Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wczesne objawy ciazy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamii

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lip 18, 2009 11:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ..zadam bardzo dziwne pytanie ..ale bardzo sie nad tym zastanawiam ..jeżeli pod koniec dni płodnych śluzu jest naj więcej to chyba oczywiste że nie zaszło sie w ciąże przy staraniach np.w pierwszym dniu dni płodnych? no bo przeciesz dni płodnych nie ma sie gdy jest sie w ciazy ..przepraszam za tak dziwne pytania ,ale strasznie mnie to ciekawi ...a mam 23 lata i jeszcze mało o tym wiem...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Nie Lip 19, 2009 10:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mozliwa jest ciaza w takiej sytuacji jaka opisujesz. Jesli wytrysk byl w pierwszym dniu dni plodnych to plemniki przetrwaja przez kolejne dni plodne az dotra do komorki jajowej. Maja dogodne srodowisko do przezycia. Ale nie mowie ze na 100% mozna w takiej sytuacji zajsc w ciaze, poprostu jest to bardzo mozliwe
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lip 19, 2009 11:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie to nie znaczy ze jestes w ciazy Mr. Green raz sluzu jest malo,innym razem wyleje .... normalka Wink

Powrót do góry
dunia19

PostWysłany: Pon Lip 20, 2009 5:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej Smile Pewnie mnie już kojarzycie po poprzednich spanikowanych bezsensownych postach, ale powiem szczerze że znowu zaczęłam się niepokoić. Od 5 lipca uprawiam seks, zażywam tabletki antykoncepcyjne i zawsze kochamy się z prezerwatywą. Nigdy nie zapomniałam żadnej tabletki aż do wczoraj... I strasznie się boję. Mimo że postępuję zgodnie z instrukcją w ulotce (zażyć pominiętą tabletkę najszybciej jak się da, teraz mam tylko dokończyć opakowanie i wyrzucić 4 białe tabletki i rozpocząć nowy blister od razu - zażywam Yaz) to zauważyłam u siebie, że strasznie dużo sikam. Mogę wychodzić do toalety co godzinę, a nie piję aż tak dużo. To trwa już mniej więcej 3 dni. Mam nadzieję że jakoś się tylko przeziębiłam, ale raczej nie miałam kiedy i jak. Czy może to oznaczać że coś jednak zawiodło?

Tak samo dzisiaj kochaliśmy się rano, a o zapomnianej tabletce przypomniałam sobie około 13:40. Oczywiście od razu ją zażyłam, ale minęło niestety 12 godzin od jej przyjęcia. Postępuję zgodnie z procedurą, więc niby nic się nie powinno stać... Mój ukochany gdy wczoraj również uprawialiśmy seks miał wytrysk, dzisiaj tak się złożyło że nie miał. Kochaliśmy się oczywiście w prezerwatywie. Teraz boję się czy mogło się zdarzyć że zajdę w ciążę przez to zaniedbanie?

Jest jeszcze jedna sprawa. Nie wiem czy któraś z Was też zażywa Yaz, ale opakowanie składa się z 28 tabletek: 24 różowych aktywnych tabletek i 4 białych - tabletki placebo, bez substancji czynnych. Najpierw bierze się różowe przez te pierwsze 24 dni (pierwszy dzień zażycia to pierwszy dzień cyklu) a potem, gdy czas na ostatnie 4 białe, wtedy powinna pojawić się miesiączka. Teraz przez to moje zapomnienie muszę pominąć białe tabletki w kolejce i zacząć zażywać nowe opakowanie od różowych tabletek. W ulotce pisze, że

"najprawdopodobniej krwawienie z odstawienia wystąpi pod koniec drugiego blistra, ale może wystąpić także plamienie lub krwawienie śródcykliczne podczas stosowania tabletek z drugiego blistra".

Krwawienie zwykle zaczyna się w czasie białych tabletek.
Czy to oznacza, że na miesiączkę będę musiała czekać jeszcze jeden miesiąc? Czy jest to niebezpieczne i czy zwiększa ryzyko ciąży? Czy któraś z Was miała taką sytuację, że przez tablketki nie miałą okresu a nie byłą to ciąża?

Z góry dziękuję za odpowiedzi, bo powiem Wam szczerze, że takie wsparcie - mimo że przez osoby nieznajome - dużo daje.

Acha - jeszcze nie napisałąm, że robiłam już test ciążowy 10 dni po pierwszym stosunku i wyszedł negatywny więc mamą nie jestem.

Pozdrawiam, proszę o odpowiedzi - Dunia
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Lip 20, 2009 9:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dunia19 napisał:
zawsze kochamy się z prezerwatywą.

prezerwatywa i ciaza? napewno nie ejstes w ciazy bo stosowalas dodatkowe zabezpieczenie. Nie masz sie co martwic bez 2 zdan.
Powrót do góry
dunia19

PostWysłany: Pon Lip 20, 2009 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem jak to brzmi. Dzięki za odpowiedź, chociaż martwi mnie sprawa miesiączki...
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 9:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bedzie wszystko ok i mama nie zostaniesz.
Powrót do góry
zanahoria10

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 6:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heh ta cala sprawa z objawami... My z mezem kochalismy sie w czasie plodnym, jak przyslowiowe kroliki i czekamy... Czuje sie (dzis) dobrze, choc przez ostatni tydzien oczy mi sie zamykaly. Ostatni okres zaczal mi sie 3 lipca, wiec to 20 dzien cyklu. Podbrzusze od kilku dni boli mnie tak, jakby mial przyjsc okres. Piersi nie bola mnie, choc kazdy dotyk mnie irytuje. I boli mnie glowa. No i biegam siusi co chwila. Do tej pory bole podbrzusza mialam tylko na dwa, trzy dni przed miesiaczka. Ciekawe.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 9:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli wcześniej na pewno w ciążę nie zaszłaś to na objawy jest zbyt wcześnie.
gorzczyk

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 10:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam prosze o porade od ponad roku biore tanletki antykoncepcyjne regularnie ale od 4 dni mam rano małe mdłości i muli mnie jak czuje jedzenie potem w ciągu dnia juz nie na dodatek mam dziwne upławy gęstego śluzu ale dalej pije te tabletki boje sie że moge byc w ciąży prosze o odpowiedz pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 36 z 42