Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wczesne objawy ciazy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 10:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak bierzesz regularnie tabsy to nie ma mowy o ciazy! Smile
chyba ze cos przeoczyłas...
a moze to skutek tych tabletek? bo rozumiem ze dopiero zaczełas je brac tak?
wie to moze byc reakcja organizmu ... Rolling Eyes jesli nie minie w ciagu tyg to idz do gina i zmien tabsy...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
zanahoria10

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 06, 2009 11:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zanahoria10 napisał:
heh ta cala sprawa z objawami... My z mezem kochalismy sie w czasie plodnym, jak przyslowiowe kroliki i czekamy... Czuje sie (dzis) dobrze, choc przez ostatni tydzien oczy mi sie zamykaly. Ostatni okres zaczal mi sie 3 lipca, wiec to 20 dzien cyklu. Podbrzusze od kilku dni boli mnie tak, jakby mial przyjsc okres. Piersi nie bola mnie, choc kazdy dotyk mnie irytuje. I boli mnie glowa. No i biegam siusi co chwila. Do tej pory bole podbrzusza mialam tylko na dwa, trzy dni przed miesiaczka. Ciekawe.

Juz po badaniach - sonograficznym i krwi i wynik pozytywny Laughing Moj brzdac jest jeszcze bardzo maly i nie chcial pokazac sie na USG, moze za jakies dwa tygodnie przestanie byc tak niesmialy i sie pokaze. lekarz szacuje 5, 6 tydzien ciazy.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Sie 07, 2009 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gratulacje Smile
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Sie 14, 2009 10:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam...
Chciałabym Was zapytac w jakim okresie ciąży zaczynają się mdłości??
Prosze weście też pod uwage ciąże bliźniaczą...

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Sie 14, 2009 4:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jest indywidualna cecha każdej kobiety...

Jedne mają objawy, inne nie...I nie ma tu znaczenia czy ciąża jest pojedyncza czy nie...

Nawet u tej samej kobiety różnie to jest...W jednej ciąży nie ma objawów a w drugiej są...Lub odwrotnie...

Na to nie ma reguły...

Ogólnie przyjmuje się że objawy ciąży występują ok 6-8 tygodnia ciaży Smile
Kalina88

PostWysłany: Sob Sie 15, 2009 11:22 pm    Temat postu: Najwcześniejsze objawy ciąży Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przedwczoraj kochałam się z moim chłopakiem. Wczoraj dziwnie się czułam. Dziś troszke mi niedobrze... Czy już dzień po współzyciu może objawiać się w taki sposób ciąża u kobiet???? Z drugiej strony bylismy zabezpieczeni, globułka+prezerwatywa... Uprawialiśmy sex w mój niepłodny dzień... Bardzo się teraz boję że mogę być w ciąży... ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że objawy można odczówać juz 1 dnia po współżyciu... Tłumaczę to sobie tym, że kilka dni wcześniej mialm zatrucie pokarmowe i mój żołądek nie jest przyzwyczajony do pochłonienia takich rzeczy które zaczełam jesć... bardzo się boję i czekam na okres który ma byc za parę dni.... Więć.... czy możliwe jest to aby kobieta mogła doświadczyać dolegliwości charakterystyczne dla ciąży w pierwszych dniach po współzyciu???? pomóżcie!!!!! bo biję się z myślami... nie mogę mieć teraz dziecka... Sad Sad Question

Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne.
Przeczytaj regulamin forum.
Max 3 emoty obok siebie...

Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Nie Sie 16, 2009 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na 100% nie jestes w ciazy Wink
a dziwnie sie czujesz bo jak sama mowisz mialas zatrucie pokarmowe.
No i chyba tak wczesnie sie nie czuje objawow ciazy Smile
KoffanaAgoosia

Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 6:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tam jestem w polowie 3 miesiaca i nie mam zadnych objawow Smile troche zgagi troche sennosci i bolu podbrzusza lecz takie objawy nie zdarzaja sie tylko ciezarnym.. Smile wiec
Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Wrz 09, 2009 11:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc.
Mam takie pytanie czy ból pleców może się zdarzyc na początku ciąży??
Mam na myśli ból nerek, ból się nasila przy długim staniu.
Nie zmarzłam, nic nie dzwigałam i nie siadałam na betonie...
Wiedz nie wiem co o tym bólu mam myślec.
Macie jakieś teorie na ten temat??
Powrót do góry
Ana85

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2009 11:51 am    Temat postu: Prosze o rade doświadczone mamuśki:) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Okres powinnam mieć 15 sieprnia, do dzisiaj nic, a minęły prawie 4 tygodnie. Właśnie w terminie spodziewanego okresu współzyłam bardzo intensywnie z moim partnęrem(wakacje+alkohol+prezerwatywy), dodam ze okres mam nieregularny co wpływa na to że ciężko mi wyliczyc dni płode i niepłodne ale zakładałam ze mam juz nieplodne. z początkiem sierpnie brałam też antybiotyki- z tym że nigy wcześniej nie odbijało mi sie to tak na zdrowiu. Byłam u lekarza który stwierdził że mam powiększoną macice co oznacza że albo będe miała niedługo okres albo jestem w ciąży-od tej wizyty minęły 4 tygodnie i nic, zrobiłam badania z krwi hcg (jakos ok 13 dni po stosunku) i wyszy negatywne, gdzies wyczytałam ze badania te dają 100% pewnośc- ale też w żadkich przypadkach moga sie myślć. co pare dni odczuwam delikatne bóle i skurcze brzucha takie jak dotychczas przed okresem- a wyczytałam że to jest jeden z objawów powiększającej sie macicy...- no bo przeciez 3 tyg nie może non stop bolec brzucho i nie byc okresu... Za dwa dni mma wizytę u lakarza( niestety terminy). Doświadczone Mamuśki prosze o rade? czy takie objawy i pośluzg z okresem może faktycznei świadczyc o ciąży...?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 37 z 42