mnie zreszta nie specjalnie uspokaja.Bralam srodki antydepresyjne i wszystko sie wyciszylo a teraz jestem w ciazy i ze wzgledow oczywistych lekarstw nie biore.Niestety moje dolegliwosci wracaja,staram sie nad nimi panowac ze wzgledu na Kruszynke ale czasem jest bardzo trudno.Wiesz jak to jest,nie? Pozdrawiam bardzo cieplo Ciebie i wszystkich innych nerwusow Smile
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Wrz 21, 2006 3:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mogą być uciążliwe. Choć niekoniecznie wieczorem. Bóle występują o różnych porach dnia. Odczuwanie, że coś sie ma pod żebrami czy w innym miejscu, jest typowe.

Nie lekceważ porady Babi.
Choć co do masaży... by iść na masaże, należy najpierw wiedzieć co jest z kręgosłupem, nie zawsze są one wskazane.

Nie przepraszaj, że pytasz:) od tego jest forum Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kardiologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 2 z 9