Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zespół Stevensa-Johnsona

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ŁOŚ-OBISTY

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 11:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurcze to bardzo dziwne ze maluch tak czesto choruje ,,mamo Kasi i Kubusia'' a czy przypadkiem maly nie bral zadnych lekow przed nawrotem choroby?????czy przypadkiem nie jadl zadnych pokarmow ,kaszek czy zupek ze sztucznymi barwnikami ????słyszalem o przypadkach wywolywania tej choroby przez skladniki zawarte w niektorych produktach spozywczych,kolorowych napojach typu koka kola itp. wspolczuje wam bo wiem jak ja ciezko przechodze te nawroty ,a tym bardziej ze tu cierpi dziecko. trzymajcie sie cieplo,pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
smoke

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 12:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przeglądając strony internetowe w poszukiwaniu czegoś nowego na temat sjs, znalazłem pewną wzmiankę:

"W powstawaniu zmian najważniejszą rolę odgrywają zakażenia wirusowe i bakteryjne (głównie paciorkowcowe z ognisk zakaźnych wewnątrzustrojowych - próchnica, niedoleczone migdałki podniebienne) oraz leki (głównie sulfonamidy, uspokajające, aspiryna i inne). W części przypadków etiologia jest nieznana."

Ostatnio byłem u laryngologa. Stwierdził, że mam ropne zapalenie migdałków. Początkowo mówił, że do wycięcia, lecz doszedł do wniosku, że spróbujemy wyleczyć to zastrzykami doustnie - Broncho-Vaxom - 10 dni po jednej na czczo, 10 dni przerwy, 10 po jednej, 10 dni przerwy, 10 po jednej, 10 przerwy. Po kuracji mam się u niego zjawić i wtedy zdecydujemy czy jednak do wycięcia.

Szczerze, mam nadzieje, że to te migdały są wynikiem sjs i po wyleczeniu ich skończy się ta gehenna.
Powrót do góry
13kasia
Gość

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 11:42 pm    Temat postu: SIEMA WSZYSTKIM JESTEM NOWA Z SJS! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja też mam ten syndrom ! i masz racje nie możemy pić toniku!!!

Dodano po 1 godzinach 6 minutach:

pierwszy raz mnie wysypało 17lat temu całą śluzówke,(rodne też!)no i oczywiście był szpital!zero jedzenia!
teraz już wiem w 80% co wywołuje tą chorobe! u mnie 2 lata temu wysypało strasznie dłonie -starszny ból!paluchy miałam jak banie do 6 miesiecy potrafiło sie utrzymywać! brałam heviran i B1.-przez dentyste(fleczer+jakiś antybiotyk do kanałów!)i po 3-4tyg była masakra!
PRAWDĄ jest że nie możemy żadnych antybiotyków!tylko paracetamol! nawet wizyta u dentysty musi być uważna,ponieważ nawet fleczery mają salicylany a to katastrofa dla nas.!
CZEGO NIE MOŻEMY!
-salicylany,sulfonamidy,metamizolum,pirazolum,chininy,barbituranów,formaliny,siarczanów,chlorków,polopiryny,pylarginy,malin,cytrusów,curry,fenyle,estry,aldechydy,tiazydy,chlorochinadol itd!!!

RADA-CZYTAJCIE SKŁAD CO BIERZECIE!!!!
Powrót do góry
mamaKasiiKubusia

PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem tylko czy można uogólniac że wszyscy czegoś tam nie mogą.....nie wiem czy to nie jest sprawa indywidualna. Ja już jestem po nawrocie u synusia i teraz już pełnia szczęscia zapanowała w domku:) oby następny "wysyp"był najpóźniej jak sie da...
Powrót do góry
Booster

PostWysłany: Sob Mar 27, 2010 1:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U mnie , ehh z powrotem to samo .... postaram się na tygodniu zrobić odpowiednie forum na ten temat ... zobaczymy kto jak leczy itd bo troche zamet czytac 9 stron ...
Biorę heviran 5 dziennie po 200mg chyba no i zobaczymy jak mi szybko to zejdzie chociaż żeby mi to teraz zatrzymało ...
gorączki nie mam wysyp w buzi na dłoniach kolanach i łokciach ... swędzi mnie ost w okolicach szyi ... mam już dość tego ... na szczęście w szpitalu mnie nie było jeszcze ... no i co nikt dalej nie wie co to i kto to ;/ zobaczymy jak to się potoczy ...
Powrót do góry
mariuszmarsik

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 10:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie dziś też dopadło...Chyba ta choroba będzie nas męczyć do końca życia, 6 miesięcy nic i tu nagle znowu niewiadomo z jakiej przyczyny.... Evil or Very Mad
Powrót do góry
mariuszmarsik

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 5:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wziolem tabletki te co zawsze i powoli zaczęło mi wszystko schodzić aby dziś wyjść na nowo... nie wiem co już robić z tą chorobą bo strasznie mnie dołuje...
Powrót do góry
tomegk

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 10:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja chorowałem bardzo często nie wiedziałem co to jest pierwszy raz dostałem to w wojsku. Długo dochodziłem od czego to mi się dzieje po około 2 latach doszedłem że najczęstszą przyczyną u mnie było picie piwa prosto z puszki (lecz nie zawsze) ale po tym jak to zauważyłem to choruję raz na kilka lat i też nie wiem od czego. Wiem że to brzmi dziwnie z tą puszką (moja pani doktor też nie wierzyła) , ale naprawdę . Nie lubię tego jak wróciłem z wojska i jeszcze nie wiedziałem co to jest to była prawdziwa katorga i nigdy tego nie zapomnę . A jeszcze jedna wzmianka w wojsku miałem zakażenie i tak myślę że to jest przyczyną tego pozdrawiam was wszystkich i współczuję.
Powrót do góry
mariuszmarsik

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłem u dermatologa i dostałem steryd (dexaven) w zastrzykach bo jest już zle...pani wypytywała o leki jakie brałem przed choroba ale ja naprawdę nic nie brałem!!! Twierdzi że wymaz nic nie da i że na pewno to uczulenie na jakiś lek?
Wy bierzecie na sjs sterydy???
Macie już jakieś pewność od czego to u was???
napisze jak po leczeniu tym lekiem narazie jest źle cała gębą wysypana ciężko jeść mówić itp...Ta choroba doprowadza mnie do depresji!!!
Pisać zróbmy wkoncu stronkę poświęcona tej chorobie!!!
Powrót do góry
mamaKasiiKubusia

PostWysłany: Wto Maj 11, 2010 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mój synek zawsze dostaje sterydy w momentach nawrotu choroby. Zastanawiam się, czy jakiś efektów ubocznych w późniejszym czasie nie będzie. Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następny
Strona 9 z 12