Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Siostra
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 10:03 pm Temat postu: |
|
|
Co mogę powiedzieć?
Nie boli już tak często. Ostatnio miałam napady bólu już w całej klatce, ale na szczęście przeszło. Jeśli chodzi właśnie o serce, boli rzadziej niż przedtem (no ale nadal boli...). Mam nadzieję, że w końcu przestanie boleć w ogóle. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anula25
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Moja siostra nadal ma kłucia w okolicy serca,ale dała sobie spokój z lekarzami - Tobie tego nie polecam.
Możliwe, że na tle nerwowym pojawiają się opisane przez Ciebie bóle, ale ja się na tym kompletnie nie znam.
Trzymaj się ciepło i znajdź jakiegoś dobrego lekarza.
Pozdrawiam
Ból sam nie przejdzie. Bądź upierdliwa i chodź od lekarza do lekarza. Wiem, że na takie chodzenie potrzebny jest czas, ale tu chodzi o Twoje zdrowie i samopoczucie, więc nie zwlekaj. Pamietaj, że zawsze są większe szanse na wyleczenie, jeśli choroba zostanie w czas wykryta.
Mam nadzieję, że to nic poważnego ...
Pozdrawiam
----edit by emilka---
jeśli chcesz coś dodać lub zmienić, użyj opcji "zmień". znajduje się w lewym górnym rogu każdego Twojego posta
Ostatnio zmieniony przez anula25 dnia Sob Maj 19, 2007 9:26 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Siostra
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 11:07 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedź.
Na razie zaczekam. Bóle nie przeszkadzają mi już tak bardzo, więc się powstrzymam z wizytami u lekarza. Jeśli jednak przez dłuższy czas będą nadal występowały - wówczas będę musiała cos z tym zrobić.
Dlaczego Twoja siostra dała sobie spokój? Mi radzisz chodzenie po lekarzach, na nią też postaraj się wpłynąć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anula25
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 9:19 am Temat postu: |
|
|
Wpłynać na moją siostrę ... hmmm ... jest to dość trudne ...
Tak na poważnie, to siostra rzadko narzeka na bóle i kłucia serca, poza tym ma wiele innych dolegliwości, które bardziej utrudniają jej życie - ma uczulenie na bilon, a właściwie na to z czego jest zrobiony(puchną jej palce, dłonie ma w ranach). To uczulenie utrudnia jej pracę, bo pracuje w sklepie i jest cały czas narażona. A o pracę trudno ... rozumiesz ...?
W mieście, gdzie ja mieszkam jest niewielu specjalistów w dziedzinie kardiologii, a żeby dostać się gdzieś dalej potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego, który nie zawsze widzi potrzebę jego wydawania ...
Właściwie istnieje jeszcze możliwość wizyty prywatnej, ale to się wiąże z kosztami dojazdu i za samą wizytę.
Nie zwlekaj z wizytą, bo nie wiadomo co Tobie dolega.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Rocky
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 9:41 pm Temat postu: Dziwny ból serca |
|
|
Chciałbym napisać o swojej dziwnej dolegliwości, z moim serce. 3 tygodnie temu podczas meczu skręcilem noge i od tego czasu nie trenowałem (a przed urazem robilem to co dzien) . i od pewnego czasu zauważyłem że wieczorem kuje mnie serce, nie jest to kłucie bardzo bolesne ale odczuwalne.. ale tylko wieczorem przez caly dzien nie. Czy moze byc przyczyną tego ze nie trenuje a serce przyzwyczaiło się do intensywniejszej pracy a teraz jak jestem mniej aktywny to mnie kuje ?
----edit by emilka----
temat przeniosłam do tematu o podobnej problematyce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JD
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 10:04 pm Temat postu: |
|
|
Mam dokładnie takie same dolegliwości jak zauważyłem pare osób zdążyło tu wymienić,z tymże u mnie występuje ewidentie po stresie i wysiłku fizycznym,również nasila się przy oddychaniu i tak samo jak koleżanka pisała słychać "chrupnięcia". |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Byłeś u kardiologa? Bo tylko on jest w stanie postawić właściwą diagnozę i ustalić leczenie. _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JD
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 9:13 am Temat postu: |
|
|
NIe byłem,ale chyba pójde w poniedziałek bo już to się robi za bardzo dokuczliwe od 2 dni mi nie ustaje,dotychczas to kilka godzin i przechodzilo wiec czas cos z tym zrobic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
editpiaf
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 10:08 pm Temat postu: chore serce |
|
|
Witam. moglibyście mi pomóc. mój tata ciężko choruje na serce. jego frakcja wynosi15%, do tego ma częstoskurcz komorowy z trzema utratami przytomności i hospitalizacją.Co mogą zrobić kardiolodzy by poprawic frakcję serca? Błagam jak ktos coś wie to niech pisze nawet na meila ciotka-edzia@wp.pl. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 12:37 am Temat postu: |
|
|
leki beta-adrenolityki (?), inhibitory ace, diuretyki (?), lewosimendan (nie jestem pewna). myślę, że lekarz lepiej wie, jakie leki powinny być skuteczne.
a jak leczenie farmakologiczne nie skutkuje to może warto pomyśleć nad kardiowerterem-defibrylatorem (ICD) serca.. tylko może się to wiązać z powikłaniami. nie wiem za dużo o tym zresztą, więc nie będę kombinować tutaj. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|