Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

zespół Edwardsa

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tata

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 12:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego ci mi lekarz powiedzial serce dziecka powinno miec 200 uderzen na minute, tak powiedzieli w szpitalu. No nic narazie czekamy do piatku.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
panda_24

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 1:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tato

kinga31 ma rację. Moim zdaniem ilość uderzeń nie jest niepokojąca.
Co do amnio to jest może 5 - 10 min. Pod kontrolą USG lekarz wybiera miejsce nakłucia(żeby malenstwu nic się nie stało) i pobiera płyn owodniowy (czuć takie lekkie zasysanie). Po pobraniu zakładajowy opatrunek(zależy który szpital). I teraz jeśli macie amnio w CZMP to przez 3h ponakłuciu zostaniecie pod opieką lekarza. Po prostu po amnio, biopsji itp trzba ok 3-4h polezeć. Mogą być odczuwalne skurcze ale zazwyczj są one delikatne i niegroźne. Tak było w Matce Polce poprzednio.
Tym razem miałam biopsje w Warszawie i po nakłuciu (biopsja trwa troche dłużej tak z 20min) bez założenia opatrunku puścili mnie do domu i co lepsza pozwolili jechać 400km pociągiem. A ból po (skurcze) masakra, mojemu lekarzowi do dziś wypominam Wink Więc amnio naprawdę nie ma się czego bać. Moja rada to rozluźnić mięśnie brzucha(mniej wtedy czuć). Będzie dobrze - dacie rade!!!

kinga31
Dasz kobieto radę!!! Ciesz się każdą chwilą, która jest i będzie Ci dana przezyć z maluszkiem!!! Jesteś psychicznie przygotowana =,ze może stać się tak a nie inaczej. Kochana jesteś dzielna!3mam mocno za Ciebie kciuki.
Ja piszę tu do Was, zeby wam dać iskierkę nadziei, ze po burzy zawsze wychodzi słońce!!! I , ze ZE to fatycznie przypadek! I dane będzie Wam Cieszyć się zdrowymi bąbelkami!!

A-Julia
Napewno napiszę- czekam na wyniki kariotypu na piśmie. Jak pisałam w Sylwestra dowiedziałam się, ze jest ok, ale płci pani nie chciała nam zdradzić Smile Ale i tak naważniejsza widomość dotarła do nas w starym roku Very Happy A dzień wcześniej 30.12 miałam usg (17+1tc) i mój gin obstawia dziewczynke(nie dał sie bąbel(ka) podglądnąc) Very Happy
Tak więc ja sie przekonałam w swoich przczuciach - od początku ciąży miałam przeczucie że tym, razem dziewczynka Smile Poprzednio tez sie sprawdziło moje przeczucie - szkoda tylko, ze tak sie skończyło.

Tak więc kobietki moje dzielne głowy do góry!!!!

Miłego dzionka Ilona i bąbelek(a) 18tc Very Happy

-------------------------------------------------------------
Trudne chwile szybko mijają, pod warunkiem,
że nie przestajemy dążyć do tego, o czym marzymy...
~ P.Coelho ~
Powrót do góry
kinga31

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 2:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tata, no to chyba sie pomylili bo w internecie i nawet lekarze, ktorych widzialam, mowili, ze 120-160 uderzeń na minutę jest prawidlowe.
Jak jeszcze nie wiedzialam co moj maluch ma i lekarze sluchali serca to mowili, ze jest ok. Pozniej sie dowiedzialam, ze to ZE i na dokladnym usg (21 tc) zauwazyli, ze w sercu ma wielka dziure wiec tetno wcale nie oznacza, ze serce jest w zlym czy dobrym stanie.

Fakt, im bardziej rozluznialam miesnie brzucha (choc ciezko bylo z nerwow, bo wtedy wlasnie dowiedzialam sie, ze to moze bys ZE) tym mniej bolalo. U mnie to bylo bardzo szybko, gora 3-4 min. I nawet sladu po igle nie bylo. Moze dlatego, ze byla cienka. Od razu poslali mnie do domu. A skurcze, nawet byly male i rzadkie. Utrzymywaly sie tylko 2-3 dni. Poinformowali mnie, ze wystepuje 1% poronien po amnio.

Powrót do góry
A-Julia

Wysłał podziekowań: 10
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
ja jestem z Krakowa a na amniopunkcję skierowano mnie do Rudy Śląskiej.Ten zabieg robił mi wspaniały lekarz Cnota.Ja też strasznie się bałam o siebie i o dziecko.Lekarz tak mnie zbajerował że praktycznie nic nie czułam.Zabieg trwał bardzo krótko do 5 minut to max.Lekarz wkuwa długą cienką igłę ale mnie wcale nie bolało.Po 20 minutach po zabiegu lekarz pozwolił jechać nam do domu.Mówił że dobrze będzie jeśli przez tydzień więcej będę odpoczywać i trochę poleżeć.Ja nie miałam żadnych skurczy ani nić później nie odczuwałam.Nie bój, się zabieg to pestka.Pozdrawiam
Powrót do góry
renatatm

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 5:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziwię się, ze z krakowa wysłano cieę do Rudy, przecież na Kopernika wykonują te badania... przynajmniej ja je tam miałam. Co do przebiegu, bez problemu, bezboleśnie więcej strachu niż zagrożenia chyba - w końcu odbywa sie pod kontrolą usg anie jak kiedyś w ciemno
Powrót do góry
tata

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 5:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam juz po amnio. niestety było az 7 wkluc poniewaz nie mogli pobrac tyle plynu ile chcieli, ale udalo sie.Teraz czekamy na wyniki. To czekanie jest chyba najgorsze.
Powrót do góry
kinga31

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 6:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Az 7 ??? Wspolczucia. Daj znac jak tam wyniki.

Powrót do góry
A-Julia

Wysłał podziekowań: 10

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 9:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pytasz dlaczego wysłali mnie do Rudy bo byłam na Ujastku a oni mają podpisaną umowę z Rudą i dlatego tam kierują.Wtedy tego nie wiedziałam.Później chodziłam na Kopernika i tam też rodziłam.

A odnośnie amniopunkcji współczuję że trafiliście na takiego lekarza.Dobrze że już po.Ale żeby ąz 7 razy kłuli to nie ludzkie.Pozdrawiam oby wszystko było dobrze.
Powrót do góry
mag27

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sro Sty 13, 2010 12:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

4 stycznia serduszko mojej kochanej córeczki Hani przestało bić i musieliśmy się pożegnać. pozostał ogromny zal, smutek i pustka. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Powrót do góry
panda_24

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Sty 13, 2010 1:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mag27
Dla Twojej córeczki [*][*][*] Sad

Ilona i bąbelek(a) 19tc Very Happy

-------------------------------------------------------
Trudne chwile szybko mijają, pod warunkiem,
że nie przestajemy dążyć do tego, o czym marzymy...
~ P.Coelho ~
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 26 z 41