Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wczesne objawy ciazy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2009 11:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W przypadku nieregularnych miesiaczek trudno bazować na dniach płodnych i nie płodnych - bo nie mozna tego prezycyjnie wyliczyc.
MIesiączka jak najbardziej może spoźniać się z powodu zmiany klimatu, antybiotyków. Jezeli bylo zabezpieczenie i nie bylo sytuacji "niebezpiecznych" to twierdzę że ciąza jest wykluczona.
Badanie ok 14 dni po stosunku z krwi powinno juz byc wiarygodne. Bo poziom stężenia hormonu byłby już wyzszy... . Tak czy siak, wizyta u ginekologa jest konieczna, gdyz takie opoznienie miesiaczki nie jest "Zdrowym" objawem.

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Wrz 09, 2009 1:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc.
Mam takie pytanie czy ból pleców może się zdarzyc na początku ciąży??
Mam na myśli ból nerek, ból się nasila przy długim staniu.
Nie zmarzłam, nic nie dzwigałam i nie siadałam na betonie...
Wiedz nie wiem co o tym bólu mam myślec.
Macie jakieś teorie na ten temat??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
KoffanaAgoosia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2009 1:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mi sie wydaje ze bol plecow moze byc objawem roznych schorzen nie koniecznie ciazy, bol plecow w ciazy wystepuje najczesciej w drugiej polowie ciazy. co najmniej kilka czynników boli to: przyrost wagi i zmiana środka ciężkości ciała, zmniejszona aktywność fizyczna, niezdolność do pełnego wyprostowania się i rozluźnienia mięśni grzbietu. no ale coz niewiele moge powiedziec bo ja jestem w polowie 4 miesiaca ciazy i jak dotad zadnych problemow z plecami Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2009 3:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mmmadzia takie bóle niektóre kobiety miewają w ciaży, nie jest to reguła ale czasami można to wymieniać jako objaw ciązy. Jeśli nie towarzyszą temu inne bóle np. przy oddawaniu moczu, byłabym spokojna. Ewentualnie w ramach uspokojenia mozesz to zgłosić lekarzowi prowadzącemu ciaże. Wg. mnie to nic groźnego.

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 4:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.Jak zapewne każda z Was zwracam sie z problemem.wiec miałam ostatnią miesiaczke 7 sierpnia...a dziś już 12 wrzesnień i puki co jej nie ma...dodam że od roku staramy się o dzidziusi,ale do tej pory nam to nie wychodziło...miałam PCO,nieregularne cykle...czasami nie miałam miesiączki 3,4 miesiące...ale od 4 miesiecy wszystko było ok.miesiaczki miałam regularnie...kochałam sie z moim męzem 16 dnia cyklu(wg mnie)...teraz miesiaczka mi sie spóźnia i potwornie bolą mnie piersi,kazdy dotyk sprawia mi ból,nie mowiac juz o spaniu na brzuchu:( Ból piersi zawsze towarzyszył mi ok tygodnia przed okresem...czy to może byc ciąża???Proszę o odpowiedź.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 5:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ewelinka1987 to może być ciąża... jezeli kochalas sie w dni plodne nie mozna tego wykluczyc.
14 dni po stosunku zrob test dostepny w aptece, lub tez z krwi mozliwy do zrobienia w lab. medycznym. Jesli miesiaczka dalej sie nie bedzie pojawiala udaj sie do lekarza ginekologa.

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 5:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Już są 3 tygodnie po stosunku...a z testem czekałam do dnia w którym miałam dostać miesiączke...w poniedziałek albo we wtorek zrobie tescik...jeśli oczywiście @ sie nadal nie pojawi...
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 5:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to test bedzie juz jak najbardziej wiarygodny

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 5:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny mam pytanie. Od miej więcej tygodnia pobolewają mnie piersi, pojawiają się bóle podbrzusza, brzuch jest wzdęty i mam czasem huśtawki nastrojów [denerwują mnie prozaiczne rzeczy;) ]. Czyli moje typowe objawy zbliżającej się miesiączki... Tylko, że te objawy trwają tym razem trochę dłużej niż normalnie, a okres, który powinnam dostać wczoraj jakoś się nie pokazuje Confused . Zastanawiam się, czy na opóźnienie okresu mogła mieć wpływ przebyta ostra opryszczka warg sromowych leczona silnymi lekami podczas parodniowego pobytu w szpitalu? Do tego dochodzi jeszcze zmiana klimatu [wakacje w Egipcie]. Sama zaczynam się nakręcać, czy może nie daj Boże ciąża... Ale nie sądzę, ponieważ zabezpieczaliśmy się podczas każdego stosunku prezerwatywą, który dzielnie wytrwała za każdym razem do końca Very Happy Uspokójcie mnie jakoś, proszę, bo powoli wszywam sobie czarne scenariusze Sad
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 6:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Crispy jezeli byla za kazdym razem prezerwatywa ktora nie pękła, nie zsuneła się ani nic w tym stylu, to ciaża wykluczona.
Zmiana klimatu i antybiotyki jak najbardziej moga opoznic miesiaczke.
Jesli jednak nie jestes pewna, masz obawy a mialo by cie to uspokoic, zrob test 14 dni po ostatnim stosunku - test dostepny w aptece, lub test z krwi mozliwy do zrobienia w lab. medycznym.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42  Następny
Strona 38 z 42