Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 9:31 pm Temat postu: |
|
|
według mnie niepowinnaś sie obawiać - stawiam na zmiany powodowane okresem dorastania ( prawdopodobnie obecnie silnym ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pra123
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 9:00 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem czemu, ale ciagle mam obawy. brzuch mi strasznie odstaje, nigdy takiego nie mialam. jest twardy, dzis caly mnie bolal...
czy nie mam sie czym obawiac? mysle co raz czesciej o wizycie u lekarza, choc bardzo sie boje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 9:08 pm Temat postu: |
|
|
skoro zaczęłas wspołzycie.. powinnas sie i tak udac do lekarza.. porozmawia.. dobierze forme zabezpieczenia..wytłumaczy płodne niepłodne dni.. a przy okazji zbada i rozwieje twoje watpliwosci..
Nie masz co sie bac. jezeli zrobiłas testy i wyszły negatywne..
a napewno nie masz sie czego bac lekarza..
ps. Powiedzenie mojego ginekologa : Przed chłopakiem to sie nie wstydzicie sciągnac majtek a przed lekarzem to juz tak |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pra123
|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Tak robilam testy, ale czy nalezy je robic w dzien spodziewanej miesiaczki, czy wtedy wychodzi tylko adekwatny wynik? ja robilam te testy w ciagu dnia - tak po prostu.
To powiedzcie skad mam taki brzuch? Naprawde jest duzy:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 10:37 pm Temat postu: |
|
|
są takie testy ktore są w stanie okreslic czy jestes w ciązy w dwa dni po zapłodnieniu.. a skoro robiłas je w dzien miesiączki to znaczy jakies dwa tygodnie po ewentualnym zapłodnieniu.. czyli jezeli byłabys w ciązy napewno był by pozytywny.. a co do brzucha.. to moze poprostu przytyłas?:> a co do lekarza.. to i tak bym sie wybrała..skoro niepokoi cie ten brzuch...ale raczej to ciąza nie bedzie wiec głowa do góry;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
:)
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 10:42 pm Temat postu: czy bede miec bobasa? |
|
|
Czesc mam pytanko od 3 miesiecy biore tabletki antykoncepcyjne. Jednak przed tym jak zaczelam je brac kochalismy sie z moich mezem bez zabezpieczenia. Robilam test ciazowy nawet 2 razy raz wyszedl pzoytywny raz negatywny. Krwawienie wystepuje u mnie takjak powinnno czyli w przerwie miedzy kolejnymi opakowaniami. Jednak od dluzszego czasu tj ok 10 tygodni odczuwam dziwnie dolegliwosci. Tj. bolace i poiwekszone piersi przybylo mi pare kilo... jestem rozdrazniona a moje humory zmieniaja sie zminuty na minute. Rano odczuwam zgage. U lekarza bylam ok 3 miesiecy temu zanim zaczelam brac tableki i on stwierdzil ze w ciazy nie jestem jednak jest mozliwe iz tabletki zczynaja chyba dzialac dopeiro po miesiacu. Czy jestem w ciazy? mój mąż twierdzi z eto sa objawy ciazy. A i jeszcze mam od jakiegos czasu podwyzszona temperature i odczuwam jakby klucie i pulsowanie w podbrzuszu. Nie wiem czy to tez ma znaczenie ale On ma problemy z wlozeniem czlonka jakbym jakas wezsza sie zrobila pomocy!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 10:57 pm Temat postu: |
|
|
Jak bierzesz regularnie tabletki to raczej w ciazy nie powinnas byc.. chyba ze jestes jedną na milion.. co do testów.. jak wyszedł pozytywny to chyba sie nie mylił.. lub zle odczytałas.. opisane objawy jakie masz moga swiadczyc o zle dobranych tabletkach..wiec warto odwiedzic lekarza.. i skonsultowac.. po tabletkach mozesz przybierac na wadze.. mozesz byc "sucha" i stad trudnosci z wejsciem członka.. itp. mogłas np zajsc w ciąze przed zazyciem tabletki i wtedy sa krwawienia..ale to nie sa miesiaczki tylko krwawienia na skutek 7mio dniowej przerwy w braniu tabletek..wiec proponuje wizytę u ginekologa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 11:04 pm Temat postu: |
|
|
Jestem tego samego zdania.Najlepszym rozwiazaniem jest wizyta u lekarza i to jak najszybciej,bo jezeli jestes w ciazy to musisz odstawic koniecznie tabletki dla dobra dziecka.Jednak moze sie rzeczywiscie okazac,ze to wina tabletek,bo ja mialam podobne objawy jak Ty i to bylo a winy zle dobranych tabletek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Paź 27, 2006 7:30 am Temat postu: |
|
|
ja jeszcze dodam ze faktem jest iż tabletki swoją całkowitą działalnośc rozpoczynają po ok. miesiącu - dlatego wcześniej należy sie dodatkowo zabezpieczać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Pią Paź 27, 2006 3:50 pm Temat postu: |
|
|
agusia39 napisał: | ja jeszcze dodam ze faktem jest iż tabletki swoją całkowitą działalnośc rozpoczynają po ok. miesiącu - dlatego wcześniej należy sie dodatkowo zabezpieczać. |
Skad wiesz że po miesiącu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|