Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jokoss1
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 11:09 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny głowa do góry- dobrze będzie , źle powiedziałam będzie bardzo dobrze, ,, wykiełkują''dzieciaczki jak malowane |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AnnaN
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 12:04 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny!!! Jest coraz gorzej z dzieciątkiem i ze mną rozpoczęłam 36 tydzień, byłam na kontrolnym USG i moja córeczka ma w brzuszku bardzo dużo płynu, ok. 1/3 brzuszka to jakby woda. I brzuszek mojej niuni nie jest owalny jak jeszcze był 3 tygodnie temu tylko zarys brzuszka jest o bardzo nieregularnym kształcie. Ja już też psychicznie wysiadam.
I jeszcze wcześniej lekarze powiedzieli mi, że na pewno bedzie cesarka, a teraz powoli się wycofują. Wolałabym cesarkę, mniej bólu, przynajmniej fizycznego Czekam na decyzję konsultanta wojewódzkiego, nie wiem dlaczego to on ma decydowac, a nie lekarz prowadzacy.
To wszystko jest bez sensu... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iza-Kinga
|
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 7:36 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie,
Niestety dostałam okres ... wiec czeka mnie kolejny miesiac wyczekiwania : (
Jezli chodzi o moja ciażę to ja nie mialam słuchajcie żadnych, ale to żadnych dolegliwości - ani zadnych zachcianek, moze troche senna bylam przez pierwsze 3 m-ce ale tak poza tym to nic. I sie wszyscy śmiali ze mogłabym być caly czas w ciąży.
No nic - przyszło mi czekac dalej... Trzymam za Was wszystkich mocno kciuki - te dziewczyny co sa w ciązy - wierze w to ze tym razem bedzie dobrze - MUSI BYC !!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kinga31
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 8:18 pm Temat postu: |
|
|
AnnoN, bo lekarz prowadzacy nie ma czasem takiego doswiadczenia i czasem ma tylko wiedze ogolna o problemie a konsultant ma specjalizacje wlasnie odnosnie takich problemow.
Piszesz, ze wolalabys cesarke ze wzgledu na bol. Popros o znieczulenie zewnatrzoponowe. Ja tak mialam - zero bolu a skurcze i tak czujesz wiec wiesz kiedy przec.
Choc nie wyglada to najlepiej to trzymaj sie jakos i badz silna. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli .....
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mama Aniołka Mateuszka
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 9:00 am Temat postu: |
|
|
Witam Was dziewczyny. Ostatnio dopadło mnie jakaś infekcja, na szczęście obyło się bez antybiotyku i jest już lepiej, całe szczęście bo nie znoszę brać leków w ciąży, boję się że zaszkodzą dzidziusiowi. Mocz mam już bardzo ładny, dziś właśnie dzwoniłam do mojej lekarki ale nadal nic mi się nie chce, czuję się ciągle zmęczona...
AnnoN
Bardzo mi przykro że z Twoją córeczką i Tobą jest gorzej, żadne słowa nie są tu odpowiednie więc po prostu życzę dużo siły i mocno przytulam.
Izo- Kingo
Trzymam kciuki aby tym razem się udało...
Kingo31
Z tego co pamiętam to dziś masz kontrolną wizytę i USG, napisz jak Twoje maleństwo i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze, na pewno będzie!
Dziękuję wszystkim dziewczynom za wsparcie i pozdrawiam serdecznie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kinga31
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Boze, dziewczyny, ale sie denerwuje z minuty na minute, im blizej tym jest gorzej.
Tak jestem zdenerwowana, ze zoladek to juz mnie boli a serce zaraz wyskoczy od cisnienia krwi. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli .....
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anna70
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 7:37 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Dziewczyny. Dawno tu nie zaglądałam. Jak widzę, znów nas przybyło, niestety. Jak któraś z nas zauważyła trudno znaleźć inne miejsce i osoby, które rozumiałyby, przez co przechodzimy.
Mamo Oliwki, Twoja córeczka jest przecudna, śliczna. Życzę jej samych uśmiechów, a pięknie się uśmiecha.
Kingo31 wszystko musi być dobrze. Czy to dziś byłaś na USG? Daj znać, jak poszło. Mam nadzieję, że się uspokoiłaś. Życzę Ci tego z całego serca.
Izo-Kingo, nie od razu Kraków zbudowano. Będzie dobrze. Oby prędko, wiem, co znaczy "parcie na bycie w ciąży". Przechodziłam przez to rok temu przez kilka miesięcy.
Muszę kończyć, niebawem znów tu zajrzę. Trzymajcie się |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kinga31
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 10:00 pm Temat postu: |
|
|
Niestety, ale jest jeszcze za male do badania. Ide znowu we wtorek.
Pani doktor powiedziala, ze widzi nerki i zoladek i na razie nic niepokojacego tak wiec na dzien dzisiejszy jest ok (hmmm....jakos trudno mi w to uwierzyc).
Wiecie co, przed wyjsciem na wizyte strasznie sie denerwowalam, a jak czekalam na usg to w zyciu chyba tak spokojna nie bylam. Jakas chyba dziwna jestem . _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli .....
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna27
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 1:38 am Temat postu: |
|
|
Witam Was kochane codziennie tu zagądam ale jakos czasu niemiałam żeby napisać .
kinga31 - trzymam za Ciebie kciuki , napewno bedzie wszystko dobrze , twoja dzidzia napewno bedzie zdrowa .
Iza-Kinga- wiem co przeżywasz też własnie zaczynamy się strać o dzidziusia i bardzo sie denerwuje bo niewiem jak długo trzeba bedzie czekać ale co ma być to bedzie, napewno nam sie uda . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justin
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 8:59 pm Temat postu: |
|
|
czesć dziewczyny. Dawno nie pisałam bo w sumie... nie wiedziałam co mam pisać. Byłam niedawno na usg no i lekarz niestety nic nowego nie powiedział a wręcz przeciwnie ciągle sugruje zeby przerwać -zakończyć ciaże. Jestem w 22 tyg c wiec na pewno tego nie zrobie, a jesli natura chce TO wyeliminować jak to powiedział szanowny pan to poczekamy aż samo się rozwiaże, Ja wierzę,że doczekam do koća ciaży i mój synuś będzie zdrowy- czuje to, choć niestety usg i ogólne badania nie wskazują na to. Pisałyście kiedys o AFI-ja mam 12 i moje dzieciatko waży 340 g to chyba malutko.Boję sie tego co będzie . Brzuch mi się stawia i czasami tak dziwnie boli, jakby na okres, ale to taki ból bardzo delikatny i krótki. Czy to już się zbliża rozwiązanie?pozdrawiam was wszystkie i życzę powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|