Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

chcesz zapytać "czy jestem w ciąży" to tylko tutaj

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mama Julki
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 7:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego do co napisales nie jest w ciazy,nie ma czegos takiego jak okres w ciazy...sa plamienia ktore sa krotsze i mniej obfite od okresu wiec jesli jej okres byl zwyczajny to na 100% nie,wunik testu tez oze swiadczyc na brak ciazy (ja testom co prawda nie wierze),a co do samego stosunku to prawdopodobienstwo zajscia w ciaze bylo bardzo ,ale to bardzo malo prawdopodobne,wiec mozesz spac spokojnie,a tydzien spozninia sie okresu to calkiem normalna rzecz,wiele kobiet tak ma i nie sa w ciazy,wiec sie nie martw,a w razie watpliwosci mozna udac sie do lekarza choc dla mnie to tylko zbedny test bo raczej nie bedziesz mial dzidziusia Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
czekolada
Gość

PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 7:59 pm    Temat postu: co to może być?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie dopuszczam do siebie tej myśli i staram się tym nie stresować, ale to trwa już zbyt długo. Od 3 tygodni czekam na okres, który jakoś nie chce do mnie przyjść. W dniu spodziewanego okresu 14 lipca kochaliśmy się, oczywiście bez zabezpieczenia - jak zwykle to robimy od roku. Mam nieregularną miesiączkę, ale takich odchyleń to jeszcze nie miałam. Zawsze na tydzień przed okresem brzuch mam jak balon, no i boli mnie bardzo, jestem drażliwa, i tak było prawie miesiąc temu więc myśleliśmy, że nic nie ryzykujemy.
W lipcu 3 razy zmieniałam miejsce pobytu, przebywałam w 3 różnych strefach klimatycznych, oczywiście wyjazdy wiązały się z długimi podróżami. Oprócz tego w ciągu tego nieszczęśnego miesiąca lipca 2 x zażywałam 2 różne antybiotyki (w tym ten drugi właśńie teraz kończę pić).
Boję się iść do lekarza, boję się zrobić test, chcę mieć dzieci ale teraz jest najgorszy moment, poza tym zdaję sobie sprawę, że wszelkie leki szkodzą dziecku - i tego boję się najbardziej, bo nie chcę zrobić krzywdy dziecku, jeśli by tam jakieś było.
Poza tym czuję się dobrze, i znów rośnie mi brzuch - dziś jest ogromny - jak przed okresem, i ostatnio coś mnie poboluje.
Jurto się spróbuję zarejestrować do lekarza, ale nie wiem czy się odważę.
Napiszcie, co o tym wszystkim myśłicie.
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 11:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to ja myślę, że te zmiany klimatu, podróże i antybiotyki po prostu zrobiły Ci małego psikusa.
Zapewne się denerwujesz i to dodatkowo opóźnia miesiączkę.

Nie denerwuj się, spokojnie.

Możesz najpierw zrobić test. Wtedy się dowiesz i będziesz normalnie żyć.
Najlepsze wyjście ze stresu.

Czekolada, powiedz czy był wytrysk?
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sob Sie 05, 2006 11:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W tym sęk, że tak. Gdyby nie było to byśmy się tak nie stesowali. Choć w miarę upływania czasu coraz mniej się stresujemy. Ciągle mamy nadzieję, że może się uda uniknąć tego. Chcemy wziąć ślub za rok i wtedy dopiero myśleć o potomstwie. Teraz nikt nie przewiduje takiej opcji.
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sie 05, 2006 3:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ale skoro masz nieregularne miesiączki, to skąd mogłaś wiedzieć, że dzień w którym uprawialiście seks, jest dniem spodziewanej miesiączki?

Skoro masz nieregularne miesiączki to owulacja mogła się przesunąć też, akurat mniej więcej w dzień tej spodziewanej miesiaczki.

Ale to mniej wiarygodne.

Ja po prostu uważam, jak już powiedziałam, że pogoda jest przyczyną zmian w Twoim organizmie.

Ale zrób test, bo wtedy będziesz pewna. Po co się denerwować? Stres niepotrzebnym jeszcze bardziej opóźnia miesiączkę.

Pozdrawiam
Powrót do góry
czekolada
Gość

PostWysłany: Nie Sie 06, 2006 12:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za podtrzymanie mnie na duchu, chyba posłucham Twojej rady, dzięki, pozdrawiam
Powrót do góry
:((
Gość

PostWysłany: Nie Sie 06, 2006 1:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uprawialam z chlopakiem petting nie doszlo wogóle do wytrysku, ale boje sie o płyn przedejakulacyjny. Okres spozniał mi sie jakies 6 dni, chodz nie mozna powiedziec ze cykl mam regularny bo raz trwa 28 dni raz 30 i zdarza sie ze nawet 36 dni. No i po 6 dniach spozniajacej sie miesiaczki wkoncu ja dostalam trwala jak zwykle 7 dni ale był mniej obfity, nie mozna powiedziec ze w pierwsze dni byly to plamienia czy brudzenia bo poprostu to bylo krwawienie lecz mniej obfite niz zawsze. Boje sie ze jestesm w ciazy ten okres taki dziwny, czesciej robie siusiu, ale temperature ciala mam normalna 36.4 Czy mzoliwe ze ejstem w ciazy czy moze to przez ta pogode albo przez stres przed niechciana ciaza ? Ale te czestsze oddawanie moczu Sad Juz sama nie wiem ... Sad
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Nie Sie 06, 2006 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wg mnie w ciazy nie jestes Smile jesli sie nie pokoisz zrob test i sama zobaczysz jak jest Smile a moze nabawilas sie zapalenia pecherza??
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Sie 06, 2006 2:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Według mnie też nie jesteś w ciąży.

Ale skoro się niepokoisz, zrób test.

Miesiączkę miałaś, więc o co chodzi?

Ale nie możesz być w ciąży, no bo niby jak?

Wink
Powrót do góry
:((
Gość

PostWysłany: Nie Sie 06, 2006 3:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo wiesz miesiaczka byla taka dziwna 4 dnia okresu krwawienia bylo obfitsze niz 2 dnia. Taka jakas dziwna ta miesiaczka byla i mnie obfita. Ale to nie byly plamienia Smile a wiesz wyczytalam na forum ze dziewczyna miala przez 2 dni normlane krwawienia a potem plamienia i BYLA w ciazy. Wiec to wszystko jest dziwne Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 18 z 43