Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Trzebinianka napisał: | Oczywiscie ze mozliwe, zanim dojdzie do wytrysku z penisa wydziela sie maz zdolna do zapłodnienia |
masz na mysli maz czyli preejakulat czy juz same plmeniki przed wytryskiem bo to sa 2 inne rzeczy - moim zdaniem. Poprostu najpierw wydziela sie z czlonka faceta plyn ktory jest skutkiem podniecenia (czyli preejakulat - on nie zawiera w sobie plemnikow). Natomiast tuz przed samym wytryskiem i moga uwalniac sie plemniki ktore sa zdolne byc zaplodnic komorke jajowa. I tego juz facet nie czuje ze moze cos pocieknac rzeczywiscie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Trzebinianka napisał: | wind_of_hope napisał: | jak wytrysk był na zew. to jak mozesz byc w ciazy? niemozliwe. Wkrecasz sobie te objawy. nie martw sie. wszsytko jest ok. |
Jak to nie mozliwe ???? Oczywiscie ze mozliwe, zanim dojdzie do wytrysku z penisa wydziela sie maz zdolna do zapłodnienia, mezczyzna tego nie odczowa, dlatego stosunek tz przerywany nie jest zadnym zabezpieczniem. |
yyyy po pierwsze to bez wyrzutów prosze . a po 2gie : ta maź zawiera plemniki dopiero przed samiuteńkim wytryskiem,wczesniej nie, wiec jesli tuz przed wyjmie i wtedy cos pocieknie to jest szansa ale do tego rowniez potrzebna jest owulacja _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Trzebinianka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 9:51 am Temat postu: |
|
|
Cytat: |
yyyy po pierwsze to bez wyrzutów prosze . a po 2gie : ta maź zawiera plemniki dopiero przed samiuteńkim wytryskiem,wczesniej nie, wiec jesli tuz przed wyjmie i wtedy cos pocieknie to jest szansa ale do tego rowniez potrzebna jest owulacja |
Nie widze tam zadnych wyrzutow. No to chyba oczywiste ze musi to byc w czasie owulacji, ale to nie o tym była mowa.Tak chodzi mi o maz ktora wydziela sie przed samym wytryskiem, wiec skoro mezczyzna tego nie odczowa to istenieje mozliwosc zapłodnienia, pomimo tego ze skonczył na zewnatrz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelcia85
|
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 10:09 pm Temat postu: |
|
|
Witam was dziewczynki musze sie cos poradzic okresu nadal nie ma piersi dalej bolą na dodatek swedza mnie troszke ostatnio zauwarzyłam u siebie sluz zabarwiony krwią mam lekkie zawroty glowy powiedzcie mi czy to moga byc objawy ciazy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 11:10 pm Temat postu: |
|
|
jak dla mnie to wyglada na poczatek okresu...dlaczego Ty nie zrobisz testu? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasiuniek
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 7:51 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczynki, wlasnie przeczytalam wszystkie posty w tym dziale... No i postanowilam sie zarejestrowac i napisac o sobie
Po pierwsze mam dlugie cykle, ostatnio 33, 38, ale ten zapowiadal sie tak na 43 dni... Staramy sie o dzidzie juz czwarty cykl. W tym cyklu chodzilam nawet do lekarza, zeby sie upewnic, czy jest jajeczkowanie, czy pecherzyk ladnie rosnie no i rosl... pomalu, ale osiagnal odpowiednie ksztalty i rozmiary no i temperatura wzrosla, wiec owulacja byla...
Dzis jest 9 dzien wyzszej temperaturki. W 5 dniu wyzszej temp. zaczelam odczuwac wrazliwosc piersi, od nastepnego dnia juz bole... (jednak mnie zawsze bola na tydzien przed mies.). Wlasnie swedzi mnie lewy sutek, hehe... W 7 dniu spadla mi temp. a nastepnego dnia z powrotem wzrosla. Dopiero wtedy naszla mnie mysl, ze moze to dzidziulek sie zadomowil heh... W dniu spadku temp. zaczelo pobolewac mnie podbrzusze... Niby bol, bo taki jakis delikatny, ciezki do opisania... Troche jak na miesiaczke... ale na okres boli mnie zawsze dopiero w dzien, kiedy mam dostac, a nie tydzien przed. Wczoraj - 8 dzien wyzszej temp. zrobilam test (ale dopiero z drugiego moczu, bo nie chcialam robic az do mies., ale cos mnie tchnelo i poszlam do apteki). Niestety negatywny.... Zasmucilam sie, ale brzuszek dzis lekko pobolewa juz trzeci dzionek... Co o tym myslicie?
Ja to wszystko chyba pisze zeby uslyszec, ze jeszcze sa szanse ze moze test nie wykryl, bo bylo za male stezenie... ze cokolwiek... ehhhh.... Bardzo chce .... Nio, to sie wygadalam * |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 9:36 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli dziś jest 9 dzień podwyższonej temperatury i teoretyzując, że dzień przed lub w dniu skoku była owulacja, to test może jak najbardziej nie być jeszcze wiarygodny. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasiuniek
|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Muuuua :* Emilko, muuuua :*
Czekalam na to, zeby ktos mi powiedzial "jest szansa".... Chcociaz nie chcialabym sie nakrecac bo moge sie za kilka dni zdolowac.... ale ten pobolewania w podbrzuszu mnie tak nadzieja napawaja |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 7:42 pm Temat postu: |
|
|
kasiuniek ile dni minelo od stosunku jak zrobiłas test? mniej niz 12? to wynik jest nieprawidłowy. zrob test krwi bhcg- bedziesz miala 100% pewnosc a pobolewania moga rownie dobrze swiadczyc o zblizajacej sie @... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasiuniek
|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 7:48 pm Temat postu: |
|
|
test zrobilam w 8 dzien po owu... A takie bole wiem ze moga byc objawem zblizajacej sie @... ale zawsze mnie bolalo dopiero w dzien @, a nie na tydzien przed.... Wmawiam sobie ze moze mi sie cos poprzestawialo w organizmie, bo nie chce sie znowu rozczarowac, ale jakos tak mi czas przyjemniej plynie, gdy mysle, ze jest jeszcze nadzieja, heh... Dam znac.. Moze przyjdzie jutro, moze w sobote... Moze... hmmm
aha, a test hcg ... tak sobie obiecalam... zrobie dopiero jak test moczu wyjdzie na +... No ale za kilka dni sie wyjasni. Pewnie @ przyjdzie i zaden test nie bedzie konieczny... Ale jakby nie przyszla, robie test, a pozniej hcg i wtedy caly swiat sie dowie
posty połączyłam ---- emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|