Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

--> Tłumaczenie z łaciny (part.2) <--

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Tłumaczenia z Łaciny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Lut 23, 2008 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stan po usunięciu miejscowym guzka piersi lewej. Guz piersi lewej.
Rekken

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lut 23, 2008 5:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam:) bardzo bym prosil o przetlumaczenie : Torsio appendix testis sin Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Lut 24, 2008 12:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skręt przyczepka jądra lewego
MarTa1-1985

PostWysłany: Sro Lut 27, 2008 11:49 am    Temat postu: tłumaczenie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam czy znalazł by się ktoś miły i przetłumaczyl by mi z łaciny przyczynę śmierci mojej córeczki prosze pomużcie

rozpoznanie klniczne;Syndroma vitiorum congenitorum
przyczyna śmierci; Insufficientia circulatoro-respiratoria acuta

Rozpoznanie: Syndroma vitiorum congenitorum:cordis sub forma canalis atrioventricularis comunis et defectus fere completus septi interventricularis et interatrialis et sub forma truncus arteriosus comunis; pulmonum sub forma hypoplasie pulmonis et bronchi principialis lateris dextri ,hypoplasiae diaphragmatis lateris sinistri cum ectopiae lienis ad luminae cavi pleurae sinistrae; renum sub forma aplasiae renis vdextrae et nephroblastomatosis renis sinistrae; tractus digestivi sub forma hedrattresiae et fistulae rectovaginaalis; tractus urinari sub forma stenosis urethrae et hypertrophiae tunicae muscularis vesicae urinariae. Pneumothorax bilateralis.Asccites et hydropericarium .Oedema cerebri et pulmonis lateris sinistri. Syndroma membrarum healinearum et ecchymoses subpleurales pulmonis sinisrti. Oedema et necrosis cellularum tubulorum renis sinistri. Venostasis universalis organorum internorum.

---edit by Wind_Of_Hope---
temat przyłaczam do odp. działu Smile
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lut 27, 2008 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

potrudzę się z tym, ale trochę mi zejdzie.. więc za kilka dni dam odpowiedź...
nie obiecuję
--
nie dałam rady.

Ostatnio zmieniony przez Yalissea dnia Czw Mar 13, 2008 12:32 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Lut 27, 2008 10:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

MarTa1-1985

Rozpoznanie kliniczne: zespół wad wrodzonych
Przyczyna smierci: ostra niewydolność krążeniowo - oddechowa.

Rozpoznanie: Zespół wad wrodzonych: wada serca pod postacią całkowitego kanału przedsionkowo-komorowego z wspólnym pieniem tętniczym; wada pluc pod postacią hipoplazji płuca oskrzeli głównych strony prawej; hipoplazja przepony strony lewej z przemieszczeniem sledziony i jamy oplucnowej lewej;wada nerki pod postacią zawiazku nerki prawej i nefroblastomatozą nerki lewej;wada przewodu pokarmowego pod postacią hedrattresiae ?? i przetoką odbytniczo-pochwową??; wada dróg moczowych pod postacią zwężenia cewki moczowej z przerostem błony mięśniowej pecherza moczowego.
Odma opłucnowa obustronna. Wodobrzusze z puchlina osierdzia. Obrzęk mózgu z plucem strony lewej. zespół membrarum healinearum (??) z wybroczynami ?? Obrzek z nekrozją komorek cewek nerki lewej.

Powrót do góry
elagasiorowska

PostWysłany: Czw Lut 28, 2008 12:13 am    Temat postu: przetłumaczenie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo proszę o przetłumaczenie wyniku ADENOCARCINOMA TUBULARE CUM FIBROSI z góry bardzo dziekuje.

przyłączyłam do specjalnego ----- emilka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Lut 28, 2008 12:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gruczolakorak cewkowy ze zwłóknieniem
Wioletta85

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 4:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

Bardzo proszę o przetłumaczenie:
1. Epithelium paraepidemoidale portionis vaginalis colli uteri sine dysplasia
2. Erosio glandularis in statu epidermisationis et inflammationis chronicae.

DziękujęSmile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 5:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1. Nabłonek paraepidermalny (chyba - to oznacza, że zniszczony nabłonek odnawia się, ale nowa tkanka nie jest do końca prawidłowa, ale nie wiem, czy to do końca to) części pochwowej szyjki macicy bez cech dysplazji.
2. Nadżerka gruczołowa w fazie epidermizacji i przewlekłego zapalenia.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Tłumaczenia z Łaciny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 10 z 41