Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maciek26
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 8:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Czytalem teraz forum poniewaz pierwszy raz pisze na tym forum i mam duzy problem... jezeli pamietacie Eko222 to mam bardzo podobny problem. Kochalem sie ze swoja dziewczyna (byla jeszcze dziewica) bardzo ja bolalo caly czas zaczynajac od samego wkladania do samego konca. Nie mielismy pojecia na poczatku nic o tym myslelismy,ze tak poprostu ma byc robilismy to bardzo powoli staralem sie byc bardzo ostrozny,myslelismy ze to przejdzie,ze zawsze tak jest ja pytalem sie czy moze przestac a ona mowila,ze to przejdzie no i ja doszedlem a ja bolalo. Czekalismy 2 tyg do nastepnego razu zawsze ja strasznie bolalo zauwazylem,ze nawet trzasla sie cala z bolu...;/ robilismy my to kilka razy ani razu nie doszla i zawsze ja bolalo szczegolnie przy wejsciu potem juz mniej. Pewnego razu bylismy na imprezie troszke wypilismy po powrocie do domu zrobilismy to i doszla i nie bolalo ja tak jak zawsze,ale jak kazdy wie alkohol usnieza bol.
Ale za kazdym razem ja strasznie bolalo. Zaczela mowic,ze nie lubi sexu,ze nie potrzebuje w ogole tego ze moglo by tego nie byc,staralem sie byc bardzo mily,delikatny romantyczny jak dziewczyny lubia,dluga gra wstepna itp i nic dalej bolalo. Nie chciala sie kochac prawie 4miesiace nie kochalismy sie ciagle powtarzala ze tego nie lubi,ze ja boli itp.
Kilka dni temu zrobilismy to jak wkladalem rozplakala sie z bolu i mowila,ze zaraz zwymiotuje z bolu. Nie mowie o wielskosci bo tak jak bylo wczesniej pochwa potrafi sie bardzo rozciagnac.
Nie wiem co zrobic,bardzo ja kocham i nie chce jej krzywdy robic. Robie co chce zeby byla szczesliwa i chce sie kochac ona mowi,ze zalezy mi tylko na jednym:(
Doradzcie cos bo nie wiem co robic... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 8:30 pm Temat postu: |
|
|
Próbowaliście róznych pozycji? Bo niektóre pozycje faktycznie bywają na początku bolesne... jeśli tak to radziłabym udać się do ginekologa.
Nie naciskaj na nią... seks powinien być przyjemnością do obojga a nie tylko dla jednej strony. Spróbuj ją zrozumieć... ja nie dziwię się ze ma blokade... robić coś co sprawia tylko ból to nie jest przyjemność. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Maciek26
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Wlasnie o to chodzi,ze ona nie chce isc do ginekologa... Powiedziala,ze nie musimy tego robic bo jej to nie jest potrzebne. Moze ma jakies blokady psyhiczne,nie mam pojecia. Jezeli chodzi o pozycje to duzo nie probowalismy,bo troche sie wstydzi dlatego tez moze byc spieta i dlatego to wszystko tak wyglada.
Mowila mi jak rozmawialem o tym zebym sobie znalazl inna ktoraq nie bedzie bolalo:| A ja nie chce zeby seks nas dzielil... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 9:01 pm Temat postu: |
|
|
Sytuacja nie jest prosta.... zwykle w takich sytuacjach nei jest latwo ale moze faktycznie chodzi o to ze jest spieta? Moze sie boi ciazy i to ja paralizuje? Ile ma lat?
Mój wniosek jest taki skoro po alkoholu ją nie bolało to znaczy ze byla na tyle rozluzniona ze wszystko poszlo tak jak trzeba.
Czasem warto namówić ja na zmiane pozycji moze ta jest dla niej bolesna poprostu... nie wszystkie pozycje sa odpowiednie dla danych partnerow.
Jeszcze jedna rada moze spróbojcie jakiegoś nawilżacza (np durex play) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Maciek26
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Przepraszam,ale naszego wieku nie moge zdradzic.
Mozliwe ze jest spieta,ale czy az w taki sposob to sie udziela ?
