Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
justyna20
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 10:10 am Temat postu: spoznia mi sie okres |
|
|
kiedys pisałam jak to było fajnie i kolorowo za pierwszym razem.. ale ten pierwszy raz niestety musiał zakonczyc sie wizyta u ginekologa..( gumka pekla podczas stosunku) poprosiłam azeby przepisał postinor duo... zazyłam jak trzeba: pierwsza wzielam 12 godz po stosunku i nastepna po 12 godzinach.... lekarka mowiła ze okres moze sie spozniac od 2-3 dni.... a mnie spoznia sie od tygodnia:( nie wiem co myslec na ten temat... cały czas denerwuje sie ze to ciaza. ciagle mam nadzieje ze nadejdzie okres, mimo ze brzuch boli jak przed okresem , bola mnie piersi i kregosłup.. te objawy mam zawsze przed okresem. postanowiłam ze zaczekam z tym do 25 sierpnia.. jezeli do tego czasu nie dostane okres ide do lekarza... prosze poradzcie cos.. czy sa tabletki poronne? za ile mozna je kupic? i czy sa dostepne bez recepty? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pytajaca
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 10:33 am Temat postu: |
|
|
to napewno od tego stresu spoznia Ci sie okres...badz dobrej mysli...skoro masz objawy napewno dostaniesz go lada dzien Co do tabletek to raczej nie sa dostepne bez recepty....Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 10:33 am Temat postu: |
|
|
Sprzedaz tabletek wczesnoporonnych jest w polsce prawnie zakazana.Wiec nie przepisze ci ich lekarz a juz napewno nie dostaniesz ich bez recepty.Nie wiem czy sobie zdajesz sprawe jak okrutnie znecasz sie nad swoim cialem.Aplikujesz sobie konska dawke hormonow i jeszcze pytasz gdzie mozna kupic wiecej.Lekarze w tej chwili tak naprawde przepisuja to za co im firmy farmaceutyczne placa i postinorem niedlugo beda nawet bol glowy leczyc.Nikt juz nie mowi o zadnych skutkach ubocznych a wierz mi ze zatrzymanie okresu to jeden z tych najmniej dotkliwych.Wiec nie dziw sie ze zupelnie ci sie organizm rozregulowal.Ciesz sie ze tylko tyle.
Prawda jest taka ze idac z kims do lozka nalezy sobie zdawac sprawe z roznych mozliwosci i konsekwencji.Zadna metoda zapobiegania ciazy nie daje gwarancji 100%.Jesli nie macie wprawy w stosowaniu prezerwatywy pomyslcie o jakims dodatkowym zabezpieczeniu.Chocby nawet o tym zeby ta prezerwatywa byla plemnikobojcza.Sa tez dostepne zele pianki czy globulki ktore mozna stosowac razem z prezerwatywa i wtedy nawet jesli peknie ryzyko zaplodnienia jest niewielkie.I w koncu metoda moze najprostsza- wspolzyjcie w te dni ktore sa u ciebie przypuszczalnie nieplodne.Wtedy oprocz prezerwatywy bedzie cie zabezpieczac po prostu twoj organizm.Z czasem kiedy dojdziecie do wprawy przestanie wam sprawiac klopot takie zalozenie prezerwatywy zeby uniknac przykrych przygod.
A moja rada- znajdz dobrego ginekologa i badz dobra dla swojego organizmu a on napewno odplaci ci tym samym.
A zazycie tabletki wczesnoporonnej przez wielu ludzi uznawane jest za aborcje.Przemysl jeszcze i pod tym katem swoje zamiary. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pytajaca
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 10:43 am Temat postu: |
|
|
Jak to jest....ja nie moge cos zajsc w ciaze....a ta dziewczyna prosi o tabletki "na poronienie" przeciez to jest nowe zycie....nasz slad ze jestesmy i bylismy na tym swiecie,mieszanka dwoch osob....ja jak bym sie dowiedziala ze jestem w ciazy to chyba bylabym w stanie skoczyc w niebo i sciagnac gwiazdke |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 11:25 am Temat postu: |
|
|
To sie bierze z tego ze ludzie zaczynaja zycie seksualne kompletnie na to niegotowi.A potem sie dziwia ciazy tak jakby wierzyli ze dzieci znajduje sie w kapuscie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pytajaca
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 11:41 am Temat postu: |
|
|
albo sa komandosami i skacza po nasszym ciele czukajac bomby Nie wiem ja w wieku 15 lat myslalam ze jak pojde z chlopakiem do lozka to musze miec zabezpieczenie,bo jesli jego nie bedzie to po co sie potem stresowac,a nie daj Boze zabierac komus zycie jakimis tabletkami....skoro to nie jego wina ze ma okazje pojawic sie na swiecie tylko nasza...bo wydaje nam sie ze jesli mamy tak ogromna ochote na sex nie majac zabezpieczenia to nie mozna tego opanowac....Na poczatku z moim chlopakiem uwazalismy ostroznie bo nie chcielismy zeby dziecko sie pojawilo i przez nas cierpialo bo nie dalisbysmy rady je wychowac.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 11:46 am Temat postu: |
|
|
Kochana ja w wieku 15 lat to Anie z Zielonego Wzgorza czytalam
Strasznie szybko sie w dzisiejszych czasach pojawia roznica pokolen. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pytajaca
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 11:48 am Temat postu: |
|
|
Swiat pedzi do przodu..szybciej niz mam sie wydaje....powiem Ci ze u mnie na podworku juz widac mlode zakochane pokolenie ktore liczy 12,13 lat...ja w tym wieku siedzialam i bawilam sie z kolezankami
Co do wieku 15 lat...heh nie szlam jeszcze do lozka...ale ustalalam sobie co bedzie jesli juz pojde... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 11:53 am Temat postu: |
|
|
Zakochane? Wolne zarty. Bawia sie w doroslych a potem sie zastanawiaja czy mozna zajsc w ciaze jak sie naleje wody do pochwy albo polozy kolano na kroczu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jessica20
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 12:11 pm Temat postu: |
|
|
Mysle ze jednak ta mysl sprowadza Cie do ciazy urojonej...nie mysl tak duzo i nie martw sie.
A co tabletek poronnych...To szok...Za kazdym razem musisz myslec o konsekwencjach.Jesli wspolzyjesz pomysl co by moglo byc.Zawsze miej te za i przeciw na uwadze.Pamietaj jak suka nie da pies nie wezmie.
A kres Ci sie spoznia po tych tabletkach hormonalnych,jesli wczesniej nie stosowalas jakichkolwiek srodkow hormonalnych dla Twojego organizmu jest to cos innego.Obcego!! Ale lepiej jak sobie kupisz test ciazowy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|