Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wczesne objawy ciazy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agusia0929

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 9:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
Agusia0929, prędzej jakieś problemy gastrologiczne, zatrucie lub pasożyty. ciaża to na pewno nie jest

hmmm tez taka mam nadzieje....bo skoro dostalam okres miesiac po tym zdarzeniu to juz ja powinno wykluczac....mysle ze to od palenia papierosow...po nich czesto sie zle czulam dlatego rzucilam....tylko mowie Wam czasem to az mnie brzuch boli ze stresu ze moglabym byc w ciazy....jeeeeeeej.....hehe ja mam 17 lat i narazie mi sie nie spieszy do dziecka.... Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 11:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Durzo jest matek w twoim wieku one napewno tez tego nie planowały z regóły ale niejest ponoć aż tak źle. Sama mam 19 a w twoim wieku jak myślałam o ciąży to strasznie panikowałam ale z drugiej strony jak już by sie stało to przecierz da sie rade:)
Justysiaaa

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 1:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fakt...Na forum jest kilka młodych mamus które zaszły w ciążę w Twoim wieku...Oczywiście nie planowanych ale patrząc na to z perspektywy czasu i jak dzieci rosną stwierdzaja że nie jest aż tak ciężko jak się na początku wydaje Smile

Ja sama też mam 17 lat i nie kryję tego że myślę o ciąży już teraz...U jednych kobiet instynkt macierzyński budzi się troszkę później u mnie już teraz...Bardzo chciałabym być w ciąży ale z drugiej strony wiem że nie będę bo sama do tego nie dopuszczę i nie zrobię tego specjalnie choć nie sądzę by było bardzo ciężko z opieką gdy pójdę do szkoły ale chodzi o to że dziecko rośnie ma potrzeby i najpierw trzeba się ustawić finansowo potem brać się do roboty Smile

Agusia nie sądzę by to była ciąża a raczej napewno nie jest to ciąża bo miałaś po stosunku okres który całkowicie wyklucza ciążę...Nie martw się idz do lekarza się przebadaj i będzie wiadome co jest...Spokojniej troszkę bo dostaniesz nerwicy buziaki Smile
Agusia0929

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 2:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem dziewczyny i dzieki bardzo ze mnie rozumiecie....ja tak szczerze tez bardzo bym chciala miec teraz dzidziusia...bo mam slabosc do tego...ale szkola studia rodzice.....warto poczekac i potem wszystko planowac:)) juz sie nie denerwuje tylko wlasnie nie bylam pewna ale do lekarza bede musiala pojsc bo tak czy siak te mdlosci ranne mnie niepokoja...a tak szczerze to myslalam tez ze to nie mozliwe byc w ciazy kiedy po miesiacu stosunku np. dostaje dziewczyna okres....ale tyle sie naczytalam o tych roznych sprawach ze jakas tam zaszla w ciaze i miala okres ze sama juz brzydko mowiac zglupialam...Smile
Powrót do góry
Justysiaaa

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 3:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz był taki czas kilka miesięcy temu że po stosunku nie miałam okresu spóźniał mi się 10 dni...Zrobiłam test i choć nie chciałam być w ciąży bo na zdrowy rozsądek było by przekichane to miałam nadzieję że jednak na teście będą 2 kreseczki...Zrobiłam test wyszedł negatywnie z czego powinnam się cieszyć a ja płakałam bo się zawiodłam...Dziwne to było...Teraz przyzwyczaiłam się do myśli że chcę mieć dzidziusia ale trzeba poczekać chociaż 3 latka SmileSmile Ustawić się finansowo, mieć mieszkanie i wiem że tak będzie jeszcze napewno się nacieszę macierzyństwem Ty również Aguś SmileSmile
Agusia0929

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 3:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokladnie.. najwazniejsze sie nie spieszyc...ja tez tak mialam raz....mialam wrazenie ze jestem w ciazy... nie zrobilam testu ale niektore kobiety tak maja ze od razu czuja ze beda mamciami...i sie cieszylam....ale tez balam...okres mi sie sponial 6 dni....potem gdy dostalam czulam takie klocie....ale i ulge...dziwne uczucie ale kazda Dziewczyna pewnie tak ma...nawet gdy zostanie naprawde mama i wszystko bedzie ok bedzie czula strach zeby nie bylo komplikacji itp...najgorsze to stracic ten skarb lub w ogole go nie moc posiadac....:)widze ze sie rozumiemy:))
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 3:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No można mieć okres ale to bardziej plamnienia są skąpe i krótsze. No a co do twoich mdłości to może poprostu rano słabo jesz i wtedy ci niedobrze czasami tak jest że jak głodni jesteśmy to są mdłości.
Agusia0929

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 4:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm dziwne...ja zazwyczaj mam 5-6 dni....a ostatnio mialam 3 dosc obfite dni a 4 to juz prawie wgl....ale to czasem sie tak zdarza....nie znaczy zaraz ze sie ma okres....i w bardzo malych% zdarza sie miec okres podczas ciazy z tego co wiem.....
Powrót do góry
sprezyna

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 9:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Okres podczas ciąży jest bardzo rzadko spotykany i raczej jest wynikiem jakiejś nieprawidłowości, np. moja koleżanka faktycznie miała okres przez pierwsze trzy miesiące normalny (nie żadne plamienia) ale to przez dość duże zmiany chorobowe. Żeby wam uświadomić jak duże były te zmiany dodam ze w rok po urodzeniu wycieli jej macicę, ponieważ duża nadżerka przekształciła się w raka, więc nie wypisujcie że miałyście okres,a boicie się że w ciąży jesteście. Żadne krwawienie w czasie ciąży nie jest normalne i każdy lekarz wam to powie.
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 9:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale w czasie ciąży w dniach spodziewanej miesiączki na początku mogą być plamnienia. To oczywiste że nie jest to dobre zjawisko, sama znam przypadek kobiety która miała tak 5miesięcy i dopiero wtedy dowiedziała sie że w ciąży jest choć dlamnie to jest chyba zaniedbanie bo napwno objawy miała i coś podejżewała. Więc moim zdaniem każde zmiany w miesiączce powinny być skonsultowane z ginem. Lepiej dmuchać na zimne.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 18 z 42