Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Serce...

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kardiologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Siostra

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Maj 13, 2007 2:27 am    Temat postu: Ból serca Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przeszukałam poprzednie tematy dotyczące dolegliwości związanych sercem i o ile dobrze kojarzę, nie natkęłam się na coś takiego.

Od jakiegoś czasu występują u mnie bóle/kłucie serca. Ból jest bardzo mocny, pojawia się niespodziewanie. Nie mogę w tym czasie nic zrobić, dodam jeszcze, że ciężko mi oddychać - nie mogę nabierać powietrza, bo to jeszcze bardziej potęguje ból (staram się wówczas albo tego nie robić, albo po prostu płytko oddychać). Znika po kilku minutach. Czasami mam wrażenie, że przy zanikaniu bólu czuję... chrupnięcie? w okolicach serca.

Taka sytuacja pojawia się kilka razy w ciągu dnia, ale bywają dłuższe przerwy.

Powinnam zaczekać i nie przejmować się tym, licząc, że przejdzie, czy może lepiej zgłosić się do lekarza?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Maj 13, 2007 9:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uwazam ze nie ma na co czekac,tylko jak najszybciej sie udac do lekarza Wink wkoncu zdrowie jest najwazniejsze.
Przy nastepnym bólu moze byc gorzej wiec po co Ci niepotrzebne nerwy? Wink Smile

Powrót do góry
Filip

PostWysłany: Nie Maj 13, 2007 12:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, że trzeba od razu iść do lekarza. Zrobi najprostsze badania i już będzie coś wiadomo. Może się okazać, że to nie serce, ale np. ból ze strony kręgosłupa, refluks żołądkowy lub tylko nerwobóle. Ale to trzeba wyjaśnić, bo z takimi objawami nie ma żartów.
Powrót do góry
karioka
Przyjaciel forum

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Nie Maj 13, 2007 7:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy ból nasila się w sytuacjach stresowych albo po wysiłku fizycznym? Mam okresową niedomykalność i ugięcie zastawek, to nie jest nic bardzo groźnego, ale daje podobne objawy.
Siostra

PostWysłany: Nie Maj 13, 2007 7:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie nie.

Nawet przed chwilą, siedząc spokojnie (nie denerwuję się niczym, no i, jakby nie patrzeć, to nie jest żaden wysiłek fizyczny), poczułam przeszywający ból.
Powrót do góry
karioka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Maj 13, 2007 9:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To radzę iść do kardiologa... :/ Bo to może być coś faktycznie poważnego.
Siostra

PostWysłany: Pon Maj 14, 2007 11:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czego się dowiedziałam po wizycie u lekarza?

Że muszę uważać na książki, jakie czytam. Poza tym mam jedzenie sobie sama w domu przygotowywać.

W dodatku dotarły do mnie takie pytania: "Masz koszmary w nocy?", "Jaki jest Twój kontakt ze znajomymi?". Zaznaczę, że nie poszłam ani do psychologa, ani do psychiatry. Do normalnego lekarza.

O, i dowiedziałam się, że serce może mnie boleć od układu moczowego.

Świetnie, prawda?
Powrót do góry
karioka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 12:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W takim razie jedyna rada jak a mi przychodzi do głowy, to zmienić lekarza... Shocked
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 1:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gdzie serce a gdzie układ moczowy ! Shocked
anula25

PostWysłany: Pią Maj 18, 2007 9:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja siostra też miała przeszywające bóle, kłucia serca. Z racji wieku (20 lat) została zlekceważona przez kardiologa i odesłana z kwitkiem. Nikt nie zrobił jej żadnych badań. Kardiolog powiedział jej cyt: "NIECH SIĘ PANI ZAKOCHA, TO SERCE PRZESTANIE BOLEĆ". Wg mnie broblemy z sercem nie dotyczą tylko ludzi starszych, ale w tak zapadłej dziurze w której przyszło mi mieszkać, tego typu rady są na porządku dziennym. Smutne lecz prawdziwe ...
Cóż mogę polecić? KONIECZNIE ZMIEŃ LEKARZA!!!
Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kardiologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 6 z 9