Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wczesne objawy ciazy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 1:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

teraz testy sa tak dobre, ze jesli zrobisz siedem dni po spodziewanej miesiaczce to mozesz zrobic i po poludniu.
ale najlepiej ranny mocz, bo wtedy, po nocy jest w moczu najwyzsze stezenie hcg Wink
zrob jutro rano.
powodzenia

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 1:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok to dzis pojde kupic test i rano zrobie pozniej napisze co mi wyszlo...strasznie sie boje kurcze Crying or Very sad

trzymaj kciuki aby sie udalo;]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 1:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

testy ciazowe powinno sie robic rano bo w pierwszym moczu jest najwieksze stezenie hormonu hCG Smile tak samo jak idzie sie na morfologie, to tez sie odadje krew rano nie pijac uprzednio plynow ktore moglyby rozrzedzic krew.

Tabletki bierz tak jak zalecił Ci lekarz i nie ma co panikowac, wyczytalam tez cos takiego:
Należy pamiętać o tym, że najczęściej we wczesnym stadium ciąży, gdy organizm kobiety nie wytwarza wystarczającej ilości hCG potrzebnej do uzyskania wyniku pozytywnego często lekarz nie rozpoznaje ciąży.

Czyli nawet przy badaniu ginekologicznym lekarz nie zawsze jest w stanie w takim wypadku stwierdzic ciaze. Bo zwykle jest tak ze narzady rozrodcze kobiety sie zmieniaja, troche sa zasinione i ogolnie lekarz zna sie na tym i powinien zauwazyc. Natomiast jesli jest za malo hCG to i objawow moze nie byc.

Jesli bardzo chcesz miec dzidziusia to badz dobrej mysli i jedz kwas foliowy Razz
Tylko pamietaj o tym ze zawsze moze byc inaczej i nie wolno sie załamywac!!!
mjk89

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bede pamietac kwas foliowy kupie w aptece tak?to dzis pojde kupic test ciazowy rano zrobie pozniej napisze co mi wyszlo i ten kwas foliowy...rzeczywiscie troche panikuje bo chcialabym ale nie wiem czy jestem w ciazy chociaz dziwne jest to ze tego okresu nadal nie mam a juz dawno powinnam miec;] no do tego wyzsza temperatura zbiera mi sie na wymioty i mam czkawke chociaz nie wiem czy to moglyby byc objawy ciazy? Rolling Eyes
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 1:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

owszem, moga to byc objawy ciazy, aczkolwiek temperaturke powinno sie mierzyc w pochwie, a do roznych rzeczy mozna przypisac te same objawy i o tym tez nalezy pamietac!

Pozdrawiam i zycze pomyslnych wynikow Smile Cool

Pozwole sobie jeszcze dodac o kwasie foliowym =]
“Kwas foliowy” to z łaciny pochodzący z liści, taki jest też rodowód tej witaminy, której szczególnie dużo w wielu warzywach liściastych - szpinaku, kapuście, brokułach, i wielu innych. Dlaczego ta witamina jest ważna dla zdrowia nas wszystkich, a zwłaszcza dla noworodków? Chodzi tutaj o zapobieganie anemii np. na skutek niedoboru kwasu foliowego. Co więcej o wyeliminowanie ryzyka wystąpienia wad cewy nerwowej oraz innych ciężkich wad rozwojowych płodu. Niedobór kwasu foliowego, już pierwszych tygodniach ciąży może być przyczyną poważnych wad rozwojowych. Przy niedoborze kwasu foliowego dojść może do zaburzeń rozwoju łożyska. Zwiększa to ryzyko poronień samoistnych, noworodek rodzi się słabszy i mniejszy, zwiększa się u niego ryzyko zachorowania w przyszłości na anemię, miażdżycę, chorobę niedokrwienną serca, nowotwory i depresje.

Ostatnio zmieniony przez fasolka dnia Czw Mar 12, 2009 1:24 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
mjk89

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 1:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w pochwie normalnym termomentrem mam zmierzyc?zaraz zmierze i zobacze sama jestem ciekawa tego wyniku jutro rano;]spac nie bede mogla pewnie;]

dziekuje za pomoc Very Happy

Dodano po 15 minutach:

mam 37.5 nie wiem czy tyle powinno byc czy tez nie? Rolling Eyes
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 3:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprawdzaj codziennie o tej samej porze temperature w pochwie, najlepiej rano. Jesli sie bedzie utrzymywac to znaczy ze jestes w ciazy Smile Jesli nagle Ci spadnie to moze oznaczac ze przyjdzie @
mjk89

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 7:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bede sprawdzac temperature bede brac te luteine 50;]bylam juz po test jutro rano zrobie;] kurde na majtkach dzis zauwazylam brazowa plamke nie czerwona jak krew tylko brazowa nie wiem co to moze oznaczac?mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok chociaz sie teraz wystraszylam jak widzialam ta plamke pomyslalam ze moze okres ale wiecej nie ma jak narazie;/ co to moze byc? : Crying or Very sad
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 9:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem co to mogło byc Question
nie ma co spekulowac tylko dowiemy sie kilku istotnych rzeczy po zrobieniu testu Smile Napisz jaki wynik!!!
mjk89

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 9:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrobilam test wynik wyszedl negatywny ;(

ale okresu nadal nie mam a temperature mam 37.5 i wszystkie inne dolegliwosci o ktorych wczesniej pisalam;/ co jest grane?

Dodano po 1 minutach:

ostatni okres mialam 31 stycznia i nadal nie dostalam a wynik negatywny;/ moze do okresu sie zbliza ale dlaczego tak dlugo to by trwalo zawsze mam okres po 28dniach regularnie?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 30 z 42