Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ninea
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 2:41 am Temat postu: CZy dziecko można wyczuć? |
|
|
Czy dziecko można wyczuć lekko uciskając na brzuch?
Jeśli tak to od którego tygodnia.
I po jakim czasie brzuch zaczyna się powiększać.
-----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 2:05 pm Temat postu: |
|
|
wyczuc dziecko??? jest to mozliwe tylko po 25 tyg. i to nie zawsze...wtedy maluch zaczyna rosnac i co najwyzej mozesz poczuc ruchy, nic wiecej .
brzuch zaokragla sie ok. 20 tyg.ciazy, czasem pozniej. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
roksana
|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 10:30 pm Temat postu: |
|
|
To chyba masz złe informacje bo w dwunastym tygodniu ciąży można wyczuć powyżej górnego brzegu spojenia łonowegom powiększoną macicę. A dziecko oraz dno macicy może być wyczuwalne w osiemnastym tygodniu ciązy już nawet kilka centymetrów poniżej pępka. Od tego czasu można już zacząć wyczuwać pierwsze ruchy płodu. Brzuch zaokrągla się w zasadzie od samego początku ciąży. Najpierw jest to niewodoczne dla innych ale sama matka widzi jak zmienia sie jej dól spojenia łonowego. A widoczny gołym okiem staje się w drugim trymestrze ciąży ok. 12/14 tygodnia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 10:36 pm Temat postu: |
|
|
roksana 12 tydz i ruchy juz czujesz? to jest mozliwe ale tylko jesli rodziłas kilka razy, wtedy wyczucie ruchow jest o wiele łatwiejsze. nie powiesz mi ze w 8 tyg brzuch rosnie..nie wierze w to. dziecko jest wielkosci paru mm wiec napewno nie widac. ok nie bede sie sprzeczała, kazdy ma swoje zdanie. pzdr _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
biedronka9876k
|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 1:58 pm Temat postu: prosze o pomoc |
|
|
Witajcie!!!Mam 26 lat .Juz pisalam do Was z moim problemem.Wiec napisze go jeszcze raz .Prosze o odpowiedz szybka:)
7ego grugnia rano skonczyl mi sie okres a 8 kochalismy sie z mezem bez zabezpieczenia i do konca.Juz jest 11 luty a ja dalej nie mam okresu.Robilam 2 razy test .czyli 3 tygodnie temu i dziasiaj wyszly negatywnie.Czuje sie tak sobie ,bo od 2 -ch dni okropnie bola mnie sutki -powiekrzyly sie.bole krzyza,i brzucha .czeste odawanie moczy ,brak ochoty na sex, Wczesniej czyli po miesiacu nie czulam sie dobrze.bole zoladka ,plecow.Nawet nie palilam .Teraz pale.Apetyt mam dopiero od tygodnia .Wizyte tez zamowilam juz na srode ,bo jestem bardzo nerwowa utrata miesiaczki oczywiscie rozne mysli mi przechodza przez glowe .Jak bym wiedziala ze jestem to chociaz rzucilabym te palenie.Prosze o pomoc!!!Pozdrawiam
Co wy o tym wszystkim myslicie??
P.snapisze jak bylo po lekarzu w srode
-----edited by emilka-----
przyłaczyłam do tematu pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karoli018
|
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie odnośnie wyglądu szyjki macicy w pierwszych dniach ciąży. Czy jest ona głęboko, twarda i otwarta? (dokladnie nie wiem jak ja zbadac:(, ale wydaje mi sie ze jest troche bardziej otwarta niz kiedys gdy ja badalam). Gdzies wyczytalam, ze to objawy dni plodnych, ale chyba u mnie w 23 dniu cyklu to troche za pozno na owulacje.. Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 3:12 pm Temat postu: |
|
|
szyjka otwarta to oznak płodności... w ciąży i pod koniec cyklu szyjka jest zawsze zamknieta. może byc w kilka tygodni po zapłodnieniu miękka, rozpulchniona ale musi być zamknięta. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martabied
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 6:20 pm Temat postu: |
|
|
czy brak owulacji jest 'uleczalny'? robiłam testy owulacyjne i nic nie wykazywały. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 6:36 pm Temat postu: |
|
|
a moze poprostu masz jakies zaburzenia w organizmie i dlatego nie masz owulacji..idz do ginekologa i on Ci podpwie co zrobic. Innej rady nie ma, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 6:37 pm Temat postu: |
|
|
do się wyleczyć brak owulacji, ale musisz najpierw zrobić wszystkie niezbędne badania hormonalne (zwłaszcza prolaktynę i hormony przysadkowe). a może jeden cykl Ci się trafił bezowulacyjny? czasem też tak jest. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|