Kupie durex play moze cos pomoze,podejde do tego najdelikatniej jak mozna. Mowila mi,ze nie raz ma wielka ochoty,ale tylko jak sobie pomysli o bolu w sekundzie jej mija.
Namawialem ja do pojscia do ginekologa,zaproponowalem ze pojde z nia,ale ona dalej sie opiera. Probowalem roznych sposobow i a kazdym razem niesamowity bol. Teraz nawet ja nie chce tego robic bo sie boje,ze krzywde jej zrobie jezeli ja tak strasznie to boli to nie chce. Bede patrzyl jak moja ukochana sie meczy a ja sie bawie... To jest bez sensu. Wczesniej bylo mowione o tym,ze to jest jakas powinnosc i ona tak samo mysli. A tu nie o to chodzi i nie moge dojsc z nia do porozuienia:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 9:42 pm Temat postu: |
|
|
Moze nie jest jeszcze gotowa psychicznie na seks? Moze jest za mloda... o wiele....
Musisz z nia szczerze porozmawiac, w "otwarte karty" ale tez nie mozesz na nia naciskac. Nie o to chodzi... sproboj ja zrozumiec ze byc moze nie jest jeszcze gotowa... na 90% leży to w jej psychice... skoro udalo sie juz kiedys bez bólu... ona sie czegos boi... i dlatego podswiadomie sie "zamyka" doslownie i w przenosni. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Maciek26
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Napewno boi sie mowila mi to,ale czasami mi mowila zebym ubral 2gumy dla pewnosci,ale dalej to samo... Ale powiedz mi dlaczego tak bylo za pierwszym razem ? Jezeli tego chciala to nie powinno cialo tak reagowac,a jednak dalej byla spieta. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 10:08 pm Temat postu: |
|
|
To lezy w psychice mimo ze ona tego chce, nie czuje komfortu psychicznego i ma blokade - no to ewidentnie boi sie ciazy... i to ja blokuje tak mi sie wydaje. Tak samo jak z facetem, na poczatku gdy nie ma doswiadczenia, bardzo bardzo chce sie kochac ale jak przychodzi co do czego to nagle sie podswiadomie spina i potem jest klapa... pomimo ze bardzo by chcial... tutaj jest ten sam mechanizm.
Aha i jeszcze jedna sprawa... dwie prezerwatywy to jest bardzo zly pomysł... zeby nie powiedziec bez obrazy idiotyczny! To jest gorsze zabezpieczenie niz by byla 1 gumka. Dwie gumki nałozone na siebie trą o siebie i mogą o wiele szybciej pęknąć niżby była tylko jedna. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 10:47 pm Temat postu: |
|
|
Maciek Skoro jest cały czas spięta, to znaczy że nie jest gotowa na seks. Nie mozecie poprzestać na pettingu? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Maciek26
|
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 10:24 pm Temat postu: |
|
|
Hmm... Myslicie,ze nie pytalem jej czy jest gotowa? Pewnie,ze to zrobilem. Powiedziala,ze jest.
Czyli mowicie,ze nie jest gotowa? Porozmawiam z nia powaznie o tym jeszcze raz mimo,ze raz juz powiedziala,ze jest gotowa.
Jak juz pisalem wczesniej rozplakala sie w trakcie z bolu i mowila rowniez,ze chce bardzo to robic a nie moze czyli na to wychodzi,ze ona do konca nie obawia sie konsekwencji tego tylko czegos innego i zastanawia mnie wlasnie czego moze sie bac...
Myslalem juz nad tym kilka razy i do niczego nie doszedlem. Z jednej strony chce uprawiac seks,a jednak ten bol dalej nie ustaje. Jezeli wytrzymalem 4miesiace to wytrzymam az bedzie gotowa tylko czy to jest wina tego,ze nie jest jeszcze gotowa czy tego,ze cos tam sie dzieje.
Mowila mi,ze ma odgiecie szyjki macicy(dokladnie nie wiem jak to sie nazywa;/) ,a objawia sie tym,ze przy okresie strasznie boli ja brzuch i tyle wytlumaczyla. Czy to moze tez cos miec wspolnego z bolami przy stosunku? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|