Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Serce...

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kardiologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
babi
Gość

PostWysłany: Czw Wrz 21, 2006 7:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Malinko,Yalissea ma racje,troche sie pospieszylam z tymi masazami.Jak juz sprawdzisz ten kregoslup to raczej zestaw dobrych cwiczen dobranych przez terapeute rehabilitanta I ...do tego masaze(jesli nie ma przeciwskazan).Taka kombinacja zawsze przynosi efekty,chociaz na poczatku mozesz poczuc jeszcze wiekszy bol ale to norma.Pozdrawiam.
Powrót do góry
malinka 34

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Wrz 22, 2006 7:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi.
Zrobię tak jak mi radzicie. Wezmę się za ten kregosłup.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
eewelkaa

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 9:33 pm    Temat postu: problemy z sercem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! mam takie pytanie mój chłopak był na EKG bo czesto go serce boli i powiedziała mu ze moze mu wypadac jakis płat! co to moze oznaczac i czym to grozi?? czy to cos powarznego?Sad
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli chodzi o wypadanie płatka zastawki mitralnej czy jak to tam sie nazywa to wydaje mi sie ze to nie jest groźne. Jeśli o to chodzi to ja tez to mam.
Powrót do góry
eewelkaa!
Gość

PostWysłany: Czw Wrz 28, 2006 4:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki
Powrót do góry
łosoś

PostWysłany: Sob Wrz 30, 2006 11:24 pm    Temat postu: Ból serca i nerek Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie też ostatnio boli serce i nie tylko!!! a zaczeło się to z jakiś miesiąc temu!! Od pewnego czasu odczuwam kłujący, pulsujący ból w sercu, a dokładniej jakby to była jego górna część. Nie wiem czy to ma związek ale zauważyłam także częste oddawanie moczu i bół nerek i jeszcze te zawroty głowy. Nie wiem co mi jest!! Ale to jest uciążliwe, a szczególnie w czasie wf i innych zajęć sportowych. Karolina 17 lat
Powrót do góry
Powerade

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 12:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja i moja dziewczyna też mamy czasem kłucie w sercu
Powrót do góry
łosoś

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 7:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie dziwie się!! a czy w moim przypadku to coś poważnego? czy to coś groźnego??? prosze napiszcie!!!
Karolina 17 lat

---- edit by Paweł:
Logowanie poprawione
Powrót do góry
Ana Mert

PostWysłany: Pon Paź 02, 2006 4:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam 18 lat i od wczoraj mam podobny problem. Objawy są praktycznie identyczne z tym, że nasilają się zdecydowanie rano- tuż po obudzeniu a w czasie dnia nieco ustępują. Dodatkowo szybko się męczę - przejdę po schodach i już muszę usiąść a serce mi bije jakby chciało wyskoczyć z ciała.
Teraz ból nieco ustąpił ale zamiast tego czuję nieprzyjemne mrowienie na całej długości kręgosłupa szczególnie w odcinku piersiowym (chociaż nie jestem pewna czy to nie działanie autosugestii - szukając odpowiedzi na pytanie "Co to moze być?" znalazłam ,że objawy są podobne do objawów "zmian zwyrodnieniowych kręgosłupa piersiowego", Boże! chyba to mnie nie osadzi na wózku do końca życia!? Jak tak to chyba już wolę zeby to były objawy zawału). Powiedzcie mi ,że to nic groźnego, please. Crying or Very sad Oraz poradźcie mi co mam zrobić.
Powrót do góry
imesh23

PostWysłany: Sro Paź 04, 2006 2:22 pm    Temat postu: "Nie za dobre ekg" :( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam

Dziś robiłem ekg - pielęgniarka powiedziała że "nie jest za dobre" jak na mój wiek (25 lat) ale "ona się na tym nie zna". Opis kardiologa będzie dopiero w piątek a ja jestem przerażony co to może być. Sad
Zaczęło się od tego że od dłuższego czesu (kilka tygodni) mam wieczorem stan podgorączkowy (37,2 - 37,5) poszedłem więc do lekarza.
Zrobiłem kilka badań morfologia, mocz, OB, próby wątrobowe - wszystko OK.
Kiedy byłem u lekarza stwierdził że mam nadciśnienie i wysłał na badanie dna oka i ekg. Dno oka w porządku natomiast na ekg wyszło to co powyżej.
Od jakiegoś czasu mam bóle, uciski i ukłucia w klatce piersiowej niezbyt silne ale przeszkadzają. Pojawiają się zwykle kiedy dłużej siedzę albo podczas stresu.
Jestem przerażony Sad mam 25 lat i juz problemy z sercem Sad
Uspokujcie mnie trochę bo nie wytrzymam do piątku Sad

EDIT: Aha cukier też miałem robiony - w porządku.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kardiologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 3 z 9