Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Spóźniony okres (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Malwina
Gość

PostWysłany: Wto Kwi 18, 2006 5:54 pm    Temat postu: okres Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnia miesiaczke mialam 10.03. Dzis mija 40 dzien cyklu a tu nic! Ostatnio wspołozylam z chlopakiem 09.04 ale wtedy to juz byly dni nieplodne. Prawda? Co robic? Czekac czy biec po test?
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pon Cze 05, 2006 10:29 pm    Temat postu: prosze o odpowiedz Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dwa dni temu przezylam swoj pierwszy raz, a okres powinnam dostac dzis,niestety go nie dostalam,uzywalysmy zabezpieczenia i wsyztsko niby bylo ok..klilka dni przed stosunkiem bolaly mnie piersi [ pewnie oznaczalo okres] a teraz tylko czekam.. czy po 1 razie spoznaijacy sie okres to norma ?
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Cze 06, 2006 6:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może nie norma lecz występuje, po prostu nadmiar wrazeń emocji zarówno fizycznych jak i psychicznych, przełamanie pewnej bariery może być tak silnym przeżyciem iż wpłyneło to na miesiączke.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

PostWysłany: Wto Cze 06, 2006 8:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za odpowiesz.pozdrawiam
Powrót do góry
Krystel1982

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 07, 2006 8:32 am    Temat postu: Nie jem mięsa=spóźniony okres? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej wszystkim

Mam pytanie. Otóz od 5 tygodni nie jem mięsa i już prawie 10 dni spóźnia mi się okres(nigdy wcześniej się nie spóźniał). Czy brak mięsa w pokarmach może być tego przyczyną?
Powrót do góry
Mirell
Gość

PostWysłany: Sro Cze 07, 2006 8:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz to może być powód , domyślam się ze nie współżyjesz z chłopakiem bo twoje pytanie było by całkiem inne .
Dlatego uważam ze najlepiej będzie jak zgłosisz się do lekarza przecież to nie dobrze gdy mieszczka spóźnia się tyle czasu , zastanawiam się czy przypadkiem nie zrezygnowałaś jeszcze z czegoś jeszcze ,może w ogóle jakoś kategorycznie się odchudzasz a wtedy to bardzo prawdopodobne ze dlatego nie masz okresu .
Powrót do góry
Krystel
Gość

PostWysłany: Sro Cze 07, 2006 10:55 am    Temat postu: nie jem mięsa=brak miesiaczki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej wykluczam że jestem w ciąży-chociaż współżyłam z chłopakiem jakieś 3 tyg. wcześniej-ale zabezpieczyliśmy sie prezerwatywą i nic niepożądanego się nie stało .Sądze że to przez to że nie jem mięsa.
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Cze 10, 2006 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem zmiana składu pożywienia ma wpływ na miesiączke.
Nie tylko na miesiączke chodz to jest taki miernik homeostazy, który jest dość np poprostu wkurzający, bo można pojechać na wakcje nad może bądz tak jak Ty nie jeść mięsa i już widać że organizm to odczul i coś nie tak jest z miesiączką a jak zdążyłem sie przekonać pracjąc na forum takie wachania są zazwyczaj odbierane przez kobiety jak powód do dość sporego niepokoju.

(jak dla mnie faceta jest to troche dzwine aby - statystycznie - tak wiele osób tak panikował, widać jednak tak jest).

W razie dłóższych problemów z miesiączką warto jednak udać sie do lekarza.
Nie napisałaś też dlaczego nie jesz mięsa (oczywiście nie wymagam takich informacji - piszesz tyle na ile chce szi i masz ochote Wink nikt tutaj nie chec wyciągać jakiś osobistych informacji od nikogo Wink ) lecz nie zawsze i nie wszyscy mogą pozwolić sobie na diete bez miesną.

Owszem są różne poglądy jedni twierdzą że wegetarianizm jest najleprza formą odrzywiania jedni też że wręcz przeciwnie.

Moim zdaniem trzeba by tutaj wypośrodkować, jeżeli ktoś nie chec jeść mięsa powinien sprawdzić czy nie odbije sie to na jego zdrowi, czy on może sobie pozwolić na taką zmiane diety.
Jak do wszystkich takich spraw, dla świętego spokoju i porzadku radził bym skonsultowac sie z dietetykiem. Nie jakimś "nawiedzonym" w którąś strone lecz takim który powie jasno i bez ogródek jak można odżywaić sie w sposób który nie zawszkodzi zdrowiu a będzie Ci odpowiadał.

Jeżeli jest to zwiazane właśnie z jakimiś wskazaniami medycznymi, myśle że odwiedzenie lekarza który przykazał właśnie nie jedzenie mięsa będzie najwłaściwsze, on w końu wie co robi.

Pozdrawiam serdecznie Smile
Powrót do góry
Ktoeq

PostWysłany: Pią Cze 30, 2006 2:50 pm    Temat postu: 4 dni spoznienia :( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc!

Mam taki problem iz kochalem sie z dziewczyna wiele razy, ona miesiac temu dostala okres tydzien wczesniej a w tym miesiacu spoznia sie jej juz o 4 dni... Sad Zabespieczalismy sie tylko prezerwatywami pepino prazkowanymi. Nie chce moze opowiadac szczegolow, ale gdy nie dochodzilo do wytryskow ona miala normalnie okres (2 razy- w kwietniu i w maju). Tyle ze w maju (chyba z powodu matury) okres dostala tydzien za wczesnie (zaraz po maturach). Gdy kochalismy sie okolo 15 dnia jej cyklu poraz pierwszy doszlo do wytrysku. Prezerwatywa raczej nie pekla, nie zsunela sie. Ona sie zbytnio niczym nie przejmuje, zreszta ja tez, ale okres spoznia sie juz 4 dzien i powoli obydwoje zaczynamy poapadac w jakas paranoje... :/ Prosze o jakies porady, czy mile slowa... nie wiem... Sad
Powrót do góry
chouchou

PostWysłany: Pią Cze 30, 2006 3:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie denerwujcie sie na razie...4 dni to nic.Poza tym trzeba wiedziec,ze stres troche przesuwa cykl miesieczny,wiec na razie nie ma powodu do paniki.Naprawde!
Mi przy maturze sie spoznial 2 tygodnie i tez gryzlam sciany.
Nawet pozniej przy stresowych sytuacjach mialam male opoznienia.
Poczekajcie jeszcze tydzien,potem robcie test.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 5 z 52