Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

zespół Edwardsa

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tata

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 7:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Panda_24
Bardzo Ci dziekuje za slowa wsparcia. Mam nadzieje, ze jutro bedzie szybciej i mniej bolesnie. Jak wrocimy to damy znac jak nam poszlo. Dziekuje i pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
jp24

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 7:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Ewo! Chciałam Cię zapytać czy należysz do jakiegoś stowarzyszenia lub fundacji? Chciała bym przekazac 1% podatku na rzecz rodzin które potrzebują funduszy chociazby na rehabilitacj swoich pociech.. Mam nadzieje ze nie uraziłam Cię tym pytaniem.. Pozdrawiam
Powrót do góry
kinga31

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 11:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tata, trzymaj sie dzielnie. Rozluznij sie jak tylko bedziesz mogla to mniej bedze bolalo.

Powrót do góry
snoopy29

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 4:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie, nie wiem czy chodzi o mnie , czy o mamę Natalki!, ale jeśli ktoś ma ochotę to bedę bardzo wdzięczna...buziaki w imieniu Ali

Ostatnio zmieniony przez snoopy29 dnia Pią Sty 22, 2010 9:33 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
jp24

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 7:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Snoppy dziekuje za informacje napewno ja wykorzystam.. Chciałam również Was zapytać czy Wasze Córeczki chodzi mi o Ale oraz Natalie również maja Trisomie Prosta? Czy robiłyście sobie badania kariotypów? Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Was i Dziewczynki!
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 12:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

snoopy29

prosze zmniejszyc to zdjecie. forum sie rozjezdza.

Powrót do góry
snoopy29

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 9:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szczerze mówiąc nigdy nie miałam w rękach wyniku badań genetycznych. Wiem , ze jest kilka rodzai trisomii 18 chromosomu, w ramieniu x, y, prosta i mozaika. Z mojej 7 letniej praktyki wiem na 100 % , że to nie mozaika, te dzieciaki inaczej sie rozwijaja. Chodzą , mówią , i wyglądaja "ZDROWIEJ" .
Przez siedem lat miałam dylematy dotyczące zajścia w ciążę, tzn. po urodzeniu Ali chciałam robić wszystko , badania kariotypów, nasienia. Rzeczywistość była inna i za bardzo nie starczyło na to czasu. Myśl o drugim dziecku powoli odciągnęła się w czasie. Los chciał inaczej. Obecnie jestem w 15 tyg ciąży. W 13 tyg miałam usg z pomiarami , które często nazywane jest genetycznym. Małemu zmierzono przezierność karkową , sprawdzono czy jest obecna kość nosowa, starannie obejrzano paluszki , czy aby nie zachodzą na siebie. Tego samego dnia wykonałam test pappa. Wyniki wyszły bardzo ładnie , mimo , że mam już prawie 33 lata , i ryzyko wieku trochę psuje wynik. Spytałam po usg ,lekarza czy robimy amnio, pokręcił głową , że nie ma potrzeby. I na tym stanęło. Uważam . że nie ma potrzeby stresować się podczas pobierania materiału , a potem ok 8 tyg , czekając na wynik.
Zresztą to i tak by nic nie zmieniło.
Czasami myślę sobie, że przejmujemy trochę rolę Pana Boga i ferujemy wyroki odnośnie zycia i śmierci.
Leżąc zastanawiam się jak mogłabym żyć , po terminacji . Najgorsze byłoby chyba to, akbym przeczytała o kilkuletnich dzieciach.
Ale nie oceniam , i nie krytykuję.
Teraz czekamy na synusia. Mam nadzieję , że będzie zdrowy.
na forum misi jest już kilkoro dzieci zdrowych urodzonych przez edwardsowe mamy, wiem też , że wszystkie one nie miały badń inwazyjnych.
trzymam kciuki za wszystkie obecne i przyszłe mamy!!!!
Powrót do góry
mag27

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 2:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

snoopy29
Gratuluję i trzymam kciuki za Alusię, Ciebie i oczywiście maluszka.
Powrót do góry
jp24

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Snoppy nawet nie wiesz jak sie ciesze!!! Kolejna Mamusia spodziewa sie dzidziusia dodajecie mi wiary ze jeszcze moze byc dobrze!
Trzymaj sie i pisz co u Ciebie! Takie dobre nowiny przywracaja mi chec do życia! Dalej twierdze ze chyba kazdy z nas ma zapisany jakis los na który dokońca nie mamy wpływu:) Pozdrawiam Was i wszystkie żyjace Kruszynki zmagające sie z ta choroba..
Powrót do góry
kinga31

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 12:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to jednak bywaja dobre nowiny. Bardzo sie ciesze. Tak trzymac.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41