Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Brak okresu

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pomoc112

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Wrz 02, 2010 9:49 pm    Temat postu: Brak okresu, grzybica Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WItam ! Mam problem z okresem. Dzisiaj mija 4 dzień od kiedy nie mam okresu. Miałam kuracje przeciwgrzybicza(grzybica w silnym stadium). Brałam leki Ketokonazol(doustnie), Nystatyna(dopochwowo), maść Clotrimazolum(zewnętrznie na wargi sromowe). Powinnam mieć okres 4 dni temu ale do dziś sie nie pojawił. Jestem dziewicą więc nie moge byc w ciąży. Jaki jest powod ze nie dostałam okresu ?

-------edited by emilka-------
temat przyłączyłam do zbiorczego, poświęconego spóźnianiu się okresu
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Wrz 02, 2010 11:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

każde stany zapalne mogą powodować przesunięcie się miesiączki. również zapalenia grzybicze, więc prawdopodobnie to jest przyczyną. poczekaj jeszcze kilka dni. jeżeli okres się nie pojawi, przejdź się na kontrolę do ginekologa. dodatkowo polecam po kuracji przeciwgrzybicznej łykanie probiotyków ginekologicznych - jest to przydatne aby odbudować dobrą florę bakteryjną po infekcji i w trakcie i po leczeniu
lukasz6341

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Nie Wrz 12, 2010 11:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam chcial bym sie dowiedziec czym moze byc spowodowane cos takiego.moja dziewczyna ma regularne cykle ostatnio dzien przed planowana miesiaczka miala takie delikatne plamienie ciemnego koloru takiego bardziej brazowego w dzien planowanej miesiaczki dostala ja i byla tak jak zawsze obfita i czerwonego koloru drugiego dnie bylo juz mniej a trzeciego dnia skonczyla sie(tzn rano juz nie bylo)i mam takie pytanie czy moze to byc spowodowane przeziebieniem??bo cos ja zlapalo a moze jest to spowodowane grzybica??moze nie w tym dziale pisze ale prosze o pomoc
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Nie Wrz 12, 2010 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lukasz6341 - brązowe plamienie pojawia się często przed okresem i tuż po nim, to normalne zjawisko, oznacza, że już za parę godzin lub za jeden dzień dziewczyna powinna dostac okres ..

ale zaraz, zaraz, nie piszesz czy współżyliście i jakie zazwyczaj dziewczyna ma długie miesiączki ? zawsze trwają ok. 3 dni czy dłużej ? i czy była sytuacja, która mogłaby doprowadzic do zapłodnienia ?

osobiście wiem, że przeziębienie i grzybica mogą powodowac opóźnienie okresu, ale chyba raczej nie powinny go skracac.
ewciaaa

PostWysłany: Sro Wrz 15, 2010 6:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od tygodnia spóźnia mi się okres, ciaze wykluczam(2 negatywne testy+lekarz) jednak niepokoją mnie dziwne,gęste białe upławy na przemian z przejrzystymi,które mam juz od ok 2-3 tygodni...Jakies 3 tygodnie temu mialam rowniez mocne bóle brzucha, wskazujace na zbliżający się okres,jednak ten sie wciaz nie pojawia.Od tych kliku tygodni jestem rozdrazniona,napuchnięta,mam mocny apetyt, jak zwykle przed okresem(przez co tyje.. ),lekko powiekszone piersi,lecz wciaz okres sie nie pojawia.
Czy na spozniajacy sie okres mogl miec wplyw stres?Jakis miesiac temu przezywalam naprawde stresujace tygodnie,nie wiem czy to moze miec z tym jakis zwiazek? dodam jeszcze,ze ok 2 tyg temu leczyłam grzybice pochwy.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Wrz 15, 2010 11:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewciaa moze i to jak najbardziej.

Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 4:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewciaaa - to wszystko jak najbardziej może miec wpływ na Twój okres, poczekaj spokojnie, na pewno się pojawi, w przeciwnym razie udaj się do ginekologa.
uuuu

PostWysłany: Czw Paź 14, 2010 2:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile Mam proble,. Spoznia mi sie okers. Nia mialam stosunku seksualnego. natomian kuje mnie w okolicach prawego jnika. Co mam zrobic? Pomozcie mi
Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Czw Paź 14, 2010 8:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem jaka jest sytuacja w Twoim życiu.. może potrzebujesz odprężenia, napij się herbaty zielonej, owocowej, weź kąpiel.. jeżeli ból nie puści to udaj się do gina, bo być może będzie to miało inne podłoże..
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Paź 14, 2010 9:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

UUu moze kłucie oznacza owulacje? w ktorym dniu cyklu jestes i jak dlugie je masz? jesli bole nie miaja to moze warto sie przejsc do gin?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następny
Strona 18 z 22