Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Plus123 napisał: | czy okres może mi się spóźniac przez to, ze zażywałam ostatnio antybiotyk |
jak najbardziej tak.
plus a Ty znowu przezywasz?
chyba juz tyle sie naczytałas na forum o przyczynach spozniajacego sie okresu ze sama powinnas znac odp na swoje pytanie.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 10:15 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope - oj, może tyci, tyci, złapałaś mnie ..
wiesz, wolałam się upewnic, ale co racja to racja - dużo się naczytałam i dużo wiem i chyba sama sobie powinnam odpowiedziec na to pytanie
Dodano po 2 minutach:
oj, głupek ze mnie .. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 7:12 pm Temat postu: |
|
|
to znowu ja ..
możecie mi napisac do ilu dni / tygodni może się spóźnic okres po zażywaniu antybiotyku na zapalenie obu jajników ?
ważne, proszę o odpowiedź, pozdrawiam
Dodano po 7 godzinach 58 minutach:
pytanie odwołane _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Ale i tak odpowiem - na to nie ma reguły _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 9:56 am Temat postu: |
|
|
ale i tak dziękuję mala_mi za odpowiedź _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bugabanga
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 8:10 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Właściwie zarejestrowałam się tu tylko dla tego tematu. Bardzo proszę o poważne odpowiedzi, a we właściwym momencie nawet o wyśmianie
Spóźnia mi się okres już 3 tydzień. Około tydzień temu codziennie przez jakieś 4-5 dni wieczorem podczas wizyty w toalecie zauważałam maleńkie ilości brązowego śluzu (tak mało, że można nie zauważyć) lub maleńkie ilości krwi (bardzo mało, ale zauważyć już było łatwo). Mam wrażenie, że trochę przytyłam (kilka rozstępów z prawej i lewej strony podbrzusza) i teraz wydaje mi się, że mam na dodatek twarde podbrzusze, chociaż to może być wynik robienia brzuszków.
Cykle mam nieregularne - wahają się czasem nawet o tydzień. Rok temu był miesiąc, kiedy okres się nie pojawił. Lecz takiego plamienia jeszcze nigdy nie miałam... Czy to mogło być zamiast okresu?
I teraz mam jeszcze jedno pytanie. Powiem szczerze - liczę, że tu właśnie mnie wyśmiejecie, bo chyba to mnie tylko upewni Sama znam odpowiedź na to pytanie, jednak panika jest silniejsza ode mnie i kiedy mi ktoś powie, że jestem głupia, że tak myślę, to dopiero wtedy do mnie dotrze
A więc... Jestem dziewicą. Nigdy nie uprawiałam ani seksu, ani pettingu. Jednak siedzi we mnie głupi, ale ogromny lęk, że mogę być w ciąży. Wiem, że to irracjonalne i nierealne, bo niby jak - przez ręcznik? Przecież nawet jeśli to chyba spermę na ręczniku bym zauważyła. Ale siedzi to we mnie i się sama nakręcam...
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 8:36 pm Temat postu: |
|
|
W ciąży na pewno nie jesteś. 3dni to nie jest spóźnienie. Więc skoro sama wiesz, ze masz nieregularne cykle, to nie ma co panikować...
Od ilu lat miesiączkujesz?Bo byłoby dobrze pójść do ginekologa żeby sprawdził czy wszystko gra...I może dał coś na uregulowanie... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bugabanga
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Nie trzy dni, a trzy tygodnie. Miesiączkuję od jakiś 4 lat.
Z tą ciążą, chociaż wiem, że to niemożliwe, to strasznie panikuję... Szczególnie dlatego, że przeczytałam, że na początku ciąży może być twardy brzuch i może się dużo odbijać, więc głupia dziewczyna się sama nakręca... Wiem, że to nierealne i sama jak tylko o tym pomyślę, to mówię do siebie, ze głupia jestem, a lęk pozostaje. paranoja jakaś
Kurczę, nie wiem o co chodzi... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 9:17 pm Temat postu: |
|
|
bugabanga - takie głupie myśli typu, że jesteś w ciąży zostaw daleko w tyle, bo to nierealne .. udaj się do ginekologa, on na pewno ustali przyczynę Twojego braku okresu .. czytałam kiedyś, że @ reguluje się dopiero od 5 roku miesiączkowania. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 9:30 pm Temat postu: |
|
|
Przepraszam mój błąd
Miesiączka reguluje sie ok 4-5 lat. Jeśli bardzo Cię to denerwuje idź do ginekologa. Da Ci luteinę i okres przyjdzie. Jeśli sytuacja się będzie powtarzać, możesz iść po tabletki antykoncepcyjne. Stosuje się je również w celu regulacji cyklu.
A zaburzenia cyklu moga byc wywołane przez wiele czynników...Opóźnic sięmoże przez stres, duży wysiłek fizyczny, zmianę klimatu, przyjmowane leki itp... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|