Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Pauli86 napisał: | Nawet dziewica może zajść w ciążę. Jak masz się zadręczać pytaniem czy jesteś w ciąży czy nie to najlepiej zrób test i wszystko będzie jasne. |
Niekoniecznie, test ciążowy nie daje 100% pewności |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Anonymous napisał: |
Niekoniecznie, test ciążowy nie daje 100% pewności |
Ale i tak daje wieksza pewnosc niz nasze przypuszczenia na forum.Bo nikt tu nie jest prorokiem.I czasem lepiej komus doradzic zrobienie testu niz napisac- nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Terrax Gość
|
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 11:27 pm Temat postu: |
|
|
Temat dotyczy objawów ciązy wiec spytam czy to prawda ze kobieta w ciązy nie ma już żadnych śluzów? Wiem ze moze mieć skąpe krwawienie, ale pytam o te normalne, w ciągu miesiaca. pytam poniewaz mimo mój okres skończył sie ponad tydzien temu (15 sierpnia, trwał tydzien) to ciągle mam brązowe, a czasem nawet lekko krwawe brudzenia. Podejrzewam ze to dlatego iż używałam tamponów (u mnie taka reakcja jest rodzinna...) ale dziwi mnie ze to aż tyle trwa. Dlatego zastanawiam sie czy to ze mam takie brudzenia (czasem nawet z kawałkami 'wnętrza') oznacza ze nie ma szans na to zebym była w ciązy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 2:48 pm Temat postu: |
|
|
witam
Moja dziewczyna bierze tab anty. Kilka dni po okresie (3-4) uprawialiśmy petting. Na moich palcach mogło dostać się nieco nasienia do jej wnętrza. No i niby wszystko ok, bo bierze tabletki... ale jak sie okazało już po fakcie, przerwa między jednym, a drugim opakowanie trwała 8 a nie 7 dni. Nowe opakowanie zostało rozpoczęte dopiero 9 dnia- w ten dzień miał miejsce wyżej opisana chwila przyjemności .
Jak w tej sytuacji wygląda szansa na zajscie w ciąże? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Sie 25, 2006 10:15 am Temat postu: |
|
|
Witam.31 czerwca uprawialam peeting z chlopakiem, dotykalismy sie narzadami, nie doszlo do wytrysku, a ja zaznaczam ze jestem nadal dziewica.17 lipca dostalam normalnie (terminowy) okres, natomiast dzis jest juz 24 sierpnia a ja nadal nie mam okresu.Czy mozliwe ze zaszlam wtedy w ciaze?Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 25, 2006 12:13 pm Temat postu: |
|
|
Niemożliwe.
Dziewictwo Cię nie chroni przed ciążą, jeśli po to zaznaczyłaś że jesteś dziewicą.
To pewnie dlatego opóxnia się miesiączka, bo :
1. stres przed ciążą
2. nowa sytuacja, zmiany w organizmie z powodu zbliżenia seksualnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Sie 25, 2006 4:12 pm Temat postu: |
|
|
Czyli raczej to niemozliwe?Jestem teraz w anglii - pracuje i nie mam nawet jak pojsc do lekarza.Bardzo sie denerwuje bo tak dlugo mi sie jeszcze nigdy nie spoznial.Nic mnie nie boli czuje sie normalnie.Dzieki za pomoc pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 10:54 am Temat postu: |
|
|
staram sie o dziecko i czy moze mi ktos napisac kidy zaczyna sie zatwardzenie u kobiety w ciazy???czy jest mozliwe ze po 2 tyg od zaplodnienia??czy raczej nie??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 12:28 pm Temat postu: |
|
|
Witam. A ja mam takie pytanie. Powinnam mieć okres ale w tym miesiącu się spóźnia. Kochałam sie z facetem ale on twierdzi ze uważał. Nie mam żadnych objawów typu nudności, zawroty głowy, łaknienia itp. jednak test wyszedł pozytywnie. Czy na test moze miec wpływ zazycie narkotyku we wczesniejszym miesiącu , czy lepiej go powtórzyć jeszcze raz czy udac sie do ginekologa.
Bardzo prosiłam bym o dopowiedz bo jeśli to ciąża to bardoz niechciana:/ i żebym wiedziała co robić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 1:21 pm Temat postu: |
|
|
Na wynik testu może mieć wpływ narkotyk. Ale wtedy raczej wyszełby negatywny.
Czasami testy mylą się. Więc zrób go jeszcze raz.
Test możesz wykonywac od 6 dni po przypuszczalnym zapłodnieniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|