Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zespół Edwardsa, part. 3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
olaM

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Paź 04, 2011 5:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widze, ze sie duzo tutaj dzieje...

Asia&Robert gratuluje dzidzi i wytrawolosci. Domyslam sie, ze to byly dni pelne wrazen:) Zycze powodzenia i zdroweczka oczywiscie:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
margolcia66

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 04, 2011 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Robert,
Cieszę się bardzo,bardzo, bardzo Smile ucałuj Asię i Mariannę od nas.
Życzę Wam zdrowia, miłości i wytrwałości
Małgosia
Powrót do góry
snoopy29

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 10:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gratulacje, toć to kolos jak na dzieciaczka z ZE, uściski Razz Laughing i szybko do domku....
Powrót do góry
Asia&Robert

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 7:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekujemy, dizekujemy Wink))
Wszyscy sie dziwia ze taka duzo urosla, i ze tak dlugo udalo sie jej byc w brzuszku Wink
Zona ma wlasny "przepis" na karmienie dzidzi w brzuszku :
duzo lodow, jezyki i czekolada.
Mala ma minimalne problemy z oddychaniem, w tej chwili oddycha praktycznie bez tlenu. Problemem moga byc wady serca i cos dzis na USG wyszlo iz podejzewaja iz moze byc jakies przewezenie w pluckach, ale czekamy do jutra na opis i konsultacje.
Poczekamy zobaczymy, i tak 110% szczescia w tym nieszczesciu otrzymalismy, takze nie mamy za duzych oczekiwan, cieszymy sie tym co juz mamy Wink))
Jutro powinnismy sie dowiedziec jakie sa rokowania co do powrotu do domu itd.
Zdajemy sobie sprawe ze rokowania dla tych dzieci sa aktualne tu i teraz, jutro moze sie wszysto zmienic......

Pozdrawiamy wszystkich Wink)

Robert
Powrót do góry
kinga31

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 9:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Robert, jak bedziecie miec chwilke to przeslijcie nam zdjecia bo chcemy sie pozachwycac wasza piekna coreczka Wink

Powrót do góry
margolcia66

PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 9:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Znalazłam fantastyczny artykuł - opowiadanie i chciałabym je dedykować Wszystkim Rodzicom chorych dzieciaczków ku pokrzepieniu:)

"Jestem często proszona o to, aby opisać przeżycia związane z wychowywaniem niepełnosprawnego dziecka - aby móc wyobrazić sobie, jakie są to uczucia.

To jest tak

Kiedy planuje się mieć dziecko, to jest tak jakby się planowało wspaniale wakacje we Włoszech. Po miesiącach oczekiwania, ten dzień nadchodzi. Samolot ląduje. Stewardesa przychodzi i mówi:

"Witamy w Holandii.

W Holandii?" - pytasz.

Jak to w Holandii? Ja miałam lecieć do Włoch! Ja powinnam być we Włoszech! Całe życie marzyłam o wyjeździe do Włoch!"

Ale była zmiana planu lotu. Samolot wylądował w Holandii i tu musisz zostać. Najważniejsze, że nie zabrano cię do jakiegoś okropnego, brudnego miejsca, pełnego zaraz, głodu i chorób. To jest po prostu inne miejsce. Musisz kupić nowy przewodnik. Musisz nauczyć się nowego języka. I spotkasz wiele osób, których gdzie indziej byś nie spotkała.

To jest po prostu inne miejsce. Jest powolniejsze. Mniej rzucające się w oczy niż Włochy. Po jakimś czasie, kiedy złapiesz oddech i rozejrzysz się dookoła. Zauważysz, ze Holandia ma piękne wiatraki, Holandia ma tulipany. Holandia ma nawet Rembrandty.

Ale każdy, kogo znasz, jest "zajęty" wyjazdami do Włoch, i wszyscy chwałą się, jak wspaniale spędzili czas we Włoszech. I do końca życia Ty będziesz mówić: "tak, ja tam miałam pojechać; ja tak planowałam."

Ale jeżeli spędzisz cale swoje życie, użalając się na to, że nie pojechałaś do Włoch, nie będziesz mieć czasu, aby docenić piękno i osobliwość Holandii."
Powrót do góry
olaM

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 2:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sama prawda... Podnosi na duchu to opowiadanie, ale z drugiej strony nie ma odpowiedzi dlaczego akurat my polecielismy do Holandii...
Powrót do góry
Asia&Robert

PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 2:34 pm    Temat postu: Marianna Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

margolcia66 : sliczne...... i trafne Wink

Marianna, ur. 4.10.2011 godz. 15:40, ZE :

Mamusia glaszcze nasze szczescie :

W koncu moglismy ja ubrac :

Za chwilke idziemy probowac karmic ja butelka, zona sciaga wlasnie pokarm Wink)
Wczoraj grzecznie jadla z butelki sztuczny pokarm Wink
Meczy sie bardzo szybko, z powodu przewezenia tetnicy plucnej, ale jest dzielna Wink Dzis radzi sobie bez podawania dodatkowego tlenu Wink
Oprocz wad serduszka nie stwierdzono wiecej problemow, oczywiscie jest to diagnoza na dzis.... Kazdy z nas wie.... to moze sie zmienic w kazdej chwili....

Robert
Powrót do góry
snoopy29

PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 2:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

...nikt mnie nie pytał, czy może mam ochotę na ewakuację w połowie drogi...z perspektywy lat nie żałuję, choć coraz częściej zdarzaja mi się chwile zwątpienia... Confused

Dodano po 6 minutach:

a mała cudo , i naprawdę kawał babki-fajnie , że radzi sobie, dzielna kobitka. teraz niech zajada mleczko mamusi ( polecam specjalistyczną
---Wind_of_hope---
link usuwam. prosze stosowac sie do regulaminu forum. wszelkie inf prosze podawac na pw.
) i nabiera sił.
Razz

i z ciekawości zapytam, czy Marianka urodzona została siłami natury?
Powrót do góry
Asia&Robert

PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 5:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, porod naturalny w 42 tygodniu.
Malej kompletnie sie nie spieszylo Smile)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41