Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zespół Edwardsa, part. 4

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
justin

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Sie 23, 2012 10:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny. Emilko my mamy skromny pomniczek z krzyżem. Nie szalałam ze wzorem, z napisami bo byłoby mi trudniej a że należę do skromnych osób nie chciałam przepychu. Jesli chcesz zobaczyć nasz pomnik i pomnik " sąsiadów" to mogę ci na wyslac na maila.

U mnie 9 tydzień i nie mogę doczekać się kiedy będe mieć już tę kruszynę przy sobie:) Boje się jak nie wiem co ale UFAM i wierzę, że teraz będzie- nie tylko dla mnie ale dla was także- tylko lepiej.

Pozdrawiam i do miłego
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Emilka1988

Wysłał podziekowań: 10

PostWysłany: Czw Sie 23, 2012 11:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, jak możecie to wyślijcie mi na maila:) Będę wdzięczna:) Jutro będę ustalać wstępnie co bym chciała, itp. ale obawiam się, że nic z tego nie wyjdzie Smile

Powrót do góry
sledzjulita

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sie 23, 2012 3:07 pm    Temat postu: nagrobek Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

my dla swojej Oleńki wybraliśmy pomnik ze Strzegomia firma ania-pol wpisz sobie w przeglądarkę przed www. i .pl na końcu. jesli wyślesz mi maila to pokaze ci projekt mój i inne wysłane od nich na próbe, oni mają tam super rzeźbiarza który rzeźbi prześliczne aniołki ze ślicznymi buźkami, a nie jak można czasami spotkać "zombi". i wielki wybór różnych kamieni. choć cenowo wychodzi różnie.
Pozdrawiam Julita
Powrót do góry
kinga31

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Sie 24, 2012 8:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, dwie kreski, ale mam stracha.

Powrót do góry
Emilka1988

PostWysłany: Sob Sie 25, 2012 2:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kinga, gratulujęSmile Będzie dobrze:)

Powrót do góry
olaM

PostWysłany: Sob Sie 25, 2012 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grtalujacje! Kingo ciesz sie i mysl pozytywnie:) Twoja corcia Ci w tym pomoze:)
Bardzo Ci zazdroszcze...ja jakos nie moge zajsc w ciaze...i teraz zaczynam zalowaz ze tak pozno sie zdecydowalismy...ze tyle czekalam z decyzja...a najgorsze jest to ze dopiero teraz zauwazylam, ze dni plodne zanikly mi jakos pol roku temu...nie wiem moze to wina prolaktyny...mam tyle zlych mysli teraz...nawet powiedzialam mojemu mezowi, ze to jest nasza kara...wiem wygaduje glupoty ale jak czlowiek smutny o roznych rzeczach mysli...
Pozdrawiam Was dziewczyny:) Aha Justin trzymam mocno kciuki:)
Powrót do góry
Emilka1988

PostWysłany: Sro Sie 29, 2012 4:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej:)
Dziewczyny jak z tymi zdjęciami (pomnik) będzie??Smile Jeśli zapomniałyście, to Wam przypominam Very Happy

Powrót do góry
justin

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pon Wrz 03, 2012 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny. Emilka- nie zapomnialam tylko zdjecia mi się zapodzialy, zmienialam komputer, nie wszystko zgralam i szukam uparcie. Jak tylko znajde- od razu wysylam.
Dziewczyny mam pytanie. Czy byłyście- jesteście objete jakąkolwiek ochroną z racji urodzenia dziecka z ZE?? Chodzi mi o to czy w następnych ciażach czy nawet przygotowując się do nich, nie powinnyśmy miec badań za darmo, usg itd??? musze zapytac o to takze mojego lekarza, ale chodze prywatnie- wątpie żeby cokolwiek nas obejmowało- mineło dwa lata, nikt przez ten czas się nie zainteresował, zreszta i ja nie byłam zbyt aktywna w tym temacie. Gdybym mogła was prosić o zdanie w tym temacie...byłabym wdzieczna. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Emilka1988

PostWysłany: Pon Wrz 03, 2012 5:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej.
My niby jesteśmy objęci opieką przez poradnię genetyczną... Aczkolwiek, nie przysługuje nam zbadanie naszych kariotypów, bo Wiktoria miała trisomię prostą. Co do USG genetycznego i anatomicznego - tylko prywatnie, na własną rękę, badania typu Pappa - nie przysługują.
Jedyne co proponują to amniopunkcję oraz poradę genetyczną.
Nie wiem jak to jest u Ciebie - warto zapytać.
Pozdrawiam:)

P.s. czekam na zdjęcia - chociaż już dzisiaj zamówiłam górę od pomnika...Smile

Powrót do góry
sledzjulita

PostWysłany: Pon Wrz 03, 2012 8:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej,
my podobnie niby jesteśmy objęci przez poradnię genetyczną, ale też nie zostały zbadane nasze kariotypy ze względu na to ze nasza córka miała trisomie prostą. wiem tyle ze w następnej ciazy w 10 tyg mam sie zgłosić na usg genetyczne w ramach NFZ. poradę po urodzeniu Oli też mieliśmy darmową. Amniopunkcję wiem ze jeśli nie będzie konieczna a będę chciała tez będę mieć darmową. Tyle że samą amniopunkcję wykona mój lekarz ginekolog bo w naszej okolicy FEMINA- centrum zdrowia kobiet gdzie chodzę należy do programu badań genetycznych, gdzie wykonywane są amniopunkcje, tyle ze musze mieć skierowanie z poradni genetycznej (w moim przypadku najbliżej mam do wroclawia na klinikach).
Pozdrawiam julita
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 10 z 41