Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Spóźniony okres (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pilar uwazam ze to przez tabsa nie masz okresu...tzn on bedzie tylko spozniony. wg mnie w ciazy nie jestes bo facet doszedł na zewnatrz - to po 1wsze a po 2gie: nie od razu tylko po jakims czasie. jestem pewna ze @ sie pojawi. bez obaw. ale takie "zabawy" nie sa zbyt bezpieczne...chyba wiesz ? Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
perez

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 6:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, moja pani mialia dostac okresu 25 czerwca, dzis jest 27 i okresu nie widac. Wydaje mi sie, ze powiwnno byc ok, kochalismy sie po dniach plodnych. Bardzo sie martwimy dlaczego okres sie spoznia. I to w dodatku juz 2 dni. Niewiem co robic... Nigdy jej sie nie spoznial. Ostatnio miala cykl 29 dniowy, czy teraz moze byc dluzszy?? Prosze o odp, zamartwiamy sie bardzo...
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 12:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

perez dwa dni to nie jest wcale duze spoznienie Smile jak cykle wachaja sie tak 2 dni w przod lub w tyl to i tak sie mowi ze cykle sa regularne ... wiec nie ma powodow do zmartwien... jak sie spozni tydzien to mozna zaczac myslec... a zabezpieczyliscie sie??
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no właha- perez Ty jak zwykle panikujesz Razz. moze uzywaj gumek a nie stres co m-c łapiesz?! po co taka adrenalina? nie było wytrysku w srodku?uwazaliscie? to spoko maroko. w ciazy nie jest. tak jak Pituszka pisała- 2 dni spoznienia to nie tragedia...okres moze sie wydłuzyc,skrocic...roznie to bywa... Wink

Powrót do góry
Dr. Milena-ginekolog

PostWysłany: Sob Cze 28, 2008 11:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ror napisał:
sprawa wygląda tak: Kochaliśmy się z dziewczyną w pierwszej połowie kwietnia, użyliśmy prezerwatywy, starałem się skonczyc na zewnatrz i chyba sie udalo. moja dziwczyna twierdzi ze to byly dni bezplodne. Wydawaloby sie ze zadnych powodow do zmartwien nie ma. Ona pod koniec kwietnia dostala okres. Pożniej juz sie nie kochalismy ale teraz jest 8.06 a okresu nie ma. Zrobilismy test - pokazal ze nie jest w ciazy. Po dwoch dniach powtotzylismy - to samo. ALe okresu nie ma. To juz ze dwa tygodnie opóźnienia. W miedzyczasie ona zaczela sie troche odchudzac, ostatnio miala duzo stresu w pracy. Wiem ze to moze opoxnic okres, ale czy myslicie, że ciąża jest mozliwa?

Jestem ginekologiem od 5 lat i mogę ci śmiało powiedizec, ze twoja dziewcyzna napewno nie jest w ciąży. A co do okresu to stres i odchudzanie mogą doprowadzic do opużnienia bądź całkowitego zaniknięcia okresu okresy. Twoja dziewczyna powinna natychmiast zgłosic sie do ginekologa on stwierdzi co jest przyczyną opuxnienia okresu i zaleci odpowiednie leczenie.
Powrót do góry
pilar

PostWysłany: Sob Cze 28, 2008 4:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind of hope- wiem,wiem, ale różnie to w życiu bywa... postaram sie zmądrzeć. Chciałam dodać jeszcze ze 8 czerwca zuważyłam u siebie dziwne krwawienie, trwało 2 dni i było bardzo skąpe. juz nie wiem co mam myśleć, co sie dzieje z moim organizmem. Oczywiscie pójde do ginekologa, ale czy moglibyscie jeszcze raz rzucic okiem na mój przypadek ?? bardzo bym prosiła
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 28, 2008 5:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pilar juz ci odp. na twoj post. nie mamy nic wiecej do dodania. a krwawienie pojawiło sie bo tabletke zazyłas...czytałas wogole ulotke? Neutral przeciez tam pisze ze moze pojawic sie krwawienie... Rolling Eyes Rolling Eyes ajjjjjc

Powrót do góry
pilar

PostWysłany: Sob Cze 28, 2008 5:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
pilar juz ci odp. na twoj post. nie mamy nic wiecej do dodania. a krwawienie pojawiło sie bo tabletke zazyłas...czytałas wogole ulotke? Neutral przeciez tam pisze ze moze pojawic sie krwawienie... Rolling Eyes Rolling Eyes ajjjjjc

jasne że czytałam, to krwawienie watpie zeby miało coś wspólnego z tabletką, bo wystąpiło 8 czerwca, a ja escapelle brałam przeciez na poczatku marca...

---edit by Pituszka
Zauwazylam ze piszesz o tym samym w dwoch tematach ... a po co?? Dlatego drugi taki sam post usunelam.
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Cze 28, 2008 6:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pilar a moze to owulacja byla?? czasem wystepuje krwawienie podczas owulacji Smile
Powrót do góry
pilar

PostWysłany: Sob Cze 28, 2008 8:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pituszka napisał:
pilar a moze to owulacja byla?? czasem wystepuje krwawienie podczas owulacji Smile

też sie nad tym zastanawiałam, ale kurcze nadal nie mam okresu...to już bedzie ok 2 tygodni spóźnienia... Rolling Eyes
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 14 z 52