Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 11:57 am Temat postu: |
|
|
jedyna rada - zrobić test, bo ciąza przy stosunku przerywanym jest prawdopodobna _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
luiza000
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 8:50 am Temat postu: |
|
|
sluchajcie... ja mam taki problem, ze wspolzylam z chlopakiem w 30 dniu cyklu. powiedzmy ze wspolzylismy, bo to byl raczej plytki i krotki stosunek, bez dojscia, ale byl. potem mialam dostac okresu jakos 2-3 dni pozniej... nie dostalam... dodam, ze mialam objawy takie jak przed miesiaczka.... bol podbrzusza, i bolace piersi.... dzis mija 13 dzien od stosunku i okresu nie ma. robilam 2 tesy, oba wyszly negatywne, przynajmniej ja tm zadnej kreski drugiej nie widzialam. ;] wczoraj bylam u lekarza, bo 37dnia cyklu pojawily mi sie plamienia, bo mnie zaniepokoilo... trwaly 4-5 dni...
czy jest mozliwe ze po tych niecalych 2 tygodniach od stosunku lekarka byla w stanie wykryc jakies zmiany ktore moglyby sugerowac ciaze? bo powiedziala mi, ze ona nic nie widzi, a dla pewnosci zebym zrobila batanie beta hcg, a pozniej brala luteine przez 10 dni raz dziennie... prosze, niech sie ktos wypowie na ten temat... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 10:20 am Temat postu: |
|
|
Na wykrycie ciąży przez lekarza jest zbyt wcześnie. Zmiany błony śluzowej macicy w tak krótkim czasie od stosunku mogą sugerować zarówno ciążę jak i zbliżającą się miesiączkę.
Beta na 100% odpowiedź _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
luiza000
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 11:32 am Temat postu: |
|
|
dziekuje Ci bardzo czyli beta juz mi wykryje jakie kolwiek zmiany? dzis robilam, wieczorem mam wynik... pomozesz mi w razie czeko dojsc do tego czy jest negatywny czy pozytywny?? :p bo obawiam sie, ze sama sobie z tym nie poradze, a do lekarza dzis sie nie dostane... a ciekawosc zrzera... a bardziej nerwy ;p |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 12:33 pm Temat postu: |
|
|
Powinnaś mieć tam podane normy Ale oczywiście podaj wynik w temacie pokrewnym jeśli chcesz ewentualnie na pw . _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
luiza000
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 12:49 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje Ci bardzo jak bede miala wyniki, i nie bede wiedziala co i jak, to do Ciebie napisze jeszcze raz serdecznie dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosiaczek84
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 11:05 am Temat postu: |
|
|
Witajcie dziewczyny Ja jestem w 7 tyg licząc od dnia ostatniej miesiączki i póki co żadnych objawów ciążowych nie mam No może za wyjątkiem częstego chodzenia do toalety i senności, większe objawy miałam jak sobie wmawiałam, że jestem w ciąży tak więc w dużej mierze to psychika za to odpowiada jak chce się mieć objawy ciązy to się je będzie miało nawet jak się nie jest w ciąży wiem to z doświadczenia. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 12:04 pm Temat postu: |
|
|
Gosiaczek84 mam nadzieję,że już objawy Cię nie dosięgną . U mnie zaczęło sie tak od około 9 tygodnia - okropne mdłości, brak apetytu, brak energii, częste siusiu, pobolewania podbrzusza. Trwało to do końca 13 tygodnia . Koszmar;) schudłam 4 kg. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosiaczek84
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 1:59 pm Temat postu: |
|
|
No ja też mam taką nadzieję, ale od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze już nawet zdarzyło mi się plamić i dlatego mam zalecone leżenie w łóżeczku Ale mam nadzieje, że będzie wszystko w porządku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tatianka1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Gdzieś daleko w tył wśród rozmów o objawach wyczytałam, że to niemożliwe, aby po 2,5 tygodnia od zapłodnienia bolały piersi.
Nie zgodzę się z tym. Od zapłodnienia minęły 2 tygodnie, a ja od 5-7 dni męczę się z dużym obrzmieniem, bólem całej powierzchni oraz sutków, a także widocznymi naczynkami. To zresztą mój pierwszy objaw, do tego doszło częste oddawanie moczu i senność. Lekkie zawroty głowy, nie utrudniające życia i dziś po raz pierwszy nudności, ale na razie bez zwracania.
PS. Przy pierwszej (utraconej) ciąży objawy były identyczne.
Wszystkim zafasolkowanym życzę jak najmniej uciążliwych objawów.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|