Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wczesne objawy ciazy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Maj 14, 2009 11:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jedyna rada - zrobić test, bo ciąza przy stosunku przerywanym jest prawdopodobna
luiza000

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lip 02, 2009 8:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sluchajcie... ja mam taki problem, ze wspolzylam z chlopakiem w 30 dniu cyklu. powiedzmy ze wspolzylismy, bo to byl raczej plytki i krotki stosunek, bez dojscia, ale byl. potem mialam dostac okresu jakos 2-3 dni pozniej... nie dostalam... dodam, ze mialam objawy takie jak przed miesiaczka.... bol podbrzusza, i bolace piersi.... dzis mija 13 dzien od stosunku i okresu nie ma. robilam 2 tesy, oba wyszly negatywne, przynajmniej ja tm zadnej kreski drugiej nie widzialam. ;] wczoraj bylam u lekarza, bo 37dnia cyklu pojawily mi sie plamienia, bo mnie zaniepokoilo... trwaly 4-5 dni...
czy jest mozliwe ze po tych niecalych 2 tygodniach od stosunku lekarka byla w stanie wykryc jakies zmiany ktore moglyby sugerowac ciaze? bo powiedziala mi, ze ona nic nie widzi, a dla pewnosci zebym zrobila batanie beta hcg, a pozniej brala luteine przez 10 dni raz dziennie... prosze, niech sie ktos wypowie na ten temat...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Lip 02, 2009 10:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na wykrycie ciąży przez lekarza jest zbyt wcześnie. Zmiany błony śluzowej macicy w tak krótkim czasie od stosunku mogą sugerować zarówno ciążę jak i zbliżającą się miesiączkę.

Beta na 100% odpowiedź Smile
luiza000

PostWysłany: Czw Lip 02, 2009 11:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje Ci bardzo Wink czyli beta juz mi wykryje jakie kolwiek zmiany? dzis robilam, wieczorem mam wynik... pomozesz mi w razie czeko dojsc do tego czy jest negatywny czy pozytywny?? :p bo obawiam sie, ze sama sobie z tym nie poradze, a do lekarza dzis sie nie dostane... a ciekawosc zrzera... a bardziej nerwy ;p
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Lip 02, 2009 12:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powinnaś mieć tam podane normy Smile Ale oczywiście podaj wynik w temacie pokrewnym jeśli chcesz Smile ewentualnie na pw .
luiza000

PostWysłany: Czw Lip 02, 2009 12:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje Ci bardzo Wink jak bede miala wyniki, i nie bede wiedziala co i jak, to do Ciebie napisze Wink jeszcze raz serdecznie dziekuje Wink
Powrót do góry
Gosiaczek84

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lip 06, 2009 11:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie dziewczyny Smile Ja jestem w 7 tyg licząc od dnia ostatniej miesiączki i póki co żadnych objawów ciążowych nie mam Smile No może za wyjątkiem częstego chodzenia do toalety i senności, większe objawy miałam jak sobie wmawiałam, że jestem w ciąży Mr. Green tak więc w dużej mierze to psychika za to odpowiada jak chce się mieć objawy ciązy to się je będzie miało nawet jak się nie jest w ciąży wiem to z doświadczenia. Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Lip 06, 2009 12:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gosiaczek84 mam nadzieję,że już objawy Cię nie dosięgną Wink. U mnie zaczęło sie tak od około 9 tygodnia - okropne mdłości, brak apetytu, brak energii, częste siusiu, pobolewania podbrzusza. Trwało to do końca 13 tygodnia . Koszmar;) schudłam 4 kg.

Powrót do góry
Gosiaczek84

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lip 06, 2009 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja też mam taką nadzieję, ale od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze już nawet zdarzyło mi się plamić i dlatego mam zalecone leżenie w łóżeczku Smile Ale mam nadzieje, że będzie wszystko w porządku Smile
Powrót do góry
tatianka1

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gdzieś daleko w tył wśród rozmów o objawach wyczytałam, że to niemożliwe, aby po 2,5 tygodnia od zapłodnienia bolały piersi.

Nie zgodzę się z tym. Od zapłodnienia minęły 2 tygodnie, a ja od 5-7 dni męczę się z dużym obrzmieniem, bólem całej powierzchni oraz sutków, a także widocznymi naczynkami. To zresztą mój pierwszy objaw, do tego doszło częste oddawanie moczu i senność. Lekkie zawroty głowy, nie utrudniające życia i dziś po raz pierwszy nudności, ale na razie bez zwracania.

PS. Przy pierwszej (utraconej) ciąży objawy były identyczne.

Wszystkim zafasolkowanym życzę jak najmniej uciążliwych objawów.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 35 z 42