Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
editpiaf
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 6:52 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo. Choć lekarze nie dają nadziei, to za to ja ją mam. ISD ma zabezpieczyć przed częstoskurczami, a nie poprawić frakcję serca. teraz już 2 dobę dostaje w pompie dopaminę i jest lepiej. Jeszcze raz dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MajkaxD
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 3:43 pm Temat postu: serce ? |
|
|
Czasami gdy się zdenewruje lub jestem w stresie lapie mnie bol jkaby w sercu - jest to uklucie jakby . Gdy czuje ten bol nie moge nic robic gwaltownego i wyglada to troche jakby taki skurcz ...bol jest to krotkotrwaly ale nagly ...trwa od 2 do 10 sekund i przechodzi ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
costa23
Wysłał podziekowań: 9 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 8:55 pm Temat postu: |
|
|
ja mam podobnie to tylko przez stres:)nie ma powodu do paniki-moim zdaniem. Zawału nie dostaniesz z tego . _________________ powrót..na jak długo??where is sens??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
metis
Wysłał podziekowań: 7 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 9:31 pm Temat postu: |
|
|
Chyba wiele osób tak ma. Wszystko przez ten stres |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fikus
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 9:39 pm Temat postu: |
|
|
ja tez tak ostatnio miewam... tyle ze u mnie to rzeczywiscie chyba przez stres bo teraz -odpukac- wszystko jest w porzadku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adamkoelk132
|
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 2:56 pm Temat postu: Szybkie bicie serca... |
|
|
Witam mam 15 lat i pewien problem. Wczoraj od godziny 21 moje serce zaczęło szybciej bić aż do dzisiaj, zastanawiam się czemu... Wczoraj np. wypiłem napój energetyzujący i trochę słodyczy, a jeszcze wcześniej miałem trening parkoura w samej bluzie. Troche boli mnie klatka piersiowa z lewej strony ale to przy płucach, na dodatek jestem panikarzem i dopóki nikt mi nie powie co mi dolega będę dalej się bać , a może wy też macie/mieliście taki problem? proszę o wasze opinie
P.S. Zapomniałem dodać, że prawie codziennie kładę się spać o 2/3 jestem tak do tego przyzwyczajony. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bianka16
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 4:33 pm Temat postu: |
|
|
To sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Jesteś po prostu przemęczony,a do tego nakręcasz się energiserami, więc nerwy dają o sobie znać. Trochę więcej luzu i melisa wieczorem, powinno być dobrze. Przyspieszone bicie serca u osoby w Twoim wieku może wskazywać na nerwicę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wegita
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 6:58 pm Temat postu: co mi dolega |
|
|
W pierwszej gimnazjum grałem w piłkę nożną nie chcący kolega uderzył mnie kolankiem w serce albo w okolicach serca po chwili nastąpił lekki ból a po czasie nie wiem około godziny nastąpiło sile zaciskanie jakby serca przykładowo raz dwa trzy i najmocniejsze jakby zaciskanie w ten czas miałem zimne ręce i zimny pot,zaraz po czasie gdy położyłem się na łużko tak jakby mi to przeszło choć czułem lekko to jeszcze ale lekko minął rok nic nic nie czułem minęły 2 lata także nic nie czułem minął 3 rok też nic nie czułem może w ty czasie pojawił się lekki ból serca od 3 do 5 razy w tym roku chodzę cały czas z stresowany,zmartwiony,jakieś jakby lekki,czasem zły humor,taki przygnębiony się czuje,i od roku nie miałem ukucia w sercu ale czuje jakbym się nie dopełniał powietrzem czyli taka dusznica,ale gdy wykonuje wysiłek fizyczny takiego czegoś nie ma po prostu gdy siedzie sobie w pokoju to zaraz to jakby było a tak jak wykonuje jakąmś czynność to nie ma tego,Prawie zawsze mam zimne ręce i mniej stopy,Po wysiłku fizycznym na aparacie elektrycznym do mierzenia ćiśnienia mam 133-84 puls 73 czasem 70 a jak nie ćwiczę np 2 czy tam 3 dni to puls z 63 albo 60 a ciśnienie 120 na 78.Często się skupiam np w nocy nad sercem i powstają takie jak by duszności podczas np leżenia w łużku,Bardzo bym prosił o pomoc dla mnie to ważne nie wiem czy to ważne miałem robione badania na alat i aspat alat 18 albo 20 aspat od 20 do 25 coś w tych granicach nie pamiętam dokładnie chciałbym jeszcze dodać że w pierwszej klasie intesywnie ćwiczyłem klatkę piersiową.Bardzo Proszę o pomoc. dodam ze od 1 klasy gimanzjum ćwiczę,czasem także jestem osłabiony dzisiaj także poczułem mrowienie w prawej ręce.Pomuzcie prosze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkowatylol
|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 11:26 am Temat postu: Nierytmiczne uderzanie serca? |
|
|
Mam nierytmiczne uderzanie serca(nie zawsze) (jeszcze rosnę ) i mam mroczki przed oczami np kiedy wstaje patrze się w góre i inne (nie zawsze) ciśnienie od czasu do czasu 1/7 mam podwyższone czy to coś poważnego??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tallka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 2:08 am Temat postu: |
|
|
to, że rośniesz bardzo nas cieszy, ale bardziej zależałoby nam na Twoim wieku ;]
Twoje dolegliwości rzeczywiście mogą być związane z dorastaniem, ale warto by było pokusić się o wizytę u lekarza, który wykluczyłby całą resztę przyczyn. tym bardziej, jeśli mówisz o ciśnieniu i tych mroczkach... lepiej o to zadbać, bo kiedyś możesz zobaczyć Mroczka, strzeli Ci ciśnienie i jeszcze nam zemdlejesz. wiele osób w okresie dojrzewania ma podobne problemy, ale nie bagatelizuj tego. lepiej dmuchać na zimne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|