Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zespół Edwardsa, part. 3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kinga31

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Paź 21, 2011 5:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Piszesz, ze "szanse na powodzenie są małe", ale sa i daja nadzieje, "nie jest powiedziane, że będzie lepiej" - ale moze bedzie, a na pewno nie bedzie gorzej bo przeciez to dla polepszenia jej zdrowia, nie dla pogorszenia, "coś jak pół na pół" - czyli nie wazne jaka decyzje podejmiesz, zawsze zostanie niepewnosc, zwatpienie i 'co by bylo gdyby...'.
"jeśli się Jej nie zoperuje to dożyje maksymalnie roku" - gdyby to bylo moje dziecko, zrobilabym to poniewaz jesli cos sie stanie (odpukac), to wiem, ze zrobilam wszystko zeby je ratowac.

Wiem, ze ciezko ci teraz ale ja widze operacje w samych pozytywach. Emilko, nie sugeruj sie tym co pisze bo kazdy ma inne zdanie. Decyzja powinna plynac z twojego serca.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Asia&Robert

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Paź 21, 2011 8:41 pm    Temat postu: Marianka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzis pierwszy dzien w domku Wink))) W koncu wszyscy razem Wink)
Marianka jest dzielna duuuuza dziewczynka Wink Poznaje nowe otoczenie Wink

Robert
Powrót do góry
kinga31

PostWysłany: Pią Paź 21, 2011 10:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Super, to teraz juz tylko niech zdrowo rosnie Smile

Powrót do góry
Emilka1988

Wysłał podziekowań: 10

PostWysłany: Sob Paź 22, 2011 10:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Asiu I Robercie: Powodzenia!!Smile Nie słuchajcie, jeśli ktoś Wam powie, że trudno jest wychowywać Nasze Dzieciaczki!Smile Wy macie to szczęście, że Malutka je normalnie, więc dacie radęSmile
Prosimy o zdjęcia:)

Powrót do góry
elaela

PostWysłany: Sob Paź 22, 2011 12:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich ! czytajac to forum troche mi lzej ze nie jestem sma !!! wczoraj mialam rozmowe z genetykiemjestem w 14 tygodniu ciazy i jest pewien ze dziecko bedzie mialo zespol edwardsa, zdecydowalam sie na amiopunkcje w poniedzialek 24 .11 o 8 rano , nie wiem czy to dobrze ! ja juz nicnie wiem to moje pierwsze dziecko . jest mi ciezko pewnie jak kazdemu kto otrzymuje taka informacje !!
Powrót do góry
kinga31

PostWysłany: Nie Paź 23, 2011 4:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witamy cie Elu na "naszym" forum. Przykro slyszec znowu zle wiadomosci, ale coz, pewnych rzeczy sie w zyciu nie przeskoczy. Chyba tak juz musi byc, ze w naturze musi byc rownowaga. Jedne sa zdrowe a drugie chore. I zawsze to jedno pytanie: dlaczego akurat ja.
Pamietam jak poszlam z usmiechem na usg w 21 tc, a wyszlam z placzem. I jeszcze to czekanie z nadzieja na wyniki, choc bylo pewne, ze synus ma ZE. To byla moja trzecia ciaza bo dwie pierwsze poronilam.

Dokladnie wiemy co czujesz. Trzymaj sie jakos i zycze ci powodzenia jutro o 8:00.

Powrót do góry
margolcia66

PostWysłany: Nie Paź 23, 2011 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Elu,
powtórzę za Kingą, że bardzo mi przykro z powodu złych wieści ale takie jest to nasze życie.
Moja historia jest smutna i "świeża" ale na pewno przeczytałaś ją na "naszym" forum.
Wiemy jak jest Ci ciężko i jesteśmy całym sercem z Tobą.
Chciałabym bardzo, żebyś trafiła na dobrych i wrażliwych lekarzy bo to jest bardzo ważne.
Jeżeli bedę mogła w czymkolwiek pomóc to pisz.
Trzymam kciuki za dobry wynik badania.
Powrót do góry
justin

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pon Paź 24, 2011 7:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich. Bardzo się cieszę że mała MArianka jest już w domku ze swoimi rodzicami, że Nasze dzieciaczki mimo choroby pokazują , zę daja radę, ze chcą żyć. Smutno, ze mamy nowe "uczestniczki" ale wiedz Elu, ze nie jesteś sama a bycie tutaj razem z nami na pewno bardzo Ci pomoże. Emilko- tak-ty samam musisz podjać decyzję co do operacji małej ale Kinga ma rację- walczyłaś od początku-walcz do końca.Jeśli ma jej pomóc w lepszym, dłuższym życiu to dlaczego nie. Ale to twoja decyzja i nie mamy na nią żadnego wpływu ani tez nie mamy prawa osądzać.
U mnie nic się nie zmieniło, wyczekuje z niecierpliwością na moją kruszynkę, która niestety nadal się nie pojawia. W sercu jednak czuję, ze mój synuś "zrobi nam" prezent na pierwsza rocznicę i.. doczekamy sie skarba naszego kolejnego.

Pozdrawiam was serdecznie a na ten trudny dla nas zbliżajacy się miesiąc życzę dużo siły.
Powrót do góry
elaela

PostWysłany: Wto Paź 25, 2011 12:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam !!! wczoraj mialam amniopunkcje , nic wsumie strasznego ale brzuch boli mnie do dzisiaj , nie jest to jakis silny bula ale jest ! czy to normalne ??
teraz najdlusza dwa tygodnie czekania na wyniki , mimo ze wszyscy lekarze sa pewni co do wynikow to ja dalej mam nadzieje ze bedzie dobrze !!!
Powrót do góry
ana81

PostWysłany: Wto Paź 25, 2011 1:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Cię Elu strasznie mi przykro, że do nas dołączasz, każda z nas rozumie Cię bardzo dobrze i będziemy Cię wspierać. Ja miałam robioną biopsję kosmówki ale pamiętam,że mnie strasznie bolało musisz teraz bardzo dużo leżeć i odpoczywać. a to czekanie na wyniki jest najgorsze ja czekałam 4 tygodnie i cały czas miałam nadzieję na jakiś cud:( niestety mojemu synkowi serduszko przestało bić w 17tygodniu. Ta choroba jest straszna:( Miej do końca nadzieję.
U mnie jak narazie dobrze(17tydzień) dzidziuś rozwija się prawidłowo. Nie robiłam żadnych badań inwazyjnych choć mnie do nich namawiano i powinnam je zrobić ale po co? skoro ja i tak urodzę a jakby doszło do poronienia to bym sobie tego nie wybaczyła.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 32 z 41